НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Днес става 1 месец откакто съм на режима.Претеглих се и разочарование...само 2 кг.А миналата седмица бяха 3,бях болна и ядях веднъж на ден режимна храна.
Малко ми е тъпо,защото спазвам точно режима,не ям плодове и правя всичко каквото е описано.Може би връщането на този кг е защото събота пих 2 чаши вино,но като гледам във фейсбук и тук доста хора пият по чаша вино Disappointed Освен това не съм прегрешавала с нищо! Наистина нищо!
На всичкото отгоре тренирам 3 пъти седмично,а всеки ден се стремя да минавам поне 5 кг.
Дано се раздвижат нещата защото имам 15 кг за сваляне.

# 211
Моля ви, не мрънкайте отново за грамове, и то след 20-30 дена на режима.
Който иска мигновен ефект, има гладуване/ плодуване и подобни дивотии....
Сори, ама е супер досадно.

# 212
Тинкиела, казваш че тренираш, мускулът тежи. С този режим има уплътняване на кости, изобщо не се тегли чакай да мине още месец два и гледай мерките, кантара не е показателен. 2 кг за месец е повече от чудесен резултат! Бързото сваляне с 90% от случаите води до йо- йо ефект. От опит знам:) Това не е диета, а начин на хранене.
И спри виното, ако започнеш да гледаш кой какво яде и пие, ще се самосаботираш. От някой ще си “харесаш” плода от друг някой не баш режимен десерт и отиде коня в реката.
Глезотиите по- натам, когато постигнеш желанито тегло. Иначе ще правиш грешки и ще загубиш мотивация.
Имам снимки с 5 кг разлика, а сякаш е друг човек. Карай си режима, не се фиксирай и ще стане. Следиш ли съотношението на нутриенти? Някои хора, които само си мислят не на високо мазнинен, а въщност да на протеинов.

# 213
Здравейте момичета! Simple Smile
Гледам много сте изписали, а аз бях у нас болничен, та всичко съм позарязала. Да не говорим, че вчера и днес нещо отпускам края, което е голяям срам за мен! Но днес стягам мъжо и беж в магазина за мръвчица и масълце! Simple Smile
Последните мнения са много полезни, благодаря ви!

# 214
  • Бургас
Аз си правих изследвания днес. Кръвна захар, пикочна киселина, холестерол, триглицериди, НОМА индекс и разни други показатели, всичко е перфектно. (Да подразня Тета, триглицеридите ми са 0,75 Wink ).
Обаче хормоните на щитовидната не са съвсем наред. ТSH се е повишил за 4 месеца от 1,96 на 3,36. Т4 също е към долната граница. Т3 не беше в пакета и не го пуснах, защото не очаквах да има промяна в показателите Sad Сега предвид прекалено ниските ми В., проблемите със съня и сухата кожа, подозирам, че проблемът е в храненето. Случайно вчера си въведох във Фитнеспал храната от произволно избрани няколко дни - облещих се като си видях грамажа на въглехидратите. За единия ден бяха 9 гр., за другите два около 30. Мислех, че са поне 50-60. Лошото е, че явно ги държа в този диапазон доста време, което хич не е добре.
Та сега минавам на повече В. и ще следя хормоните. Не съм и подозирала, че може да имам проблем с щитовидната, пуснах изследванията за профилактика.
И на всички, започващи сега, искам да кажа - не чакайте бързи резултати. Ако искате да свалите 5-6 кг., може и да стане след половин година, 10 кг. очаквайте да паднат след година. Всичко останало е нереалистично, ако имате други очаквания, се пригответе за разочарования. И се запитайте кое ви е по-важно - бързото сваляне на килограми с цената на определени вреди за здравето или по-бавното, но здравословно намаляване на теглото.

# 215
  • Sofia
Днес при Гала гостува една жена,която се е излекувала от МС с този режим.
Показа примерно меню,вечер препоръча да се ядат св.сърца и уши,много били полезни за жените заради колагена в тях и Q10 в сърцата.Днес потърсих в месарския,но нямаше ни сърца,ни уши.

Направо немога да повярвам какви неща проядох...никога не бях яла сланина,бекон,крачета,пача...и най-важно ми е много вкусно Grinning

# 216
Таня, как 9 гр. В? Това значи че не си яла изобщо зеленчук ли? Щото в една салата има повече от 9 гр. Аз дори в дни без плод, само от зеленчуци докарвам към 30-40 гр
Зеле, карфиол и червено цвекло ядох днес и броколи, сметана. Бая В имат. И малко ядки и готово, отидох на 45 гр.
Ако наистина си в такава долна граница на В, не мисля че е ок за дълъг период. Вдигни на 50 г поне.

