НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Ерин, благодаря! Не бях се сетила за калия.Heart

# 76
  • Пловдив
Здравейте!От няколко дена се опитвам да спазвам режима,вкусно и засищащо ми е,не ми липсва сладкото,но на моменти за тестяно умирам...Може да сте коментирали,ама нямам възможност да чета назад,та питанката ми е може ли сусамово и ленено брашно в режима?Идеята е за нещо като палачинки,но с тези брашна по 1-2 лъжички?Имам доста килограми за сваляне-15-20 някъде.
Може. Може и кокосово брашно, бадемово, а най-хубави на мен ми стават палачинките с кокосови стърготини. На 1 яйце слагам 2с.л. и оставям да се понакиснат. Става гъсто и разреждаш със сметана течна и малко вода (или само със сметана).
Благодаря!Кокосови стърготини с кисело мляко ,канела и малко орехи пробвах веднъж-много вкусно ,ще пробвам и на палачинки. Heart Eyes

# 77
Аз обещах Simple Smile че ще се похваля Simple Smile От неделя съм мама на един разкошен фъстък. Ще гледам да спазвам режима, колкото много Simple Smile сигурно ще е една идея по-либерално Simple Smile . За цялата бременност качих 8-9кг, но почнах от много високо Simple Smile Следващия път ще е от по-ниско Simple Smile Heart .

Честито бебенце! Да ви е живо и здраво, да спи и да яде, всичко друго си идва от само себе си!

Аз последните две седмици спрях изцяло киселото мляко и заквасената сметана, 2-3 пъти съм добавяла течна сметана към някои яденета, от сиренето не можах да се откажа, но поне му намалих драстично количествата. Въглехидратите на ден са ми винаги около 20 гр., понякога стигам до 30, но рядко. За сметка на това увеличих мазнините Simple Smile Пила съм веднъж две чаши червено вино и това е! Килограмите продължават да си седят едни и същи, но иначе се чувствам добре, не огладнявам, не ми се подува коремът. Все още имам проблем с ходенето до тоалетна, но не се притеснявам чак толкова.
За сметка на това успях да си направя годишния преглед и резултатите обясняват защо така се получава с мойте килограми. Поне след толкова четене знам и съм спокойна, че това е режимът, който ще ми помогне да се справя с това Simple Smile
Успех на всички опитващи се като мен, поздравления на тези, които продължават напред, както досега!

# 78
Ооо, от толкова писане забравих да ви споделя една рецепта за кексче в чаша Simple Smile
Снощи не ми стигнаха двете ребърца, които изядох със салата Wink и си направих тази комбинация: 3 с. л. кокосово брашно, 1 с. л. кокосово масло, 2 с. л. течна сметана, 1 яйце, 1/2 ч. л. сода, не сложих подсладител, защото нямам (не ям сладко по принцип и досега не ми е потрябвал), добавих вода, докато сместта стана като гъста каша. Пуснах го в микровълновата за минута и половина. Стана много пухкаво и сочно кексче, от което успях да изям половината. Другата половина довърших днес сутринта, като си добавих и авокадо отделно.
Решила съм да пробвам и солен вариант, като натроша малко сирене вътре, а може и кашкавал или друго по-маслено сирене.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 14:22 от Lala.

# 79
Здравейте, момичета! Simple Smile
Отново идвам да ви моля за съвет. От 10 дни съм на диетата и мога да кажа, че почти нямам прегрешения, да не кажа никакви.
Кантара, обаче спря да мърда, че и даже тръгна нагоре. Sad къде бъркам?
Не знам дали е от цикъла, защото сега съм, но кантара върви нагоре, вместо надолу. Решена съм все пак да изкарам поне 2-3 месеца на режима, за да видя как ми се отразява в дългосрочен план, обаче доста ми спадна ентусиазма покрай това не мърдане.
Вярно, че не спортувам, но и не се нацепвам да ям. :disappointed_relieved
Ето, вчера съм яла яйца, сирене колкото кибритена кутийка, заквасена сметана 1 лъжица, на обвд ядох броколи със сметана и синьо сирене и 3 гъбки, за вечеря хапнах пак броколи и по-късно 1 резен бекон. И определено не се държа гладна, яде ли ми се - ям. Sad

# 80
  • На брега на реката
Дани, не се тревожи. По време на цикъл, организма задържа вода, затова не е хубаво да се мериш тогава. Премери се , след като свърши цикъла. Не се мери често. Прави го веднъж или два пъти месечно.

# 81
Дани, не се тревожи. По време на цикъл, организма задържа вода, затова не е хубаво да се мериш тогава. Премери се , след като свърши цикъла. Не се мери често. Прави го веднъж или два пъти месечно.
Тенк ю! Simple Smile Стискам зъби и това е, ще ставам кума през април, надявам се да успея да се разделя с някой грам до тогава, та да не заемам цялото място по снимките. Laughing Laughing Laughing

# 82
Хах, Дани, разсмя ме с тия снимки. Ако не отслабнеш, поне  ще казват младоженцие - Ей, голяма кума си имаме! Smile Майтапа настрана, не му се връзвай много на кантара. Често се коментира в тази тема. Изкарай спокойно на режима поне месец, виж мерките как са ти, дали пък няма да влезеш в някоя отесняла дреха.

Да се наредя на опашката на феновете на червеното цвекло. Дори и в момента варя три глави, пък се чудя дали да не пробвам да ферментирам известно количество. Някой правил ли е, става ли?

За разхлабването на стомаха - един ден реших да съм много съвестна, съответно пробиотик преди хранене, ензим по време, вечеря червено цвекло и магнезий преди лягане. Е, да кажем, че малко предобрих нещата... хаха, но каквото и да си избера от тези - действа.

# 83
  • Бургас
Дани, задържаш вода. От цикъла най-вероятно. Може и от млечните да е, наблюдавай се известно време и ще разбереш коя храна как ти се отразява.
Аз нали съм по плановете, ето какво реших да направя поне седмица. Минавам на две хранения на ден. На обяд нещо без месо, което означава яйца в различни комбинации. Вчера и днес миш-маш, утре и в понеделник планирам спанак на фурна с яйца, после ще го мисля (имам идеи за яйца по панагюрски, омлет и други разни). Вечер ще е основно печено месо със салата или задушени зеленчуци. Накупих вчера айсберг, червено зеле, цвекло и три вида замразени зеленчуци микс. Снощи и днес съм на свински ребра, утре ще пека пилешки крилца, после свински хапки на фурна с гъби, риба едната вечер, пилешки гърди с моцарела и доматен сос също планирам. Сутрин ще пия само мазно кафе, следобед ако ми се пие също. За десерт съм опекла тиква, намазана с кокосово масло.
На вас как ви се струва? Приемам съвети и идеи всякакви.
ММ няма да го има цяла седмица, няма кой да разваля плановете, че е с претенции какво да яде и ми се подиграва на режима. А знам, че с максимално изчистено меню, резултатът ще е впечатляващ. Но все нещо ми пречеше да го приложа. Сега реших, стига извинения, този път съм мотивирана и действам.

# 84
Здравейте, момичета! Simple Smile
Отново идвам да ви моля за съвет. От 10 дни съм на диетата и мога да кажа, че почти нямам прегрешения, да не кажа никакви.
Кантара, обаче спря да мърда, че и даже тръгна нагоре. Sad къде бъркам?
Не знам дали е от цикъла, защото сега съм, но кантара върви нагоре, вместо надолу. Решена съм все пак да изкарам поне 2-3 месеца на режима, за да видя как ми се отразява в дългосрочен план, обаче доста ми спадна ентусиазма покрай това не мърдане.
Вярно, че не спортувам, но и не се нацепвам да ям. :disappointed_relieved
Ето, вчера съм яла яйца, сирене колкото кибритена кутийка, заквасена сметана 1 лъжица, на обвд ядох броколи със сметана и синьо сирене и 3 гъбки, за вечеря хапнах пак броколи и по-късно 1 резен бекон. И определено не се държа гладна, яде ли ми се - ям. Sad
Според мен трябвац да се храниш повече.Това което си посочила и за закуска е малко(поне за мен:wink:).Към млечните ,които си изброила да   добавиш още яйца,мазнина и месо и да се претеглиш след два месеца.

