НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 508
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Вчера така се развихрих с храненето, че минах 2000 и кусур калории 100%. Сутринта маслини и салата майонеза! с риба тон(разбъркано). После на обяд едно сметаново кремче с боровинки, после бях на ресторант но твърде късно. Обичкновенно ям към 5,6, на ресторанта бях в 9 и вече бях умряла от глад. Изядох 2 салати,домати с катък,млчена и пилешки хапки с къри. И не ми се смятаха калориите на приложението, че ме хвана страх от мене си .Тази сутрин разбира се един кг отгоре. Но днес ще гледам да направя повече кардио в залата и да си огранича млечните, че пак взех да прекалявам! Imp

# 451
Трябва да я пия три пъти дневно, понякога пропускам хапче, когато съвсем не ми се яде. Знам, че се пие след хранене, за да подпомогне клетъчните рецептори да приемат инсулина, но не действа ли и с цялостно подобряване на ситуацията при ИР? Ако действа само докато се пие, ами за какво ми е изобщо?
Скрит текст:
Аз така или иначе въглехидрати ям не повече от 20 гр дневно, като смятам общите въглехидрати от зеленчуци (предимно краставици) и млечни. Иначе разнообразие откъм приготвяне на храната има, но вкусът на месо и яйца ми е втръснал. Както и да се приготвят, все са си месо и яйца, а аз и двете не ги харесвам особено Grinning
Не знам дали правилно съм те разбрала, но ако очакванията ти са хапчетата да те излекуват от ИР, да те разочаровам, няма да стане.
ИР е състояние, с което трябва да живееш цял живот.С подходящата храна, движение, спорт, начин на живот можеш да държиш това състояние под контрол, в "ремисия" и да нямаш проблеми, нито да стигнеш до диабет.
Ако се върнеш към предишния си начин на хранене, дори с хапчета, никой не може да ти каже как ще се развиват нещата.Това вече зависи от всеки конкретен организъм.Някой може да си кара до смъртта си на кифли, пици, торти и хапчета и да не развие диабет.Друг обаче може да няма същия късмет...

Вчера така се развихрих с храненето, че минах 2000 и кусур калории 100%. Сутринта маслини и салата майонеза! с риба тон(разбъркано). После на обяд едно сметаново кремче с боровинки, после бях на ресторант но твърде късно. Обичкновенно ям към 5,6, на ресторанта бях в 9 и вече бях умряла от глад. Изядох 2 салати,домати с катък,млчена и пилешки хапки с къри. И не ми се смятаха калориите на приложението, че ме хвана страх от мене си .Тази сутрин разбира се един кг отгоре. Но днес ще гледам да направя повече кардио в залата и да си огранича млечните, че пак взех да прекалявам! Imp
Най-вероятно си задържала вода заради болднатото...Особено пилешки/рибени хапки в заведения са кошмар, и откъм съставки, и откъм приготвяне.
Ако в 100 гр пилешки хапки има и 10 грама месо, доста бих се учудила....

# 452
  • Бургас
Снощи ядох кисело мляко. Днес не мога да си мръдна пръстена на ръката, така съм се подула. А нямаше и 1/3 от кофичката. Cry
Много обичам кисело мляко, много рядко си го позволявам. Нишесте ли му слагат, не знам, но хич не ми се отразява добре. С прясното такъв проблем нямам.

# 453
И аз се подувам много от кисело мляко!

# 454
  • София
tanya_79, помниш ли как в училище ни учеха как се открива скорбяла (т.е. нишесте)?
Разрязвахме картоф на две и му капвахме йод. От реакцията между скорбялата и йода картофът ставаше лилав, където си капнала.

Така можеш да пробваш и киселите млека. Кусваш малко в една лъжичка и капваш йод, ако остане кафениково (какъвто е цветът на йода) всичко е ок, ако стане лилаво - има нишесте.
Попадала съм на клипче, правено от една жена с няколко марки кисели млека, но понеже не си дадох труда да запомня кои бяха с нишесте, си ги проверява сама:)

# 455
Здравейте! ")
При мен всичко е повече от чудесно, установих че задържам адски много вода. За един ден изчистих менюто и паднал с 1кг разлика, та определено спирам с филмирането.
Прочетох напред че хапвате малко салата, а при мен наистина е голямо количество, ще трябва да я намаля, но ще е постепенно. Simple Smile
Утре ще съм цял ден на път, извън града и т.н та трябва да си приготвя храна. За детето и мъжа - сандвичи, те си ги поръчаха вече..
Обаче аз освен сварени яйца, друго не мога да си измисля, което мога да ям в колата..бих се радвала, да ми дадете някоя идея Simple Smileи разбира се да се приготвя бързо, че ще ставаме утре в 4 и идеята е до 20ч да сме по леглата Simple Smile

# 456
нарежи си в кутийка бекон, шунка, кашкавал...

# 457
  • Пловдив
И кокосови палачинки с режимен пълнеж Simple Smile

# 458
  • Бургас
Solima, този час в училище съм го пропуснала, но идеята е чудесна. А би ли споделила кои млека си тествала?
Дани, опалянки като идея от мен. Пълнеж по желание - пастет, шунка, краставица, кашкавал, каквото ти харесва. Кюфтетата също ми се струват подходящи. На мен те са ми най-лесни за носене. В чантата на количката на дребния току се мъдреше по някое кюфте Grinning

# 459
Вчера си взех телешка кайма, до сега съм работила само със смес. Някаква идея какво да я направя или какво да й добавя, младо телешко от лидл.
 Да направя някое кюфте може би?

