Второкласници 2018/2019

• 96 151
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
И аз бих поздравила госпожата, но ако детето прояви инициатива да направи картичка и да я надпише (да е негова инициатива), няма да имам нищо против. Моето дете много си обича госпожата и за осми март сам се сети да ѝ купи цвете. От всички мартенички, само нейната си остави на ръката и една от нея има на раницата.

# 121
Бясна съм.
Празникът по случай празникът на буквите щял да бъде в тукашен хотел- за 2 часа, в учебно време- 15. 50 лв.- грамота, снимка, аниматор, сок, торта и книжка. Измислете едно тържество!!
Раздаване на свидетелствата за завършване- на 01. 06.- на дневна екскурзия в Трявна- 15.00.
Униформи за цялото училище от новата учебна година- прието е вече. Аз не изчаках  края и напуснах демонстративно РС.
Лично аз съм против униформите.
Риза за офиц. случаи, 2 тениски с къс ръкав в цвят шампанско, вратовръзка, 2 тениски с дълъг ръкав, 2 тениски за физическо- виолетови- най- евтината фирма предлагала цена 90- 100 лв. Панталони и поли за момичетата, некалкулирани в тази цена. Борбата е между 5 фирми за поръчката.
И 5 лева събираха за нещо, хич и не съм питала за какво.

# 122
При нас  са с униформи и аз горещо ги одобрявам - не се чудя какво да се облича на следващия ден. Но  униформите са тениски/ блузи с дълъг ръкав и суитчер, надолу може и дънки, момичетата с клинове  гледам ходят.
Изборът на вашето училище хич не го разбирам - за какво са тези ризи, панталони. А като е студено вратовръзките ли ще обличат за връхна дреха? Цената също е бонбон.

# 123
Дари, при нас само 1 училище нямаха униформа до миналата година. (Основно). Не съм против униформата. Има къде да си правят модните фиести, в училище не е нужно.
През зимния сезон и официални поводи - бяла риза с вратовръзка; за пролетно-есенния сезон - светлосиня трикотажна блузка с къс ръкав и емблемата; суичер с емблемата на училище. Тъмен панталон - без надписи, скъсано, разни цветенца и бродерии; клин - евентуално тъмносин или черен или пола - т.е надолу не са точно униформени, но в определени рамки. И за физкултурата - жълти, червени,зелени тениски в зависимост от "потока", т.е определен цвят за класа. Нашите са жълти.
Празника на буквите ще е в училище, вече репетират. Искат на момичетата бяло трико и бял чорапогащник. И по 9лв на дете за аниматори. Ще видим що за чудо ще е.
И ние ще ходим на еднодневна екскурзия към края на годината, но още няма подробности.

# 124
При нас празникът ще е в актовата зала на училището. За пари нищо не се чува, най- много да занесем нещо за почерпка.

# 125
  • Варна
И ние сме с униформа. Донякъде с униформата е по-лесно, че знаеш какво ще облекат, и е хубаво и пригледно да видиш учниците от класа в униформи. Но си признавам, че всеки ден ти писва едно и също. При нас е тениска с дълъг ръкав, тениска с къс ръкав, вратовръзка, елек без ръкави и жилетка. Надолу е свободен стил. Разбира се взех по 2 броя от всичко, само от елека по 1 бр. Удоволствието ми излезе 250 лв (за близнаци). И то само за горната част от облеклото. Но нямаш избор!!!
Ето затова взеха да не ме кефят тези униформи: еднообразието, липсата на алтернатива, високите цени на дрехите (без това да е свързано с високо качество). И още нещо: не всички спазват униформеното облекло. Засега децата ми не се дразнят от това. Те са праволинейни и искат да спазват правилата. Но на снимки от класа, като видя 2-3 деца да са облечени без нито един елемент от униформата, е дразнещо!

Ние няма да имаме еднодневна екскурзия. Но се замислям за лятото и ваканцията. Вече питах тук за лагера и прецених да не ги пускам. Но сега искам да ви питам за мнението ви  за зелено училище (занималня) - от тези с водене  и връщане всеки ден с автобус. Някъде в околностите на града.  Ще ги пускате ли??? Децата харесват ли такива занимални на открито?

