Второкласници 2018/2019

• 96 158
  • 787
  •   1
Отговори
# 180
Резултатите от Аз и буквите са публикувани.
Весели празници !

# 181
Хайде от утре пак на училище! Как прекарахте празниците? Малкият няма търпение да отиде утре на училище.
На Аз и Буквите е с 50т. зарадвах го онзи ден с новината 😊.
А аз честно да си призная започвам да чакам ЛЯТНАТА Ваканция с нетърпение!!!

# 182
Моят е доста далеч от 50 т.
Направо нз, хитричко и схватливо е, справя се добре в училище и с останалите битови неща, обаче по състезанията е гола вода? Въобще не е притеснителен, но си е разсеяничък. Сигурно заради туй

# 183
Ваканцията мина добре. Ходихме и на почивка за няколко дни, на децата много им хареса въпреки, че прекосихме България. Аз се разбих от път, но това е без значение.
На "Аз и буквите" моето е на 7-мо място (отзад напред), но се радвам на тези 4 точки, предвид дислексията, с която се бори и че е била при общи условия с останалите деца и без специална подготовка, пък и й е първо състезание. Яд ме е само на учителката, която е казала на децата, че "на състезания ходят само умните", но пък моята се върна щастлива и каза:" Мамо, знаеш ли аз съм умна, затова днес бях на състезание". Любопитна съм да видя теста, но още не са го качили на страницата на СБНУ. А за догодина се надявам на още по-добър резултат.

# 184
Майка ми ни беше на гости за празниците и тя се занимава с него и домашните, докато бях на работа.
Едната задача по мат. тя не я беше разбрала как да се реши, камо ли той. Една друга пък се съветвахме с една друга майка как да се реши.
Дадени 6 парчета и написано условието- оцветете квадратите. Та се оказа пъзел. Рязах с ножичката ми за нокти, слепихме две по две парчетата, които образуват квадрати и ги оцветих. ooooh!
Аз не разбирам някои задачи, какво остава за тях.
На състезания не иска да ходи, то е чудо да напише домашните си. Рев, блъскане на столове, ужас. Иначе, като седне се справя за минути, но пусти мързел...
Хубав ден!

# 185
Нашата госпожа не ги беше натоварила през ваканцията с домашни. Имаха да препишат четири кратки текстчета и да решат два листа със задачи. Пада се на два дни един текст, обаче познайте дали си докосна раницата през ваканцията. Вчера 3 часа е писал, свят му се зави.
И аз чакам лятната ваканция с огромно нетърпение. Чувствам се изморена, изтощена. Сега през априлската ваканция поне си поспах малко, та наваксах изгубеното време.  Ще ходят на екскурзия този месец, та я чака с огромно вълнение. Вашите деца ще ходят ли някъде на екскурзия?

# 186
Нашата класна каза, че обмисля еднодневна екскурзия в края на годината, предполагам ще използва някой ден около матурите. Още нищо конкретно не е казала.
Моята снощи пак говори за бог. Объркана е - аз я уча, че няма, а учителката й и детегледачката пак са твърдели, че има. И детето се чуди на кого да вярва. Не е на СИП религия, какво е това проповядване на религия в училище акълът ми не го побира. Едната заместник директорка е сектант, явно тя прокарва нещата. А ги предупредих изрично относно моето дете! Налага се да им подбивам авторитета, за да не им вярва детето, щом те подбиват моя.

# 187
Ужас. ooooh!
За екскурзиите- бях писала. Ще ходят на 01. 06. в Трявна, май последно, и там ще им раздават свидетелствата, в някакъв музей.
Продължавам да съм бясна, че няма да имат тържество за завършването.

# 188
  • София
При нас ще има екскурзия последната уч седмица на годината, за 1 ден. Добре че е за 1 ден, иначе нямаше да я пусна, и сега ме е шубе. Каквато съм паника, пък тя е блейка, има да я мисля. Иначе си признавам че за домашно незнам да имат. Тя ходи на частна занималня и аз малко съм свикнала да не се занимавам, та сега ме подсещате, че нещо може да съм пропуснала.
Инак писахме вчера малко, текст от Буквара преписа и реши 30тина задачи, някои и за нас са сложни. От сорта "двата бащи и двама сина купили 3 ризи. Възможно ли е всеки да е имал по една риза? Отговор:Да "  Confused Чудих се докато схвана, че има намесен и Дядо.
Или "Имало 2 кутии с по 10 бонбона, Петър тайно изял от първата няколко, а от втората изял толкова колкото са останали в първата кутия. Колко бонбона общо са останали в 2те кутии"  Flushed Flushed
Ей такива, пулихме се снощи и решихме накрая де...
"Аз и буквите" не сме имали. Но на Таралеж Английски е първа в класа с макс точки, по - добра от умника на класа, пак се повтори това след математиката, щерката много доволна. Ще ходим на английски лятото.
Я кажете, какво ще ги правите лятото 3 месеца и половина ??? Thinking

# 189
За юни ще гледам да я вредя на частна занималня, ако може и юли ще е най-добре. Аз по-рано от 15 юли не мога да изляза отпуска и няма кой да я гледа иначе занимания доста - до края на юни ще ходи на тренировки по лека атлетика, а до края на юли - на логопед. Искам и на уроци по рисуване да я запиша, че да се понаучи малко, но ще видим как ще го съчетаем. През август - почивка - море/ планина и градско - в парка. През септември пак ми се иска да походи на занималня заради преговора на материала. Не е кой знае какво, но каквото такова. И разбира се ще трябва да упражнява четене и математика, че още гоним другите. Ако може и таблицата да понаучи ще е добре.

