Второкласници 2018/2019

• 96 174
  • 787
  •   1
Отговори
# 195
Нашият юнак най-вероятно ще ходи на 2 финала на математически състезания - ЕК и МБГ, та и това ще трябва да съобразим за лятото. Party Обаче, се надявам , че организаторите на МБГ са обмислили възможността първокласниците да пътуват с родителите си, иначе при нас то просто ще отпадне... Не бих го пуснала сам за 3 дни на такова далечно пътуване с напълно непознати... А можем да си направим една прекрасна семейна почивка покрай финала в Несебър, та като излезат квотите и условията на организаторите, ще го мислим.
В училище ми се струва, че доста го наказват и това не ми харесва - за това , че станал да си вдигне изпусната химикалка, за разменени реплики със съученика по чин, за тичане по коридора, за забравена тениска по физическо (която не е част от униформата)... Той не е от тихите и кротките, но все ми се струва, че има далеч по-добри подходи от наказания за щяло и нещяло, но на учителите явно така им е по-лесно.

Похвалих се, оплаках се, поолекна ми. Laughing

# 196
  • Варна
Алисса, браво на юнака! Какъв тип са наказанията? И нашата госпожа наказва, строга, но справедлива е, не им отпуска края, същевременно със страхотно чувство за хумор. Харесва НИ.
А задачите от ЕК появиха ли се някъде? Искам да го пробвам моя син, че го изпусна заради спортни изяви. Sweat Smile Soccer

# 197
Марчела- да, хубава е базата, скоро реновираха хотела. Извън града е, природа, гора, полянки, добре ще си изкарат децата. Мерси за разяснението за задачата. Добре че тук има такава тема за решаването на задачи, иначе- не ми се мисли. ooooh!

И на моят син бележникът е пълен със забележки. Ритнал, плюл съученик, без химикал бил в несесера и г- та му дала, при положение, че в нас има 13 химикалки / броих ги/.
Г- та от занималнята се оплаква от него, по принцип. Питах класната дали да го местя в друг клас и т. н., тя само  каза, че ако според нея има проблем, тя ще ми каже. Та, мъчат се там да се напаснат.
Той и моя става неконтролируем понякога.

# 198
Марчелка, задачите не са излезли все още, доколкото знам. Предполагам, че ще пуснат линк в математическата тема, като ги публикуват.
А наказанията са стоене прав, стоене зад някаква врата (по негови думи) и това, което мен ме вбесява най много - лишаване от участие в часа по физическо. Младежът е чувствителен и приема наказанията като висша форма на несправедливост. Говорила съм с госпожата след един такъв случай. Тя призна, че е възможно покрай виновните да има и някой и друг случайно "изгорели" (никога не е наказван само той, а все заедно с други деца). Но в крайна сметка, аз не искам той да намрази ходенето на училище още от първи клас и все си мисля, че в начален курс (а и във всяко едно учебно заведение, независимо от възрастта на учащите) "ключът от палатката" е в начина на поднасяне на информация от учителите и в подхода.
А да, за всичките му "тежки провинения", които споменах, спокойно можеха да му напишат забележки в тефтерчето, ама не! Който тича по коридора, после ще седи на пейката в часа по физическо. #2gunfire

# 199
Привет,
доста сте се разписали, като за след почивка.
На "Аз и буквите"-50т., като беше болна и повече от 2 седмици не беше ходила на училище е страхотно представяне за нея.
Празника ни на буквите мина още на 27.3 ...доста добре се бяха подготвили госпожите и децата, като цяло от към организацията на мероприятия и двете им учителки са страхотни.
За лятото...малко с нас, малко с бабите и дядо, на селото на една нейна приятелка и ще мине все някак...ама си е трудно за организация.
За края на учебната година и ние все още нищо не знаем.
Но вече към края мога да кажа, че първи клас мина доста по-леко от колкото очаквах.