# 126
Ако имат такова зелено училище или занималня, макар и частна, ще я запиша през юни задължително, защото аз най-рано юли мога да си взема отпуската.
Относно носенето на униформи - в училището на дъщеря ми (СУ), абсолютно всички си носят униформата. Дори директорката със заповед определя кога да носят лятната и кога зимната (от коя до коя дата). Това, което си позволяват някои майки като волност е някакво елече върху ризката, въпреки, че в училище е доста топло (на централно парно са) и спокойно си ходят по потник и риза.

# 127
Нашия празник на буквите ще е в една голяма книжарница в центъра и ще събираме по 4 лв. за подарък на децата. В извън учебно време ще е.
Малката до 20-ти няма да е на училище...миналата седмица направи голям кръвоизлив от носа и лежахме в болница + вируса който хвана...та общо взето изобщо не ми е до нищо тези дни.
Днес ще започне да пише домашните по-малко понеже много се натрупаха, макар да е освободена от класната от това си задължение.

# 128
Здравейте мами, и татковци/ако има такива в темата/,

Свършихме в Буквара и вече си имаме ново другарче- Читанката.
Децата са много горди, чак и на мен ми е едно хубаво, като я гледам моята колко бързо се научи да чете гладко.
За тържество на буквите обаче още не се говори, може ми май месец, към края на учебната година ще е нашето.
Имаме униформи/видях, че го дискутирате/, но от комплекта съм купила само плисираната пола, която е задължителна при официалните им празници, през другото време са с бели блузи, но вече даже и тях не носят. Аз накупих от един английски сайт 7 бр блузки и 2  жилетки/ за около 30 лв общо/ в гамата на училището и като се наложи слагаме, пък и по физическо ги искат с  бели блузки, и засега бива.

Класът ни е добър, макар че има доста момчета, момичетата са по-малко и доста от тях, но се надявам да е временно.

# 129
ние сме 16 момчета, 2 момичета
Wink

# 130
Моят още не може да чете кой знае колко гладко, но сме се въоръжили с интересни книжки, иззех му телефона, и Wink) дано има полза

# 131
Нашият празник на буквите е 26 лева. Разбира се, има родители, на които им идва в повече, респективно децата няма да ходят. Зеленото училище е 3 дни и е 200 лева, поради което още по-малко деца ще отидат. Дребният отива, но ме е яд - не за парите, а за организацията. Нима не можеха да направят тържество и всички деца да вземат участие? Нима, като ще е екскурзия, не можаха да организират нещо - за 1 ден, но да са заедно?
Дано поне тези, които ще отидат, да прекарат добре; на детето също му прави впечатление, че не всички деца са записани.

# 132
Да, много е лошо такова делене на децата от учителката. В първи клас трябва да ги сплотява, й не ди ги дели на бедни и богати. Тържество за буквите може да се направи и без пари - в класната стая с украса от доброволци и почерпка от доброволци. А децата да покажат колко са научили.
Зеленото училище си е зелено училище, стига да е през ваканцията. През учебната година не ми се вижда редно да не е целия клас.

# 133
  • Варна
Тържество на буквите без участието на всички деца, поради такава причина ми се струва безумно.
Нашето ще е в училище, ще им купуваме по една книжка и ще има торта “книга”, по около 10 лв на дете ще излезе. Госпожата събра читанките, за да им ги връчи официално на тържеството. Репетират и явно е много забавно, защото първокласника се връща всеки ден с научени думички на някой съученик, които са хумористични. Нямам търпение до 29.3.

Кенгуруто днес ще го пропусне, имат организирани мачове във Велико Търново с отбора и съответно футболът взе превес над математиката...
Другата седмица е на МБГ.
Успех на всички деца, които ще се състезават днес!

Летен лагер ще имат, планински, през август. Ще ходи, живот и здраве.

# 134
  • София
Нашето тържество ще е в училище, най-вероятно в киносалона. Родителите ще носим почерпка, като сме се разбрали кой какво. В понеделник ще имаме родителска среща, сигурно там ще уточним подробностите. Да не ходят всички деца на празника на буквите за мен си е направо скандално, какви са тези организации - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт