НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 528
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Моята кожа става суха като намаля много въглехидратите. Ама чак пък така да ти се отразява за 9 дни само ... Иначе режима е отводняващ и е нормално по-често да изхвърляш вода. Кокосовото масло върши чудесна работа при мен, мажа си лицето, шията и краката всяка вечер. Ако ми е много сухо лицето и сутрин се мажа.
Много бързо ми се случват на мен нещата Grinning За една седмица свалих инсулина от 47 на 11. Усещам в момента и че слабея, но кантарът е развален, все се каня да взема нов и така и не съм се претеглила. Лошото е, че виждам че свалям в краката, ръцете, бюста, а не в корема Sad  А кожата на лицето просто си я наблюдавам много внимателно, затова виждам промените. Не е като да съм станала много зле, но определено се влошава. И ми прилича на дехидратация. Наливам се с вода.... и нищо. Забравих да кажа, годинките ми са 40+. Може и затова да е по-забележимо.

# 271
  • В полите на Пирин планина
На мен пък кожата ми стана по-хубава от режима. Колко съм скромна. Simple Smile
Преди ми излизаха едни огромни подкожни пъпки по гърба, а откакто се храня НВ-ВМ ги няма.
Случвало ми се е зимата да ме сърбят краката от сухота, но сега не ми се случва.

# 272
Още в началото или постепенно?

# 273
  • София
Тъмнозелена, пиенето на 3 литра вода няма да те хидратира много успешно, ако няма какво да я задържи водата в тялото. Пробвай да пиеш солен айран или вода с лимон и добавена сол (електролитна напитка му казват май). Иначе кожата по описание звучи като на обезводняване. Мисля, че като се адаптира добре тялото, това ще отмине.

# 274
Тъмнозелена,
прекалено малко време си на режима, ама знам ли, много фактори могат да оказват влияние.И години, и храна, и сън....ако си карала в началото с малко мазнини+диуретичния ефект на режима, може и в това да се крие "ключа от бараката".Увеличи мазнините, водата, нещата ще се наместят.
Аз май писах и в тази тема, от месеци не ползвам нито крем за ръце, нито балсам за тяло, кожата ми е коприенно гладка, нежна, добре "омазнена".На 51 г. съм...
Но аз съм почти две години вече на ВМХ...

# 275
Благодаря, успокоихте ме. bouquet

Лимони отбягвам заради въглехидратите (почти 7 на 100 в сока) и захарите, кисело мляко също, но ще се запася с една напитка - био сок от кисело зеле. Дават го с 1,5 въглехидрати на 100, току що го пробвах разредено с вода и добавих щипка хималайска сол. Харесва ми, ще го пия.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 16:09 от Тъмнозелена

# 276
Моята кожа също се подобри от както съм на режима, избистри ми се тена, нямам пъпчици(че ми излизаха едни ситнежи).
Относно боровинките на лидл супер са, взела съм си аз вчера и утре ще скокна до метро за животинска сладкарска сметанка и ще врътна някакво десертче от рецептите на https://www.dietdoctor.com/ . Иначе днес съм си приготвила пълнено пил. филе  с моцарела и доматен сос и салата марули за обяд и вечеря, закусвах яйца с гарнитура краставички. Кокосово брашно ще взема от ДМ не се бях сетила за там, мерси за съвета
Лъчестлъч Simple Smile

# 277
В нашия ДМ няма брашна...ни кокосово...ни бадемово...

# 278
Ние, пък си нямаме ДМ изобщо!

# 279
Съни...защо ще цапаш съдовете само.
Със закв.сметана и поръсени с орехи са чу-де-сен десерт. Вълшебен направо...

# 280
Имаш право,може и да си направа със заквасена сметана, хем по-евтино ще ми легне Simple Smile

# 281
Таня, умната с маслото, моето мин седмица свърши за 4ри дни Laughing
Това, което е смути е с малко вгх, крънчото е с части от фъстъчки и е с повече.
Но калориите са припадащи Simple Smile

# 282
  • Бургас
Тихо, тихо, едвам се устисквам да не го омахам за два дни Joy
Моето е с по-малко калории - 657 Joy
Поне захар наистина няма, не съм спала съвсем.

# 283
Е кое е това масло....снимайте и отпред де. Био-то ли, на маккенди ли....

# 284
  • Бургас
Моето е от био седмицата - на Белун, има го в брошурата.

Общи условия

Активация на акаунт