Против акне/пъпки по лицето 7

• 92 998
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Е, скъп...те всички са по толкова, че и по- скъпи.
Опасен ли е? Все предупреждават за консулт с лекар?

# 691
  • Бургас
Скъп е, да. Аз давам толкова за крем от 50гр. от 10%, при това с доставката от Германия. А този е 20гр. и е 5%.
На всеки лекарствен продукт пише, че трябва консултация с лекар.

# 692
Alexa23, струва ми се, че просто типа кожа ти се е променил. И моята кожа беше суха, а сега - комбинирана.
Пробвай продукти за мазна/комбинирана и виж дали ще има резултат. Другото, разбира се, е качествената храната и многото течности през деня. И да не си пипаш лицето😀
Каква козметика ползваш?

Преди време бях пробвала за мазна кожа и доста ми изсушаваше. Иначе от скоро ползвам измивния гел на Биодерма за чувствителна кожа, мицеларната им вода и тоник и хидратиращ крем на Микса. Това е. Ползвам и 2 ексфолианта за лице на Билка и Ревюел. Признавам си, че не пия вода през деня, опитвам се, но не се получава. Стремя се да се храня здравословно, но от сладкото просто няма как да се откажа.
Черните точки, разширените пори и т.н. са в резултат на прекомерен себум. Затова и тези продукри изсушават кожата.Това не означава да не ползваш хидратиращ крем, напротив, а продукти, съдържащи силицилова киселина и други подобни, които отпушват порите и предотвратяват себума през деня. Може би не си открила точните продукти за мазна кожа. Има и хидратиращи продукти против подобни несъвършенства.

# 693
Черните точки, разширените пори и т.н. са в резултат на прекомерен себум. Затова и тези продукри изсушават кожата.Това не означава да не ползваш хидратиращ крем, напротив, а продукти, съдържащи силицилова киселина и други подобни, които отпушват порите и предотвратяват себума през деня. Може би не си открила точните продукти за мазна кожа. Има и хидратиращи продукти против подобни несъвършенства.

Какво би ми препоръчала, което да ми помогне?

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 20:18 от bubanka

# 694
От личен опит нямам наблюдения, чакам да ми свърши хидратиращият крем и пяната за лице и да ги сменя с такива за комбинирана😀
И аз вече не знам какво да правя, нямам прекомерен себум, кожата ми е суха през повечето време, но имам подкожни пъпки в областта на брадичката и ще трябва нова козметика...
Виж сериите на La Roshe-Posey, Eucerin, Avene, Bioderma за мазна кожа, склонна към запушване на порите, пробвай тестери и виж как ще ти се отразят на кожата.

# 695
Е, скъп...те всички са по толкова, че и по- скъпи.
Опасен ли е? Все предупреждават за консулт с лекар?
Мисля, че препоръчват консултация с дерматолог, защото при лечение с БП се започва с 1,5-2%, защото кожата трябва да привикне. Чела съм много за БП в чужди сайтове и мненията са противоречиви, но постепенното увеличаване на концентрацията е задължително.

# 696
  • Бургас
Крема с БП е лекарствен продукт, не е козметика. На всички лекарствени продукти са задължени да пишат, че е необходима консултация с лекар.
Концентрации от 1.5-2% не се продават на пазара. Аз започнах направо с 10%.

# 697
момичета препоръчайте нещо за заличаване/премахване на петната от пъпки (стоят над месец). взех си на акне аут крема, но не виждам разлика.. не искам фон дю тен да клепам, от него става по-зле

# 698
Ексфолиране (най-добре с киселини, а не със скрабове) и слънцезащита + никакво стискане на активните пъпки.

# 699
https://remedium.bg/exfoliators/bioderma-sebium-serum-gentle-pee … ne-skin-40ml.html
И аз се чудя как да се боря с петната, някой ползвал ли е това?

# 700
https://remedium.bg/exfoliators/bioderma-sebium-serum-gentle-pee … ne-skin-40ml.html
И аз се чудя как да се боря с петната, някой ползвал ли е това?
При мен нямаше ефект.

# 701
Процедури при козметик според мен, за някакъв специален лазер бях чела, но в нашия град го няма. В Хил клиник помня имаше. Доста кремове пробва дъщеря ми, ефект няма

# 702
Здравейте,
Тези от вас,  които смятате, че имате зверско акне, което трудно се влияе от козметика, всъщност имате ли прегъната жлъчка или камъни в жлъчката? Хормоните не ме интересуват.
Имам такова подозрение. Благодаря за отзива.

# 703
Здравейте,
Тези от вас,  които смятате, че имате зверско акне, което трудно се влияе от козметика, всъщност имате ли прегъната жлъчка или камъни в жлъчката? Хормоните не ме интересуват.
Имам такова подозрение. Благодаря за отзива.
Аз имам прегъната жлъчка. Не съм имала тежко акне , а сега се боря с подкожни пъпки преди цикъл.
Какви са ти подозренията ?

# 704
  • Бургас
Какви са симптомите на прегънатата жлъчка и как се диагностицира? Аз не зная дали имам. Гледали са ми черния дроб и жлъчката на ехограф, но всичко беше наред. Иначе имам някои храносмилателни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт