НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 495
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте! Днес ми беше ден за мерене, още някой и друг сантиметър са паднали за последната седмица, но нито един килограм. И сега най-странното - отново съм в цикъл, две седмици след предния път. На някой случвало ли му се е такова нещо? Иначе принудих и мм да е на моя режим, че не ми се готви за трима поотделно.

# 196
  • София
Здравейте! Днес ми беше ден за мерене, още някой и друг сантиметър са паднали за последната седмица, но нито един килограм. И сега най-странното - отново съм в цикъл, две седмици след предния път. На някой случвало ли му се е такова нещо? Иначе принудих и мм да е на моя режим, че не ми се готви за трима поотделно.
На мен януари ми дойде 2 пъти, на 4-ти и на 25-ти. Не са 2 седмици, но подрани ...

# 197
На мен също ми се е случвало да ми дойде 2 пъти в месеца, говорила съм с гинеколог, не е проблем.

Колкото до кантара - беше ни нужен и отдавна се каним да купим. По празниците много се охранихме, уж от януари щяхме да минаваме на режим, но те продължиха. ММ и той мрънка, че бил дебел и вече не издържах Joy
Сега закусвам кисело мляко, докато не прочета конкретно какви плодове да ограничавам.

# 198
  • n/a
Рецептата с пилето е много добра. Изобщо - този вариант с пиле
е изключително богат на варианти - с чушка или без, може и с гъ-
би да се направи, с мащерка вместо с босилек, също и със запе-
чатани дробчета (запържени на висока температура). Отделно -
особено хубаво се получава, ако се увият филетата в суров бекон.
Проблемът като цяло на пилешкото филе е в това, че мазнините
са малко. Затова добавят и мазнини или сметана. Чудно става,
много вкусно и особено лесно. За има-няма 40 минути може да
се направи тавичка с тия вкусотийки, която да стигне за повече
от едно ядене, при това на сносна цена (което е немаловажно).

# 199
Излъгала съм ви вчера. Отслабнала съм.

# 200
Е хубава рбота, аз съм 174 см...ми няма как 74кг да са ми идеално тегло...и сегашните 65 с ми много...искам да съм 58, макс 60...
Затова назад писах, че има разминаване в това, какво искаме ние и какво е най-добро за тялото ни.
Да, зависи и от костната структура, но нещо не мога да си представя човек висок 174 см да е с фина, грацилна структура, та едни 64-65 кг да не му стоят добре.....
И понеже 58 кг са прекалено малко за 174 см, за да се стигнат и особено, за да се поддържат, си трябва глад, и май много спорт.Защото тялото мисли другояче....то самО най-вероятно би поддържало без усилие и проблем едни 65-67-70 кг.
Аз не съм мазохист и никак не съм склонна да се мъча, да се тормозя и т.н., само и само да видя някаква цифра на кантара, която само след едно нормално ядене ще изчезне.

Скрит текст:
На мен също ми се е случвало да ми дойде 2 пъти в месеца, говорила съм с гинеколог, не е проблем.

Колкото до кантара - беше ни нужен и отдавна се каним да купим. По празниците много се охранихме, уж от януари щяхме да минаваме на режим, но те продължиха. ММ и той мрънка, че бил дебел и вече не издържах Joy
Сега закусвам кисело мляко, докато не прочета конкретно какви плодове да ограничавам.
В режима "позволените" плодове са най-вече беритата-малини, ягоди, къпини, боровинки, те са най-ниско въглехидратни.
Аз ям сезонни плодове, сега ябълка, мандарина, портокал.
Не даваш височина/кг, защото "имам да свалям 4-5 кг" нищо не означава.Ако мислиш като Ала бала и си 165/60 кг и искаш да свалиш до 55, с плодове, браунита и сметани май няма да стане.Или ще стане, ама прекалено бавно...с това хранене се подготви да сваляш (ако горното предположение ми е вярно) по 1 кг за месец-два.
Ако гониш по-бърз резултат, не знам дали това е начина.