# 190
  • София
И аз съм в треска по гледане и мислене за занимални. Проблема ми е,  не къде да ходи и дали има места. Ами не искам да я дам в онези занимални дето седят и играят + гледат ТВ, малко разходка и следобяд пак ТВ и лигавене, дивеене, сплетни между децата и запълване на времето с "престой докато мама ме вземе". Щото попадахме на такива занимални няколко пъти назад в годините, Иначе те се  рекламират яко , например "Арт занималня с музикални работилници и английски език" Като отидеш се оказва, че нито са арт , нито имало английски, нито музика , нищо.... ( трябвало да се доплаща за арт, музика и английски , нямало достатъчно деца желаещи, нямало как да викат учител за едно дете само и т.н.)  Питам я, какво правихте, ами казва "Нищо !" "Малко играхме, малко гледахме телевизия" Следобяд пазихме тишина малките да спят ( защото са смесени групи като възраст в една занималня). Та подбирам и разпитвам..... ама трудна работа...
Иначе 2 -седмици при баба си, 1 -седмица с баба си на море, 10 -тина дни с нас на море , ама пак 3,5 месеца трудно ще ги наместя....  Thinking та затова питам... отпуск аз нямам достатъчно... Confused

# 191
  • Варна
На "Аз и буквите" има 50 т. Като цяло много добро представяне на класа. Явили са се 14 -15 деца(половината клас) От тях 9 са с 50т., останалите 40-49.
Gossips, излязоха ли вашите резултати от МБГ? При нас няма максимален резултат. Най-високият е 28т. Нашият човек има 26. Не знам дали ще влезе в квотата за финал с този резултат и сребърния медал от предния кръг, по-скоро не, но не е това най-важното. Аз съм доволна от представянето, предвид усилията, които полага(почти никакви Laughing)
За екскурзия нищо не се чува. Ще има летен лагер около В. Търново, от 2 до 6 юли - 5 нощувки, 280 лв. . Ще бъдат два първи и два втори класа от нашето училище. Ще ходи, живот и здраве. До 15.4. трябва да дадем капаро.
Домашни - 4 страници по математика, едно стихотворение наизуст и 3 страници по БЕЛ. БЕЛ го направи още преди ваканцията. През ваканцията беше при майка ми - голям кеф - цял ден по улиците и на стадиона брат`чеда. Взехме си го с кооператорски тен. Sweat Smile Задачите ги решавал като се присети, вчера проверявах. Стихотворението го чете снощи, уж го научи.
Нашия празник на буквите го преместиха от 29.3. за 12.4., защото имаше много болни деца. За завършване и раздаване на свидетелства още нищо не се е обсъждало.
Лятната ваканция - 20 - 24 юни има турнир в Албена. Юли - първата седмица - лагер с класа, последната седмица - планинска почивка с нас. През останалото време още нямаме конкретни планове. Мисля си седмица-две да ходи на някои от градските лагери, седмица-две при баба си, при мен ще идва на работа - игра на двора, тенис, басейн иии то лятото ще мине. Септември ми се иска някакъв дълъг уикенд да направим преди училище, но още нищо конкретно. 

# 192
Надявам се занималнята да е читава, но и да не е не мога да плащам на детегледачка за цял ден, нито да я оставя сама. Миналата година преди обед в парка и по центъра срещахме частни занимални - децата играеха на открито, разглеждаха града, може и по музеи да са обикаляли. Надявам се и другата част със заниманията на закрито да се спазва. Вчера случайно научих, че в едната занималня работел мъж, бивш спортист, което ми се струва добре - едва ли ще ги остави да се лигавят по диваните. Тази, която съм набелязала набираха деца от 7 години нагоре миналата година, та едва ли ще има спящи. Освен това бяха пуснали 30 ваучера в Грабо с 50% отстъпка, т.е 100лв на месец без храната./Не сме в София/ Тогава докато се чудих занималня или градина ваучерите се разграбиха. Тази година опция градина нямам, та не се и чудя.

# 193
Още не сме мислили за ваканцията. Аз миналата година исках да ходи пак на частната занималня, която му харесва и се чувства добре, но баща му не се съгласи и той го гледа, свекървата, други баби имаме, та там няма проблем. Ходят по почивки, при прабаби /имаме 2 броя наблизо плюс една прапрабаба/, свекъра и той се включва в заниманието. Майка иска да го вземе за повече при нея, тя да го гледа, но той не иска да ходи без мен- щяла съм да го изоставя. #Crazy Да са ми живи и здрави, имам помощ отвсякъде, та не ми е на дневен ред и проблем гледането през ваканцията.

Марчела, къде ще са в Търново на зеленото училище? Ако има нещо- насреща съм.

п.п. Как се реши задачата с бонбоните? Много съм зле с тая математика.

# 194
  • Варна
Дари, много благодаря! Flowers Hibiscus В "Момина крепост", Ксилофор ще са. Някой ако има отзиви, да сподели. Програмата изглежда много добре, базата, съдейки по снимките е прилична и на хубаво място.

Бонбоните са 10, но хич ме няма с обясненията, особено писмено. Ще опитам. Има 2 кутии по 10 бонбона, изяжда примерно 3 от едната и 7 от другата = 10 изядени, 10 остават и които и произволни числа да вземеш пак ще е така. Например изяжда 4 от едната, остават му 6, изяжда 6 от другата и пак остават общо 10.

Общи условия

Активация на акаунт