НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 556
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Ооо, височка съм- 158 см😂😂😂🤪
Последните ми изследвания са в норма, след около 2 години стриктно на режима. Сега съм вдигнала В над 50 гр. След оклоло 2 месеца пак ще пусна гликиран хемоглобин да видя как съм. Аз си продължавам да се храня в принципите на режима, но в малко по- свободния му вариант.

# 331
  • Бургас
А, и аз съм от стройните - 160 см. съм Stuck Out Tongue Winking Eye В момента съм 58 кг. и изглеждам почти като теб на същите килограми. Само че с повече целулит Disappointed
Започвам да си давам сметка, че килограмите ми са почти оптимални, просто имам нужда от спорт, за да изглеждам добре. А все си мислех, че трябва да съм поне 52-53 кг. Била съм и 46 кг., много се харесвах тогава, ама сега като се гледам по снимките ...

# 332
  • София
Здравейте!
След стриктни 27 дни на режима днес ядох въглехидрати. Нямаше как, слагахме 2 години на баща ми и знаете бабите какви неща приготвят при такива случаи, а настояха да си хапнем от всичко, така трябвало. Не ядох много, но ми стана тежко за нула време, освен това след това много ми се приспа. Досега само съм чела за този ефект на въглехидратите, ето че го изпитах.
Да похваля мъжа си - за 5 дни падна под 100 кг от 106. Не мога да кажа колко точно са, защото се мери постоянно хаха. Но да кажем 98-99. Той е доста висок и не му личат толкова де, но все пак има излишъци. Много е доволен, надявам се да не се демотивира като почне да сваля по-бавно след 1-2 седмици, защото това за мен си е вода, най-много килограм да е свалил от мазнини. Но е факт, че ако се тъпчеш с въглехидрати, както него, и направиш рестрикции, доста бързо се случват нещата.

# 333
Жаклин, страхотно изглеждаш! С какъв спорт правиш тази фигура?

Аз да се похваля днес за първи път от 2 години насам видях 79 на кантара. Вече съм твърдо с 10 кг надолу. Последните седмици имах много енергия - бягах на стадиона, на народни танци, вкъщи с гиричките за горна част, йога правих. Намерих една много красива мадама прави нещо между пилатес и йога, има и клипчета само с йога. Правя около 10 минути(толкова сили имам) и след това само я гледам в захлас хаха и гледките зад нея.
https://www.youtube.com/channel/UCWN2FPlvg9r-LnUyepH9IaQ

# 334
Момичета, да ви попитам нещо. Понеже в началото на режима усещах много гаден, гнил дъх от устата, днес питах мъжа ми дали още се усеща. И ха! Изненада - каза ми, че му миришело на ацетон. Добре, явно това е кетоза, доколкото четох. Сега трябва ли да следя нещо, май имало някакви апаратчета комбинирани за кръвна захар и кетони? Поемам много малко калории, 1400-1500, имам дни и с по 1100-1200, просто не мога повече, сита съм, не ми се яде и това е. Притеснява ме, че още не се чувствам енергична, както пишете вие, но днес като че ли малко взе да ми просветва в главата. От около 10 дни съм на режима, като в началото ми бяха малко мазнините, вече са ок.
За кетоните питам дали трябва да се притеснявам, тъй като съм с ИР. Да ги следя ли или всичко си е в реда на нещата?

# 335
за кетоните, ако те притесняват, може да си вземеш и лентички за урина

# 336
Лъч, ходя на йога, на аеробика и на фитнес.
За корема планкове правя всеки ден, прави и странични. Преси по рядко, повече подигания за долна част.

# 337
  • Бургас
Тъмнозелена, аз съм върл противник на кетозата и калории под 1400. Освен за лечение на тежки заболявания. Не знам защо ти е, но щом си решила внимавай, да не си докараш беля.
Тоз планк трудно ли се прави? В домашни условия дали ще се справя?
Решила съм да започна по-сериозни упражнения в къщи. Сега ще се разровя да намеря нещо подходящо.

# 338
И аз съм мнението на Таня, кетоза за дълъг период, само в случай на серизоно заболяване. Ей, така за кеф не е ок, според мен, а нали си говорим, че нашето не е диета а ще си се храним така. В дългосрочен план много ниски В, при мен доведоха до безсъние, липса на енергия, цикъла ми е много оскъден и до сега.. 1-2 дни и то съвсем малко ми тече..
На накои им понасят добре и много ниски В, на мен не.

Таня, лесен е планка, можеш да си го правиш в къщи, трябва ти постелка само, да не ти убива на лактите. Виж в Ютуб правилната позиция, кръста не бива да хлътва, тялото стегнато на дъска:)
За мен това е топ упражнението за преса:)

# 339
# 340
А кои въглехидрати смятате, общите или нетните (без фибрите)? Аз броя общите и са ми около 40-45. Ако се броят нетните, то наистина са ми много малко: 25-30 на ден.

# 341
  • Бургас
аз броя общите и гледам да са под 50

# 342
Аз броя общите, марули, броколи всичко. Около 70-80 гр са ми, понякога 100, така се плаша сама себе си:) Чистите ще останат 50-60, което е супер:)

# 343
аз също броя общите

# 344
Нищо не броя.

Общи условия

Активация на акаунт