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 10:40 от sunnny

# 460
И аз взех от тая кайма, довечера мислих да оравя кюфтета за вечеря и ще си крсдна 4-5 за лично ползване, яйца, някоя крастсвичка и ... опалянките ми се вицдат голяма играчка - това беше с белтъка на пяна, нали? Simple Smile
А Кокосовите палачинки изобщо не ме засищат, една две хич не ми стигат.  Sad

# 461
Скрит текст:
Здравейте! ")
При мен всичко е повече от чудесно, установих че задържам адски много вода. За един ден изчистих менюто и паднал с 1кг разлика, та определено спирам с филмирането.
Прочетох напред че хапвате малко салата, а при мен наистина е голямо количество, ще трябва да я намаля, но ще е постепенно. Simple Smile
Утре ще съм цял ден на път, извън града и т.н та трябва да си приготвя храна. За детето и мъжа - сандвичи, те си ги поръчаха вече..
Обаче аз освен сварени яйца, друго не мога да си измисля, което мога да ям в колата..бих се радвала, да ми дадете някоя идея Simple Smileи разбира се да се приготвя бързо, че ще ставаме утре в 4 и идеята е до 20ч да сме по леглата Simple Smile
варени яйца
шунка/бекон на слайс
сирена на слайс
"сандвич" от кашкавал слайс, яйце на очи, кашкавал слайс
кюфтенца
печени ядки-компромис (за мен)
краставица нарязана
броколи варени, със сол
карфиол варен, със сол
айрян/бульон в термос

# 462
За из път са ми любими яйчени мъфини - разбивам яйца със сирене и изсипвам във форми за мъфини. Пека на фурна. Стягат се, стават си като солени кексчета. Много са удобни за път, защото не се разпадат - само си ги гризваш.
Притеснявам ме единствено това, дали не идва много сиренето - не мога да смятам, не ми се отдава да въвеждам и тегля...

Стават супер бързо - около 15-20 минути да се пекат. На вкус са като принцеси с яйце и сирене, ама без хляба.....може и някое колбасче да се сложи, кашкавал...

# 463
  • София
Ох, Amour, и аз не знам какво да очаквам вече. При мен няма "ядене както досега", защото аз от 10-на години се храня сравнително здравословно и избягвам вредните храни. Е, случва се да ям пица и баница, но веднъж на месец-два, не мисля да е проблем. Хляб пък от малка не ям, освен ако не се налага да си направя сандвич, което е много рядко. Единствените високовъглехидратни храни, които ям сравнително редовно, но все пак не ми съставят основната част от менюто, са картофи, ориз и плодове. Сладкото също не ми е изкушение, понякога ям шоколад или сладолед лятото, но не редовно. При мен всичко започна по време на бременността, когато със здравословното си хранене качвах по 5 кг на месец. От 55 кг станах над 90, дори не знам колко точно, защото спрях да се меря. Според ендото ИР се е отключила по незнайни причини именно тогава, случвало се. Честно казано се надявах да успея да вкарам всичко в граници за определено време с диетата и помощ от лекарствата, а след това да продължа да се храня както досега, защото не смятам храненето си за безразборно.

# 464
Ох, Amour, и аз не знам какво да очаквам вече.
Скрит текст:
При мен няма "ядене както досега", защото аз от 10-на години се храня сравнително здравословно и избягвам вредните храни. Е, случва се да ям пица и баница, но веднъж на месец-два, не мисля да е проблем. Хляб пък от малка не ям, освен ако не се налага да си направя сандвич, което е много рядко. Единствените високовъглехидратни храни, които ям сравнително редовно, но все пак не ми съставят основната част от менюто, са картофи, ориз и плодове. Сладкото също не ми е изкушение, понякога ям шоколад или сладолед лятото, но не редовно. При мен всичко започна по време на бременността, когато със здравословното си хранене качвах по 5 кг на месец. От 55 кг станах над 90, дори не знам колко точно, защото спрях да се меря. Според ендото ИР се е отключила по незнайни причини именно тогава, случвало се. Честно казано се надявах да успея да вкарам всичко в граници за определено време с диетата и помощ от лекарствата, а след това да продължа да се храня както досега, защото не смятам храненето си за безразборно.
С уточнението, че аз не съм лекар/специалист, просто обичам да чета .....   Simple Smile
Възможно е ендокринолога ти да е прав.А има вероятност просто да имаш ниска въглехидратна поносимост и дори 2 пъти месечно картофи/ориз/боб да са ти проблемни.Т.е., може да си имала ИР още преди това, просто да не си я хванала, ако не си се изследвала или си изследвала само КЗ, не и инсулин.
Не е задължително да си дебел, и слаби хора има с ИР.
Възможно е да успееш да се върнеш към предишното си хранене, а може и на можеш.Едва ли някой може да ти гарантира нещо такова...ще трябва сама да "се тестваш".Което предполага риска да опиташ и да се озовеш пак в началото.
Аз, честно казано, не бих рискувала.От опита ми досега, когато един организъм се бъгне някъде, този бъг, дори вкаран временно в ремисия, остава някъде там, да "тлее", и само чака удобен момент, за да "изплува" и да се развихри.
Т.е., 100% излекуване няма.От нищо.

Общи условия

Активация на акаунт