# 201
  • Бургас
Мира, като за начало се препоръчват само дребни плодове - малини, къпини, ягоди, боровинки. Половин ябълка също може, но да е по-кисела. Важното е да следиш дали не те разяждат плодовете и да не ти поддържат зависимостта към сладкото. По принцип е хубаво, ако плодовете заместват хранене, да се приемат с мазнини - кисело мляко, сметана, маскарпоне. На мен любимо ми е кисело мляко с кокосови стърготини и малини.
Режимни десерти също не ти препоръчвам. Те са за поглезване и то рядко. Обикновено са голям препъни камък за отслабването. Дай си време да свикнеш на режима и тогава включи плодовете и десерт.

# 202
Благодаря ви, ще огранича плодовете за момента, аз и като цяло летните предпочитам, та няма да е много трудно.
Колкото до пропорциите ми - 1,60 съм висока, сутринта се теглих 56 кг. Като цяло за моята височина не са много, просто аз най-добре се чувствам на 50 кг. примерно

# 203
  • София-Младост
Amour
Категорично не е заради цифрата на кантара. Всико е до структура, на мен ми се лепва на бедрата, ханша и корема. С тясна талия и малък бюст...
Преди да родя второто дете бях 54-55 кг и всички ми казваха, че съм много слаба. Е вече не съм, не съм и дебела, но аз не се чувстам добре с тези кг.
Въпросът е как човек сам се харесва в тялото си, това ми е важно, а не цифрите;)
Извинете ме за спама, няма повече Simple Smile

# 204
  • София
Включвам се само за да потвърдя, че при този режим отслабването - при повечето хора - е на ясно изразени цикли. След сравнително бързо намаляване на мерките, нещата спират за известен период и си трябва воля и даже вяра в този режим, за да не се залитне в друга посока.
Тъкмо, когато най си се отчаял и мерките почват пак да падат. Но е бааавнооо и славно.

# 205
  • гражданин на света
... Тъкмо, когато най си се отчаял и мерките почват пак да падат. Но е бааавнооо и славно.

На мен ей това всеки път "ми обръща колата" Simple Smile
Най-трудно ми е да продължа да полагам усилия, когато виждам че не постигам желания резултат. Знам че не става бързо, знам че тялото ми има мнение различно от моето, знам че постоянството бива възнаградено накрая, но това изобщо не ми пречи да искам резултати сега, на момента Simple Smile  и ако може да не ми е трудно Smile
Не че се оплаквам, но ако има и други  като мен - на приливи и отливи, ще ми е малко по-добре и ще ми се вдигне мотивацията да продължа.

# 206
Мисля да си пусна изследвания, защото нещо обиколките не само, че са в застой от около 2 месеца, но отчитам и леко покачване, моля кажете ми, дали пропускам нещо важно - електролити, ИР, TSH, холестерол.

# 207
Здравейте,
Искам да попитам , ако някоя е запозната: имам увеличен и силно омазнен черен дроб, видя се на ехограф. С наднормено тегло съм, с много лоши хранителни навици. Кръвната захар ми е в горните граници, преди време бях правила обременяване с глюкоза и имах инсулинова резистентност, за която обаче ми казаха, че само с диета ще се оправи. И да съм  направила някакви диети, към днешна дата нещата са и по-зле от това, което са били. Обмислям да се пробвам с този начин на хранене, но се колебая дали не е вредно (още по-вредно от до сегашното ми хранене) за черния дроб. И другото - къде може да видя някакви примерни менюта? Благодаря ви.

# 208
Здравейте,
Искам да попитам , ако някоя е запозната: имам увеличен и силно омазнен черен дроб, видя се на ехограф. С наднормено тегло съм, с много лоши хранителни навици. Кръвната захар ми е в горните граници, преди време бях правила обременяване с глюкоза и имах инсулинова резистентност, за която обаче ми казаха, че само с диета ще се оправи. И да съм  направила някакви диети, към днешна дата нещата са и по-зле от това, което са били. Обмислям да се пробвам с този начин на хранене, но се колебая дали не е вредно (още по-вредно от до сегашното ми хранене) за черния дроб. И другото - къде може да видя някакви примерни менюта? Благодаря ви.
Точно за тук си си.Предвид описаното, това е най-доброто хранене за теб.И не, не е вредно, напротив, лекува.
Ще оправи черния ти дроб, ще нормализира и КЗ, и инсулина, а като бонус-и кг ще падат.
Примерно меню няма.Ядеш основно и предимно:
месо всякакво
риба всякаква
яйца
масла-масло, зехтин, мас, кокосово масло
зеленчуци всякакви, кореноплодни избягвай

