НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
buzankа и аз съм 79кг - бях 89 като започнах - един вид съм на половината на пътя... И моята цел е някъде около 68 кг. На народни танци ли ходиш. Аз си бях решила като стана 75 да премина в напредналата група, обаче няма да чакам и от другата седмица ще видя мога ли да се справя.
Doli аз ако вечерям след 20 часът на другия ден съм подута, почти винаги. Опитвам се около 18  да започна вечерята, ако не съм успяла до тогава да я приключа. На другата сутрин се събуждам гладна и винаги закусвам. Но това не е общо правило за всички.
За тези, моменти когато има застой съм чувала, че се изчистват мазнините около вътрешните органи...
Забелязах при себе си преди Нова година, че неприятно ми виси кожата под мишницата над сутиена, рекох си ето на... това са последиците от напълняването, не ми е виновно отслабването(абе успокоявах се някак). От тогава съм мръднала с някакви грамове, обаче пък сантиметрите от всякъде са по минус 2 - 3. Тези дни се гледам и ми се струва, че кожата леко се е прибрала. Та по-добре да отслабвам бавно и красиво.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 14:00 от Лъчестлъч

# 436
  • Пловдив
Лъчестлъч, не ходя все още Simple Smile чакам да ми мине кашлицата. Но иначе миналата година ходих около 6-7 месеца, 2014-2015 пак, почти година изкарах. Много добре ми действат и физически и психически. Скоро пак съм в редиците на начинаещите.
Аз ям ли късно вечер - на сутринта направо ми стръже стомаха.
Сега отчитам като плюс от режима, че като цяло се храня по-навреме.
Преди си лягах късно и като мине 22-22,30 - оле мале!!! един глад ме хващаше. Унищожавах количетсва вредности. Сега дори да стоя до късно и дори да ми се прияде, не е толкова зверски и все си търся нещо режимно. Не ми се ядат чипсове и др.

# 437
  • Sofia
Никога не ми се е прияждало нощно време или рано сутрин.
Вечерям и по-рано,21ч е в много крайни случаи,а и обикновено си лягам към полунощ и никога не ми е били тежко от изяденото вечер.
Днес обядвах с голяма салата от маруля,рукола,червена чушка,домат,пармезан,пилешка пастърма,майонеза.Засити ме добре.

# 438
  • В полите на Пирин планина
Многократно е коментирано, че трябва да се набляга на проста храна, без много добавки, сосове, майонези, сметани ... Това за тези, които не отслабват. Малко млечни, малко ядки, тук-там някой плод.
Основното трябва да са яйца, месо, дробчета, риба. С естествена мазнина. Ако е свинско - да е плешка, врат, а не бон - филе, което е без мазнина. Ако е пиле - бутче с кожа, не гърди. Мазната риба също е чудесна алтернатива.
Без разни засукани "режимни" десерти и добавки към храната.
Хем по-лесно, хем по-ефективно.

Затова обяд "салата" просто не е по режима. Пържола със салата - да. Но салата с добавка месо, ако салатата преобладава - не.

# 439
  • Бургас
Съгласна съм с Лейди Брин. И аз в началото наблягах на салатите, но се оказа грешка. Сега зеленчуците са ми само лека гарнитура към основното. Като се сетя лятото как сядах с две чинии на масата - в едната яйца на очи примерно, в другата салата. И си ги изяждах като стой та гледай. Ама яйцата бяха 2, а салата 1 домат, 1/2 краставица. Сега всичко събирам в една чиния. Но яйцата са 3 с малко краставица примерно.
За утре на обяд съм си замислила омлет с бекон, праз и сушени домати. Без салата.
Тази седмица съм на пълен безотчет. Нито пиша какво ям, нито се замислям, да видим къде ще му излезе края. В петък ще е Видов ден Joy Но с упражненията продължавам.