# 200
  • София
 Алисса, поздравления на набора за състезанията.
Относно наказанията - за говорене в час по физическо имаше да напише 20 пъти " в час не се говори" или нещо подобно. Ама се беше постарал при писането, като за изложба.  Laughing

# 201
Алисса, поздравления на набора за състезанията.
Относно наказанията - за говорене в час по физическо имаше да напише 20 пъти " в час не се говори" или нещо подобно. Ама се беше постарал при писането, като за изложба.  Laughing
sali, благодаря!
Аз, доколкото съм информирана, те нашите юнаци все комплект си вървят при повечето наказания.  Laughing
И ние писахме, че как иначе. Но това го бях забравила, явно най-безобидно ми се е сторило.  Wink

# 202
Който тича по коридора, после ще седи на пейката в часа по физическо. #2gunfire
Правилно, той вече се е натичал, защо му е физическо:smiles:
И при нас е същото - говорене в час, тичане по коридора.
Хиляда пъти обяснявам, че в час не се говори, те почнаха да си пишат бележки. И какви бележки пишат - доскоро неграмотни бяха, както се казва:smiles:
И за тичането говоря, но май няма много ефект, съмнявам се, че ако му дадат да пише 20 пъти, че не се тича, нещо ще се промени. Разбирам ги децата - от 8 до 12 са  на чиновете, но си е и опасно, като хуни са из коридорите като свърши часа.

# 203
Алисса, и от мен поздравления за резултата от състезанията.
За тичането - има и такива учители, които го толерират, т.е. разбират, че не може цял ден всички деца да седят мирно.
За важните правила е редно да ги строяват отсега, че иначе в по-горните класове става страшно.

# 204
Днес съм свободна и ходих аз да взема детето - ами целият клас тичаше  в коридора. После нещо имаше хък-мък от госпожата, но чак пък за наказание да не играят физическо... И без това физическото е малко часове и малките едва се вреждат в салона.

Аз лятото ще го запиша само да си продължи с английския, на друго няма да го записвам.
За щастие, си имаме баби.

# 205
Браво за постиженията!!! Моят както казах ме по разочарова , но здраве да е. Аз едно време бях много амбициозна и винаги жънех успехи, ако някой имаше и 1 точка повече от мен, още повече се амбицирах и изяждай де кво що сборник намеря. Списанията ми бяха математика и математика плюс, там ме класираха, по други състезания бях много редовна. Ама сега и да се ядосвам, и да ги напрягам, виждам че са се метнали на бала си. Умни , но адски мързеливи

Дано поне третото се е метнало на мен Simple Smile)

# 206
Може ли малко помощ? В учебната тетрадка по четене на Анубис на стр.11 има родословни дървета, които трябва да се попълнят - на баба и на дядо. Какво трябва да попълним в тях? Децата и внуците на баба и дядо или родителите и бабите и дядовците на баба и дядо? 🤔

# 207
~desex~ Дано се включи някое момиче, на което детето е по програмата на това издателство....и да помогне или питай някоя от майките от вашия клас (ние така си помагаме).
Моята логика На върха името на бабата/дядото долните 2кръгчета евентуалните 2 деца и под тях евентуалните 4 внуци.

# 208
Най-вероятно това е идеята, но авторите от издателството е хубаво да се запознаят със структурирането на едно родословно дърво 😂 Противно на всяка логика е най-старите да са в короната на дървото вместо в корените му. Благодаря ти за мнението, ledenotomomiche!

# 209
~desex~ Дано се включи някое момиче, на което детето е по програмата на това издателство....и да помогне или питай някоя от майките от вашия клас (ние така си помагаме).
Моята логика На върха името на бабата/дядото долните 2кръгчета евентуалните 2 деца и под тях евентуалните 4 внуци.

И аз мисля, че е така.  Бабата/дядото, отдолу децата им и най-отдолу внуците.
Дъщеря ми учи с учебници на Просвета и родословно дърво правихме още в началото на учебната година като проект.

Общи условия

Активация на акаунт