плодовете-рядко, в началото може и без тях
Забравяш всичко друго, поне първите седмици/месеци.
Ако много "приритваш" за сладко, яж плод, по малко, 1/2 ябълка, шепа малини/боровинки...лимон/мандарина.

Скрит текст:
... Тъкмо, когато най си се отчаял и мерките почват пак да падат. Но е бааавнооо и славно.

На мен ей това всеки път "ми обръща колата" Simple Smile
Най-трудно ми е да продължа да полагам усилия, когато виждам че не постигам желания резултат. Знам че не става бързо, знам че тялото ми има мнение различно от моето, знам че постоянството бива възнаградено накрая, но това изобщо не ми пречи да искам резултати сега, на момента Simple Smile  и ако може да не ми е трудно Smile
Не че се оплаквам,
но ако има и други  като мен - на приливи и отливи, ще ми е малко по-добре и ще ми се вдигне мотивацията да продължа.
Нормалното и здравословно отслабване винаги е на приливи и отливи.
Човек максимално може да топи до около 100 гр мазнини на ден, и то ако започва от наистина много кг, 100-130 и нагоре.
Когато човек има 5-6-10 кг в повече, нелогично е да се очаква, че с това хранене ще свали тези кг за 1 месец.
Ако се гони такъв резултат, има много други начини-плодуване, Дюкан, някакви сиропи знам, че пият.Е, не е полезно, но съм се убедила, че човек може съвсем доброволно и с мерак много да си навреди, "слугувайки" на някакви моди и нагласи, та избора е изцяло личен.
За себе си недевнъж съм писала:когато стигнах до към 80 кг (започнах от 95 някъде), кг "заспаха".И тъкмо се чудех какво става, да предприемам ли нещо, да чакам ли, след около 1,5-2 месеца хоп, сами си тръгнаха пак надолу.После на около 70 кг пак същото.....застой повече от 2 месеца.И пак чудене и маене, и докато реша какво да правя, те пак си тръгнаха надолу.Кантара-винаги със собствено мнение.Един ден е минус300 гр., на другия е плюс 500.Пак надолу, пак нагоре....затова и съветите:Не се теглете всеки ден, ако не можете да приемате без ядосване това нагоре-надолу.Няма как кг да са САМО надолу.Водното тегло варира всеки ден, в зависимост от вида храна, от количеството сън, от фазите на Луната, от спорта, от стреса.....това, че днес кантара показва +400 гр не означава, че човек е качил 400 гр мазнини, а че просто е задържал повече вода по някаква причина нужна на тялото.
Аз съм си направила крива на отслабването и следя тенденцията като цяло да е надолу.А че понякога има по-големи "равни" участъци, не ме притеснява, ако след това продължава спада.

# 209
  • София
FLOWER_ST, предполагам, че за солта важи същото, както и с количествата храна. Ако си я ограничавала и от малко ще задържаш вода. Увеличавай постепенно, задържането на вода би трябвало да отмине след известно време. Аз преди за започна режим не ядях солено, но изведнъж вкусът ми се промени, имах нужда от сол. После вече разбрах, че това е нормална реакция на организма. А за зациклянето - настрой се, че това е новият ти начин на живот. После нещата стават по-лесни според мен.
nikitto, напълно подкрепям Amour* - на правилното място си, запознай се добре с режима, започвай смело и се придържай към основите - месо, яйца, мазнини, зеленчуци, малко млечни и ядки за цвят.
Паганне, аз бих пуснала и B12 и D (особено в края на зимата).

Общи условия

Активация на акаунт