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 13:07 от dt

# 85
Таня, супер план си си измислила! Simple Smile) Подкрепям те напълно, когато си сама да следваш меню, което ти харесва най-много и те предизвиква! Simple Smile
А по моя въпорс - най-вероятно са млечните, солта хич не ми действа добре! Ще се разделим със сиренето, видяло се е Laughing Чудно ми се отразява рибата, затова я препоръчвма на всички отслабващи, направо изчиства организма и имам предвид истински, изобщо не говоря за посещения в нулите. Grinning

Според мен трябвац да се храниш повече.Това което си посочила и за закуска е малко(поне за мен:wink:).Към млечните ,които си изброила да   добавиш още яйца,мазнина и месо и да се претеглиш след два месеца.

Това, което ям ми стига, изобщо не огладнявам, често, понеже закусвам в 9;30 на работа, в 13ч когато дойде време за обедната не съм истнски гладна, но ходя да ям, защото после няма кога. Да закусвам по-рано пък е мисия невъзможна, огладнявам по час 9:30 Grinning Та така! Уж ям колкото ми се яде.

п.п Днес имахме помен у дома и си похапнах 1 филийка пълнозърнест хляб! Grinning Надявам се да няма последствия, а и да има, точно в случая няма да се тревожа! Simple Smile Все пак веднага се презаситих от него, и да си призная, дори не ми беше така вкусно, както очаквах. Frowning

# 86
  • Бургас
Здравейте, извинявам се, че пак ви занимавам с моя костен бульон.
1 кг свински тръбни кости ги запекох за 30 минути във фурната, след това ги сложих 1ч с 3л вода, 1с.л. Оцет да стоят един час. След това в мултикукър стояха 12ч. Резултата е, че бульона не се желира като е студен. Къде греша? Слагам сол накрая като го изключа.

# 87
  • Бургас
Отчет за вчера:
З - кафе с кокосово и краве масло
О - миш-маш и остатък от запеканка с яйца, броколи и кашкавал;
След.з. - кафе със сусамов тахан и малко масло
В - печени пилешки крилца, салата: айсберг, рукола, чери домати, грана Падано и семена, печена тиква с кокосово масло
Изненадващо за мен, писледните два дни посещенията ми до 00 станаха две - сутрин и вечер. А по принцип ходя най-много по веднъж, да не кажа на два дни веднъж. А сега, кеф, вечер ми е едно такова леко ...
Обаче, имам проблем. Само кафе следобед не ме засища, малко ми е замаено. Наблюденията ми са от няколко дни насам, не е нещо еднократно. Сега мисля върху няколко варианта: заквасена сметана, кокосов чипс, варено яйце или кафе с мляко. Умирам за мляко с нес кафе, не съм пила повече от шест месеца (прясното мляко ме подува и задържам вода). От утре в Лидл пускат кокосово мляко, ще опитам с него. Преди две години бях взимала, изобщо не ми хареса и го хвърлих. Но тогава не бях на режима и кокос не понасях. Мислех и за кокосово мляко на Алпро, че ми е лесно да го купувам от Билла, обаче ме спира съмнението, че е пълно с химия. Така или иначе днес вариантите са заквасена сметана и евентуално кокосов чипс.
И още нещо. Кафето с краве и кокосово масло ми идва тежко, после ме наблюдава вдясно под ребрата. Днес го пих само с краве масло. Страхотно беше, иначе някак се смесват вкусовете на двете масла и се размиват. А ирландското масло от Лидл е с невероятен вкус. Повече Дойченещоси няма да взема, ако ще да ми го подаряват, никакъв вкус няма.

# 88
  • София
кога слагате кокосовото масло на тиквата? преди, по време на или след печене? ако я варя, кога да сложа?

# 89
  • София-Младост
кога слагате кокосовото масло на тиквата? преди, по време на или след печене? ако я варя, кога да сложа?
когато я хапваш, но са е топла, иначе се стяга маслото

Общи условия

Активация на акаунт