# 440
Таня, прочетох че си започнала упражнения с Румяна. Преди около 3 години и аз започнах с нейните за начинаещи и после направих 90 дневното предизвикателство - това което е за начинаещи (те са две степени на трудност). Изкарах до ден 70-ти някъде, но добих много ценни знания за правилното изпълнение на упражнения. Близка моя позната направо се преобрази с това предизвикателство, а преди това не беше спортувала, изобщо не е такъв тип. В началото беше започнала с шишенца с минерална вода, после си купи гирички по 3кг. Много се стегна, и получи най-добрата форма, в която съм я виждала. Преди това се мъчеше само с дието, но явно и е трябвал спорт. Хубавото в това предизвикателство е, че е около 20 минути тренировката и няма как да кажеш, че нямаш време...
Аз обаче не получих голям ефект, защото не бях намерила своето хранене. По-скоро правех упражнения, за да ги използвам за извинение и да ям, колкото си искам сладко и тестено.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 16:19 от Лъчестлъч

# 441
Може ли линк към тези предизивкателства? Искам да ги пратя на дъщеря ми. Заинтригувах се.

# 442
Ето го: http://fitnesinstruktor.com/90-dni/
А това е разгряването, което се прави преди тренировка: http://fitnesinstruktor.com/razgriavane/

Миналата година реших да ходя на едни тренировки за жени - комбинирани упражнения със собствена тежест, с гирички и на фитнес уреди. Треньорката гледа все от едни листи и  като ги погледнах - принтирани упражненията на Руми. Това ме отказа...,  а и за да ида до там трябваше да шофирам и да си плащам...

# 443
  • В полите на Пирин планина
Аз ходя на йога групово, защото у нас рядко имам един час време да се отдам само на упражнения. Иначе правя йога в къщи от клипчета, също, но е различно и не ми е така отпускащо и мотивиращо.

# 444
  • Бургас
Лъч, много ти благодаря за споделеното. Мотивира ме още повече. Твоите 70 дни, хич не са малко, а наученото си остава за цял живот.
Упражненията са точно като за мен, пълен лаик, никога не стъпвал в зала. И аз съм с шишетата с минерална вода Joy Сигурна съм, че комбинацията на упражненията с режима, ще има невероятен ефект. А аз имам много за стягане. Още съм съвсем прохождаща, но днес нямах търпение да си направя тренировката.

# 445
  • София
Ще взема и аз да го пробвам това предизвикателство на Руми. От няколко месеца не тренирам и съм се обездвижила доста.
Днес правя месец на режима. Като изключим едно прегрешение преди седмица, съм изключително стриктна по отношение на въглехидратите. Имам друг проблем сега - не ми се яде. Трябва да се храня три пъти дневно заради метфогаммата, която пия за ИР, но винаги е със зор и нежелание. Всички, които от месеци и години сте на този режим, имате моите поздравления! На мен наистина ми е трудно и еднообразно вече, но ще изкарам поне още два месеца, пък да видим как ще е. Странното е, че не ми се ядат и забранени храни. Не ми минават мисли от сорта на "ех, сега ако можех да си хапна еди какво си". Просто нямам положително отношение към храната - в единия случай ми пречи здравословно, в другия ми е втръснала до безобразие.

# 446
  • Бургас
Наистина ли ти е еднообразно храненето?  Аз, колкото и да не ми се вярваше, сега се храня много по-разнообразно от преди режима. Много идеи черпя от фейсбук групата, това беше и причината да се запиша в нея.
Преди едно и също, ориз, картофи, грах, и после пак отначало. С месо де. Толкова ми беше втръснало.

# 447
Avarice, защо да ТРЯБВА да ядеш три пъти на ден заради Метфогамата? Ти пиеш Метфогама заради това, че ядеш Simple Smile Ако не ядеш, не ТРЯБВА да пиеш хапче.

# 448
  • София
Трябва да я пия три пъти дневно, понякога пропускам хапче, когато съвсем не ми се яде. Знам, че се пие след хранене, за да подпомогне клетъчните рецептори да приемат инсулина, но не действа ли и с цялостно подобряване на ситуацията при ИР? Ако действа само докато се пие, ами за какво ми е изобщо? Аз така или иначе въглехидрати ям не повече от 20 гр дневно, като смятам общите въглехидрати от зеленчуци (предимно краставици) и млечни. Иначе разнообразие откъм приготвяне на храната има, но вкусът на месо и яйца ми е втръснал. Както и да се приготвят, все са си месо и яйца, а аз и двете не ги харесвам особено Grinning

# 449
  • на Мелмак
Аз вчера си изпекох последните фъстъци , които имах и естествено прекалих .
Днес ги приключвам и влизам в режима.
В период съм и ми се яде всичко 🙄.

Общи условия

Активация на акаунт