НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 544
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
И аз броя общите.
Бубанка, много благодаря! Амбицирах се и започвам планка. Вече опитах, от третия опит (малкия все ми се яхва отгоре) успях да задържа цели 15 сек. Като за начало смятам, че е добре. Най-много се притеснявах дали стойката ще ми е правилна, но ето едно предимство на шкафовете от лак - виждаш всичко на тях Grinning
Някой от вас взима ли Б12? Аз съм на подезичните Метилкобаламин, взимам ги сутрин след като съм закусила. Обаче ми разбъркват стомаха, подува се, почват ме киселини, ужасно е. Не пише дали се взимат преди или след ядене, някъде бях чела да е след, та исках да попитам кога ги пиете? Иначе ефектът от тях е поразителен. Ето тези са моите:
https://remedium.bg/anemia/natural-factors-vitamine-b12-methylco … 00mcg-90tabs.html

# 346
За Б12 не съм се изследвала и не знам дали имам този често срещан дефицит, но само да вметна, че съм много доволна от програмата, която беше препоръчана на първа страница на темата и ползвам от самото начало - cronometer.com Много ме радва, че освен всичко друго показва и количеството на витамините и минералите, защото аз пиех много неща, а сега ги съкратих доста. Оказа се, поне в моето меню, че най-голям недостиг има на някои витамини от В-групата, витамин Е, витамин Д и витамин К. Докато витамин А всеки ден ми идва в повече. Така че от мултивитамини, които съдържат абсолютно всички дневни дози, минах на отделни форми или комбинации, например В-комплекс, Q10 с витамин Е и др. Само витамин К нямам под ръка, затова включих всеки ден в храненето по 5-6 гр магданоз. От минералите спрях селена и цинка, има ги достатъчно в храната, но магнезият постоянно не достига и пия допълнително, защото е важен при ИР.

# 347
Жаки, с каква честота правиш планка? Аз тренирам по схема, подобна на твоята, но сега, когато спомена, ще включа и планк, та моля те кажи ми по колко пъти на ден  и за колко минути правиш това упражнение. Благодаря ти за информацията и за вдъхновяващите снимки.

# 348
Пагане, правя 4 пъти по 1.30 секунди, после по 3 странични до отказ. Ако имам сила още 1 правя  прав до отказ. 5 дни седмично тренирам.
Това и йогата за 2 месеца направиха чудеса:) Ако можеш гледай се някъде, като Таня, да си сигурна, че си в правилна позиция, да не иде кръста. А и още нещо, с маратонки ми е по- удобно, боса е кофти:)

# 349
Пагане, правя 4 пъти по 1.30 секунди, после по 3 странични до отказ. Ако имам сила още 1 правя  прав до отказ. 5 дни седмично тренирам.
Това и йогата за 2 месеца направиха чудеса:) Ако можеш гледай се някъде, като Таня, да си сигурна, че си в правилна позиция, да не иде кръста. А и още нещо, с маратонки ми е по- удобно, боса е кофти:)
Благодаря за информацията, аз ходя на пилатес, не на йога като теб, там ме научиха каква е правилната позиция (започнат ли болките в кръста още по време на планка, значи нещо не е правилно, за после да не говорим какви травми може да си докара човек) и да, още един глас в подкрепа на маратонките.

# 350
маратонките дават допълнителна опора и възможност за повече време в позата особено при страничния планк
когато правещият е бос, тази опора трябва да дойде от тялото му, т. е. допълнително напрягане на мускулите

# 351
  • Scotland
Б12 е желателно да се взима на обяд, с/след храна Simple Smile

# 352
Пилатеса е супер! Много оформя:) Ако имаш много за сваляне и няквко кардио измисли- ходене чиста работа, в темпо:)
Не ползвай никога адансьор! Нямаш идея колко помага, живея на 5 етаж и в чужбина, където съм сега и в Бг, с чанти, с манти все съм пеша- безплатно е и ефикасно😂👌🏽 Дупе, караци, като се кача за деня, 3-4 пъти и ей ти една микро тренировка:)