# 217
  • Sofia
Как ги изчислявате ?

# 218
Ако не съм гладна сутрин след мазното кафе, трябва ли да закусвам? Опитвам да се храня в прозорез от 4-5 часа, но явно това не е моето "нещо", защото не само, че не свалям, а сякаш има леко повишение в обиколките. От друга страна, когато свалях най-много, съм закусвала и то стабилно. Май ще увеличавам храната, а ако отслабна с 10 кг за година, бих била много щастлива, не че имам нужда, според мен повече от 5-6 килограма са твърде много, и да, вярно е, че точно последните 5-6 са най-трудни.

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 21:37 от Паганне

# 219
Таня, абсолютно е заради ниските въглехидрати! Ако трябва да сме честни, диетата се приема по-добре от мъже, заради минималния риск от хормонални проблеми, докато при жените, знаете, ние сме една плетеница от хормони и какво ли още не. Simple Smile увеличи въглехидратите и да ти е вкусно!
искам да ви кажа, че подозирам, че и аз хапвам много малко - около 20 за ден, около 70 мазнини,а протеините ми са около 30, вижда ми се супер малко и също се чудя как да ги увелича, но идеи нямам - ям салата или зеленчук на всяко хранене...
Та, сега ми щукна нещо, нали ви споделих, че ще ходя на пазар, някой иска ли да напише ей така.. какво купува и кое му е Must have в хладилника? Мисля, че ще е полезно за доста от нас, особено прохождащите в диетата, като мен Simple Smile

# 220
  • Бургас
Таня, как 9 гр. В? Това значи че не си яла изобщо зеленчук ли? Щото в една салата има повече от 9 гр. Аз дори в дни без плод, само от зеленчуци докарвам към 30-40 гр
Зеле, карфиол и червено цвекло ядох днес и броколи, сметана. Бая В имат. И малко ядки и готово, отидох на 45 гр.
Ако наистина си в такава долна граница на В, не мисля че е ок за дълъг период. Вдигни на 50 г поне.

И аз не можах да повярвам, ама. Салата айсберг с чери домати и авокадо, останалото, яйца, мазно кафе и месо. Хич не ги обичам кореноплодните и карам основно на кисело зеле и зелени салати. Като няма и плод в деня и ето ти страхотия.
Ще внимавам много вече, как се изтървах така, направо не разбрах.
Дани, благодаря за успокоението! Пиши за покупките, ще ми е интересно.

# 221
,много били полезни за жените заради колагена в тях .....
Аз пия един немски желатин/колаген.
Ако съм полезна на някой, ето го.
https://www.amazon.de/Abtei-Gelatine-Pulver-250-g/dp/B000XZ7QV8/ … ds=abtei+gelatine

Taня, приемаш ли поздравления?

# 222
Таня, пусни скрийншот

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 18:13 от Herzen

# 223
  • Бургас
Таня, пусни скрийншот
нещо бъркаш във фитнеспала, преди няколко дни писа за 1400 кал, още тогава ми се се видя нереално

Те това хич не знам как става.
Кое ти се вижда нереално? Калориите ли?

Mariat, приемам, да Simple Smile. Чак толкова не съм се шашнала.

Коригирам се, не мога да кача скрийншот, дава грешка - услугата в момента била недостъпна.

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 18:25 от tanya_79

# 224
Върнах се от пазара и намятах по джобовете салата Айсберг, наденички, кашкавал, яйца и заквасена сметана (моето Must have). Сега метнах  наденичките да се пекат (8 броя) и мисля да ги строя в хладилника за следващите 3 дни да имам да ям, да не го мисля. Simple Smile
Сега, замислихте ме покрай тея въглехидрати..дали не са твърде ниски! Simple Smile
Примерно, аз често закусвам яйца, заквасена сметана, авокадо и някакъв зеленчук (най-вече краставица)
Обяда ми е някоя огрооомна салата - краставица домат айсберг, авокадо, месо и сос от заквасена сметана и горчица, плюс малко маслини.
Следва вечеря, която е горе долу като обяда. Simple Smile Обаче в тоя фитнеспал ми е много сложно да въведа всичко, как да им кажа дали имам 1 купичка салата, или пък колко унции маслини... Grinning та гадая малко на око си ги представям нещата, може да го лъжа дооооста, да не говорим, че като е на английски голяма част от нещата не мога да си ги въведа по нашенски. Grinning
приемам забележки и идеи КАК да ги повиша тея въглехидрати, на мен също би ми се искало да са около 50, но като съм се мерила са около 20 :/

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 22:25 от Danny87

Общи условия

Активация на акаунт