НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Пия всеки ден сутрин на гладно псилиум/хуск.
точно това си взех и аз. Веднага ли след това ядеш?

# 256
не, аз не ям. Пия кафе с масло или кокосово масло.

# 257
Здравейте ,от скоро съм на режима в кето версията му . 3 години спазвах Коледните и Великденските пости. Но по миналата Коледа след като го приключих качих много килограми за мен. Винаги съм била около 50/53кг на ръст 160см, След поста за 2 месеца станах 60кг. Качих много на корем, и къде ли още не де Sad И от там почнах мъките за сваляне, но не се получаваше. Тази година се реших да пробвам този режим и за 8 дена свалих 3,700гр , което ми се видя доста екстремно за периода, но не се оплаквам радвам се. Спазвам го стрикно, два от дните съм пила по чаша бяло вино! Тренирам всеки ден между час и половин час, може и това да е дало допълнителн ефект! Исках да ви попитам от къде се сдобивате с кокосово брашно?

# 258
  • София
Кокосово брашно има в биомагазините. Браво за резултата! Според мен има голямо значение и спорта.

# 259
Мерси за бързия отговот още утре ще посетя биомагазина Simple Smile

# 260
Аз си взех кокосово брашно от ДМ и е супер. Голяма разлика има във вкуса и аромата му в сравнение с това което се продава в био магазините (купувала съм от там на Драгон... или нещо такова пишеше на опаковката). За първи път ми харесва нещо направено с кокос, препоръчвам това от магазина на ДМ.
Аз от началото на годината не се ограничавам в храненето, много ме беше страх да не се разболея. По-миналата година започнах февруари житния режим и на третия ден легнах болна от грип (за близо месец не можех да се оправя), миналата година правих лунните гладувания по това време и не ми дойде цикъла (тогава открих и темата във форума и се запалих). За сега си ям нормално(около 100-120г въглехидрати на ден) и не се ограничавам в количества, за да не ми отслабва организма в това променливо време.  Даже минах на 4 кратно хранене от двукратно до нова година, но се чувствам добре и стискам палци тази година да ме подминават такива проблеми.  Задържам килограми, но съм смъкнала 2см в ханша, предполагам е от народните танци.

И един въпрос, на който сигурно съм чела отговора, но в момента не мога да се сетя. Въвеждам си храта от 3 седмици във мyfitnespal. Кое трябва да гледам въглехидратите или захарите, които ми излизат в дневника като нутриенти. Защото общо въглехидратите ми варират около 100-150 г, а захарите винаги под 50 г.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 11:28 от Лъчестлъч

# 261
  • Бургас
Общо въглехидратите гледам аз. Някои изключват фибрите, но на мен ми се вижда сложно това пресмятане. А и във Фитнеспал повечето неща са въведени с общо въглегидрати, та по-лесно е общо да се гледат.
И аз спрях да ограничавам храната. Ям по 4 пъти, но ми прави впечатление, че количествата са по-малки. Килограми сигурно няма да мръднат, но сантиметри те са много по-важни.

# 262
Прегреших снощи с едни боровинки, намалени в Лидл, и заквасена сметана със смлени орехи....грух.
И днес сирене Бри с 60% мазнини, пак с боровинки, преполових парчето. като погледнах, то цялото 200 грама....та пак съм попрекалила....нооо е режимно и много вкусно.

Гледам една реклама на Била - хляб без ГМО продавали. Как без ГМО, като пшеницата, която се засява, масово е генно модифицирана от години.....

# 263
Тета, какви са тез боровинки? Давай инфо, че да отида да си купя и аз!

# 264

На 2.69 са от 3.и нещо лева намалени.

И сиренце Бри триъгълно парче има на промоция....😊

# 265
Аз таквиз боровинки за първи път виждам. Сигурно седят при пресните плодове, а? Утре ще ги потърся. Не дочаках снимката и си хапнах замразени берита и сметана.

# 266
Момичета, девети ден съм на режима, въглехидратите са ми около 40 на ден или по-малко, само веднъж бяха почти 50, калории средно 1400-1500. Първите 3-4 дни докато се ориентирам по-скоро го докарвах Дюкан, после регулирах нещата, започнах да готвя по готови рецепти и мазнините се увеличиха. Следя всяка хапка в приложение, така че смятам вече всичко е точно.

Имам следния въпрос - забелязвам някои неприятни промени по кожата. Взе да ми става по-суха, доскоро например не ползвах лосион или масло за тяло, сега май вече се налага. По лицето започнаха да ми се засилват по-невидимите бръчки, кожата сякаш е дехидратирана и повяхнала. Пия около 3 литра вода, но имам чувството, че много повече уринирам от преди. Достатъчно сол поемам. Това нормални неща ли са? Ако да, то ще се върне ли кожата ми към предишното състояние след някакъв период? След като спрях плодовете следя в приложението дозите витамини и минерали и пия каквото не достига за деня. Не мога да си обясня защо така ми се влошава вида...

Боровинките са супер, аз вчера хапнах 50 гр. със заквасена сметана и орехи (teta75, да не прочете жалната ми изповед в другата тема или просто съвпадение? Grinning ). Калкулаторът ми показва 7,2 въглехидрати и 5 захари за 50 грама. Коригирах си останалата част от менюто за деня и в крайна сметка го приключих с общо 35 въглехидрата.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 15:08 от Тъмнозелена

# 267
  • Бургас
Моята кожа става суха като намаля много въглехидратите. Ама чак пък така да ти се отразява за 9 дни само ... Иначе режима е отводняващ и е нормално по-често да изхвърляш вода. Кокосовото масло върши чудесна работа при мен, мажа си лицето, шията и краката всяка вечер. Ако ми е много сухо лицето и сутрин се мажа.
Аз боровинките и сиренето Бри геройски ги подминах днес Лидл. Ама що си взех фъстъченото масло оня ден, малиииии колко вкусно било Blush

# 268
То няма ли захар това фъстъчено от био седмицата, или ти американското грабна?

# 269
  • Бургас
Не видях захар аз. Караш ме да се замисля. Пак ще го чета пустия му етикет после. Помня само, че пишеше 100% фъстъци ...

Общи условия

Активация на акаунт