НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 524
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз също ям много цвекло, зеле, моркови...
Днес имах за закуска кокосова палачинка, за обяд и вечеря по една голяма салата Витамина, за след обедна един плод 200гр е... В са ми страшно много над 100 без грам захар, хляб или брашно.
Но първо аз съм на задържане, второ много тренирам и трето изследванията са ми чудесни. Та веднъж, дваж седично се отпускам. То не, че е кой знае какво угощение, но В са много.... Имам и яйца и риба, да не речете че само салата ще рупам:) Но ако към тези уж безобидни салатки си ям не ограничено, дори режимно ще стане мазало. Аз повече от всеки искам да мога да ям по 2500 калороии и поне да задържам, за сваляне и не мисля, но не става. Радвам се за тези, на които им се получвава, блазе им:)

# 241
  • Бургас
на стр.1 пише - броят се само съдържащите скорбяла зеленчуци  като картофи, тиква и т.н.  докато домати, краставици и т.н. са без скорбяла така че не би трябвало да се броят
някой  знае  ли някой източник от който можем да се осветлим по въпроса

# 242
  • София
Доматите са плодове, трябва да се броят.

# 243
всеки сам си избира източниците
в оная откачената група и лук не ядат  Laughing
и като казаха, че и яйчен фаст няма, защото фаст означавало чист глад, и аз 'земах, че си тръгнах

# 244
Под зеленчуци, които не се броят...според мен това са само зелените/зеленолистните зеленчуци, извинете ме за тафтологията. ...тоест зеленчуците в най-тесен смисъл разбрани. Маруля, салата, айсберг, краставица. В тях са пренебрежително малко В и за това е ненужно точно те да се смятат.

# 245
Въх, къде ги тези фанатици бе:)) Ако се храниш така с години и смяташ да продължаваш, си нагласяш нещата според вкусовете си. Ето, накои момичета не ядат коренноподни, с Таня приема и съвсем малко салати явно, затова те и да ядат без ограничение от другите храни им се получава. Но аз със 100 гр В трябва да си правя хубаво сметката.
Не ми е гена да съм слаба за жалост:)
Става с огромни усилия, докато мога ще боря, после след определена възраст, едва ли ще имам сили за толкова тренировки и ще карам по леко.

# 246
има ли значение кой какво казал и написал, когато гоните вашите си въглехидратни рестрикции и цели?
тялото си не можете да излъжете, защото някой е казал да не броите някакви въглехидрати, които реално изяждате
мислите, проверявате и смятате колко да погълнете - това е правилното решение
има добри сайтове, сверявам най-често в този /домат/, ползвайте ги Simple Smile

# 247
Жаки, винаги сме коментирали, че когато В са високи за деня, трябва да се намалят М. Иначе става мазало. Може би при теб това е причината да не отслабваш с много калории.
Защото, ако се храниш главно с позволените храни, тоест основно с М...то реално колко пържоли на ден и колко яйца можеш да опукаш, а и дори да ги опукаш, тоест да навъртиш сериозни калории, аз вярвам, че ако В са ниски....пак ще има отслабване.

# 248
Аз също ям много цвекло, зеле, моркови...
Скрит текст:
Днес имах за закуска кокосова палачинка,
за обяд и вечеря по една голяма салата Витамина, за след обедна един плод 200гр е...
Скрит текст:
В са ми страшно много над 100 без грам захар, хляб или брашно.
Но първо аз съм на задържане, второ много тренирам и трето изследванията са ми чудесни. Та веднъж, дваж седично се отпускам. То не, че е кой знае какво угощение, но В са много.... Имам и яйца и риба, да не речете че само салата ще рупам:) Но ако към тези уж безобидни салатки си ям не ограничено, дори режимно ще стане мазало. Аз повече от всеки искам да мога да ям по 2500 калороии и поне да задържам, за сваляне и не мисля, но не става. Радвам се за тези, на които им се получвава, блазе им:)

Първите хич не ги тача, като цяло не наблягам на салати (дори не мога да си представя какво е да ядеш по един "леген" салата), затова наблягам на чистата храна....    Simple Smile   като изям една солидна мазна пържола, или 2 наденици, или голямо пилешко бутче с билково масло+ малко краставица/домат или печена тиквичка+ чаша вино, после с часове не се сещам за храна.
Салатите ме подуват, но не ме нахранват.Не мога да ям 75% салати+25% мръвка.При мен е обратното.
Та, най-вероятно и аз зимно време държа въглехидратите ниски....то ако не ядеш обилни салати и много плодове, просто няма откъде да дойдат.
От зимните най-обичам банани, ама са си най-въглехидратни, та не ги ям често....