# 353
Пилатеса е супер! Много оформя:) Ако имаш много за сваляне и няквко кардио измисли- ходене чиста работа, в темпо:)
Не ползвай никога адансьор! Нямаш идея колко помага, живея на 5 етаж и в чужбина, където съм сега и в Бг, с чанти, с манти все съм пеша- безплатно е и ефикасно😂👌🏽 Дупе, караци, като се кача за деня, 3-4 пъти и ей ти една микро тренировка:)
Страхотни съвети, Жаки! Правя почти всичко изброено, имам да свалям малко, на режима съм от около година, на моменти имам минуси, на моменти малки плюсове в обиколките, но като цяло съм доволна и  гледам да не губя мотивация. От скоро лягам много рано и ставам много рано, за да си правя тренировки сутрин (между 45-60 мин). Интернет е пълен с прекрасни клипчета в тази насока.

# 354
  • Бургас
Б12 е желателно да се взима на обяд, с/след храна Simple Smile
Благодаря! Ще го пробвам с храна, дано да се усвоява така добре. На обяд даже ми е по-удобно.
Жаки, точно това четох, да се внимава с кръста. Затова си гледах отражението, да не сгафя нещо. А и в темата, която Бубанка ми пусна, има много полезни съвети.
Ей, навремето и аз все пеша по стълбите вървях. До 7 етаж. Така бях свикнала от дете. Преди две години и бременна до 4 етаж се качвах. Сега лигава работа с тоя асансьор.

# 355
tanya_79, б12 след хранене.
това, че те подува е странно, опитай да смениш марката - например на Солгар. Поръчвам от iherb и излиза изгодно  Peace
В какъв смисъл казваш, че върши чудеса? 

# 356
  • Бургас
Ами имам сериозен прилив на енергия, вече не се чувствам непрекъснато изморена. Но аз си правих изследване и съм с недостиг, затова го пия. Започнах с Цианокобаламин - три месеца, ефект нула. Метилкобаламин подейства още след третия ден.

# 357
Ако имаш дете, добре е да изследваш и него. Особено ако си го кърмила.
Извинявам се, ако вече си го изследвала.
 Peace

Кефир аз пия за проблема с тоалетната.

# 358
  • Бургас
Ако имаш дете, добре е да изследваш и него. Особено ако си го кърмила.
Извинявам се, ако вече си го изследвала.
 Peace

Не едно, две имам даже Blush И двамата ще трябва да ги изследвам. Малкия го кърмих и няколко месеца по-късно разбрах за дефицита. Каката като бебе правеше едни странни ,,гърчове,, които така и не разбраха от какво са, ама преди 12 години не бяха и чували за Б12. А след четох скоро по въпроса, много ми прилича на дефицит. Благодаря за съвета!

Тоя планк голяма работа да ви кажа. Снощи, след като се разтегнах, го направих като хората. Стегнах се добре, издържах цели 25 сек. После някой клек направих, малкия като ме видя и ме юрна да играем на ,,джуджета и великани,, та бая си поклякахме Joy И днес съм с мускулна треска, на бедрата и корема, леко и на дупето усещам. Б@си кифлата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 359
Аз също тренирам доста всеки ден по един час! Като в залата ходя 3 пъти в седмицата, в останалото време използвам всяка възможност, стълби,йога ,тае бо (за вкъщи) скачане на въже и какво ли още не.Вече спрях да хващам и преки пътеки като се прибирам от някъде максимално  гледам да вървя. Днес се измерих сутринта 56 кг, от 60кг за точно две седмици. Калориите са ми около 1800 ,въглехидратите около 15,20гр.  Планка не съм го пробвила но ще го дабявя към домашните упражнения, изглежда чудесно упражнение!

Общи условия

Активация на акаунт