Най-нисковъгрлехидратни са чери доматчетата...яжте тях.Май бяха 5 броя за около 2 гр въглехидрати.

# 249
Да, Тета, точно така е, в дните, в които имам повече В намалям мазнините, не ям да речем свински ребра, а риба или яйца.
Затова казвам, че в годините всеки си напасва по неговия начин на живот нещата. Аз много спортувам с под 50 гр В не стават нещата. Затова започващите тепърва ще си намерят тяхната истина на база проба- грешка.

Амур, не ме надуват мен салатите изобщо, корема ми е залепнал за гърба:) Две години спазвах стриктно режима, сега не мога да се нарадвам на салатите и по някой плод даже:)
Не всеки ден разбира се! Основната ми салата е маруля. А два дни седмично, когато не тренирам съм на чисто месо мазно, мазна риба или яйца.
Така съм идеална откъм психика и физика:)

# 250
Да, Тета, точно така е, в дните, в които имам повече В намалям мазнините, не ям да речем свински ребра, а риба или яйца.
Затова казвам, че в годините всеки си напасва по неговия начин на живот нещата. Аз много спортувам с под 50 гр В не стават нещата. Затова започващите тепърва ще си намерят тяхната истина на база проба- грешка.

Амур, не ме надуват мен салатите изобщо, корема ми е залепнал за гърба:) Две години спазвах стриктно режима, сега не мога да се нарадвам на салатите и по някой плод даже:)
Не всеки ден разбира се! Основната ми салата е маруля. А два дни седмично, когато не тренирам съм на чисто месо мазно, мазна риба или яйца.
Така съм идеална откъм психика и физика:)
Точно!
И аз все пиша, че всеки трябва да нагоди режима и храните в него според собствените си предпочитания, поносимости и алергии.Не става с "По колко кисело мляко е позволено на ден?Колко ще сваля, ако ям по 100 гр заквасена сметана с 1 ябълка?" или подобни.
На един може и 3 ябълки на ден да не му пречат ни на отслабването, ни на здравето.Друг може и 1 ябълка на седмица да не може да си позволи.
Същото е с всеки един продукт.
Всеки организъм има различна поносимост към въглехидрати и към храните изобщо.
Основното е, че този режим действа.И за здраве, и за кг.
От там насетне всеки трябва да си го нагоди, хубавото е, че дава свободата за това.

# 251
  • Бургас
Аз въглехидрати не броя само от марули и айсберг. Но понеже кореноплодни не обичам много, сега карам основно на зелена салата с чери домати и кисело зеле. А лятото си ядях домати, краставици, тиквички, чушки и тогава наистина въглехидратите си ставаха доста. Като сложиш и някой плод, кайсия, пъпеш или друго и си трябва внимание.
Прави сте, за един едно е добре, за друг друго, това му харесвам на режима, дава голяма свобода да се напасне на собствените нужди.
Аз открих магията на банана със сусамов тахан. Страхотна следобедна закуска ми беше вчера. Половин банан изядох де, ама ми дойде супер.

# 252
Аз покрай теб оная вечер си направих банан със заквасена сметана и смлени орехи....много ми се услади....

# 253
А забелязали ли сте да усещате по-силно вкуса след режима? Simple Smile от половин меец го следвам, и каквото и да хапна има по-силен вкус, а за сладко да не говорим. Simple Smile
И свга един въпрос- някоя от вас пила ли е хуск? Sad

# 254
Пия всеки ден сутрин на гладно псилиум/хуск.

Общи условия

Активация на акаунт