ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, току що видях, че на сайта на дг-тата е обявено, че за регистрация до 24.00 часа днес, се добавя една точка бонус за първо кандидатстване.
Даааа, честит 1ви април! Scream (или пък не?)

Да ви питам някой все пак прави ли опити с гърне и как е?

И да споделя.
Не мога да си обясня нещо. Симеон е много весел и контактен, по улиците вика и се смее на непознати хора, радва се на всякакви - млади, стари, пуска се сам и върви, дори наоколо да има непознати хора се движи сред тях без проблеми.
Но щом се появи или отидем на гости на едната му баба, още от вратата, види ли я и започва да реве със сълзи и да хълца, и да се гуши в нас. Трябва да мине поне половин час, за да свикне и да се отпусне да контактува, да се смее, едва тогава може и тя да го докосне, гушне, да му се зарадва някак и т.н.
Става ѝ неприятно, виждам го, но какво да направя, явно нещо го притеснява. Тя казва "оо, аз съм стара и грозна баба яга, затова", малко ме натоварва да мисля и за нейните чувства, защото и тя ни е една чувствителна, мани бегай.

# 601
Е, Бона, не бива така бързо Simple Smile

Моят син така правеше с майка ми. Абсолютно и забраних да се съревновава с детето или с когото и да е друг. Не мога да търпя вдетинявания. Но той наистина реагираше доста крайно, както Симеон. Според мен улавят връзката, че тези хора са по-вероятна версия, при която да ги изоставиш и това ги прави подозрителни и с негативни очаквания. Докато непознатите са по-безопасни - минават и заминават, а тези се повтарят във времето, но не толкова често, че да са постоянно и така. Тоест усещат ги като някаква заплаха.

Александър беше стигнал до там, че като се подстригах късо изпадна в истерия, съвсем истинска - рев, ритане, голяма драма, дълбоко преживяване за него.

Дори сега, като прическата ми се доближи до тази на мама има драма. Смяхме се с ММ, че какво ли ще прави с жена си, не знам. Трябва да го тренирам повече и да му избия тези доминантни увлечения. Говорих му за свободния избор, личното пространство, голям зор.

# 602
Майтап, майтап, но влязох в системата на лотарията за ясли и се чекирах (ем да видя дали няма да ми турят някоя точка). Ако случайно го приемат, ще бъде наистина нЕкво чудо...

Симо се тръшкаше сестра ми като си беше дошла и беше успяла да отиде на фризьор. Върна се с нова прическа и това ми ти дете като ревна, аууу, чудо, направо не знаехме как да го успокоим.

Мина ми през акъла, че може би чувства нещо смътно все едно ще го оставяме при нея, макар че това не се е случвало и надали скоро ще се случи.
Другото, което си помислих е миризмата на апартамента, защото по-често изпада в такива състояния ние като ходим, тя като идва по-бързо му минава. А там мирише на... стар апартамент, не мога да го опиша, но във всяка стара кооперация мирише така, на смесица от манджа, влага, нафта... гадничко.

# 603
Не мисля, че е от миризмите, нито разпознават човека по първични белези - стар/млад и т.н. И двете се развиват по-късно. Може да пробваш да го сложиш до контейнер, да видиш как ще диша с пълни гърди, нищо чудно да си похапне от боклука. Или в обор, ако ти се струва по-здравословно Wink

Нещо със сигурността е, на този етап имат усилено внимание към изоставяне. Може да пробваш с ЛЛ, ако го познава,, предполагам нещо подобно ще се получи. Вече помнят леко и познатите ги стряскат повече от непознатите.

# 604
Начи тва с миризмата си е хептен мое впечатление, че и аз ходя там малко със зор Simple Smile.

Иначе съм чела, че вкусът и обонянието (т.е. кое мирише хубаво и кое лошо) се възпитават, така че да, вероятно не е от миризмата.
Казах ѝ на свеки да не го изживява много, тя уж каза добре, дано не си внушава някакви тъпотии, защото вече ми е писнало от чувствителната им рода и ще ги пращам по дяволите. Не ми се влиза в детайли, че ще мина в "свекървинската" тема.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 21:47 от Бона

# 605
  • Ловеч
Бона, при нас е същото положение с личната му лекарка. От влизането в кабинета се започва с едни писъци, сълзи. След като го измери и прегледа и започнем да го обличаме веднага спира да се сърди. Усеща, че е свършило 😊
Много често го оставяме на пра баба му и много свикна с нея, но в началото плачеше. С времето нещата се успокоиха доста и сега си стои с голям кеф.😁

# 606
Ох, блазе ти, че е свеки. А аз с моята собствена майка какво да правя, кажи?

За гърне и аз се замислям напоследък, но тя е доста по-осъзната от сина, а и по-рано. Александър се научи да ходи на гърне на 2++, а още тогава една негова връстничка на година и половина беше с гащи. Та, разчитам на природния интелект на момичетата за бързо справяне с научаването. Но за момче, другото лято Simple Smile

# 607
  • Montana, Bulgaria
Децата усещат негативните емоции на родителите. Моя син реве само от хора, които не са ми симпатични, въпреки че се държа любезно и се усмихвам.

Аз днес успях да счупя детската количка, отгоре на всичко и колата е в ремонт и съм от качила тотално. Хубавото беше, че се счупи пред един много мил господин, който я мъка 500 метра до вкъщи. И добре че тъкмо беше спряло да вали. Ох оплаках си се.

# 608
  • В средата на времето
От събота сме на гости при майка ми. Когато пристигнахме, беше рев от баба и дори само ако и говори,без друго да прави. Сега вече и се усмихва, закача се с нея, но не дава изобщо да я гушне. Ако е с баба си в една стая, а аз изляза, започва голям рев, гарниран обилно със сълзи. Аз също съм на мнение,че в момента са в някаква фаза на страх от изоставяне. Катерина буквално се е залепила за мен. Ново място, други хора. Пълен кошмар. Майка ми също приема много лично това отхвърляне,въпреки че се опитвам да и обясня,че хич няма връзка с нея. Още повече като гледа как Кати не плаче от сестра ми и дава и да я гушка и да си играе с нея...

Мони, тъкмо имаш повод да си купиш нова.Simple Smile

# 609
  • Montana, Bulgaria
Хахаха, да. Днес вече ми е смешно, но вчера добре си поревах. Зълва ми ми вдигна настроението като каза, че поне не съм я била напълнила с покупки, както обикновено. А малко преди да се счупи обикаля кварталните банкомати и само мърморих, че всички са празни и не мога да пазарувам.

# 610
Оф, аз направо искам да ми се счупи количката, че ми е омръзнала, да взема нова, лятна Joy Все едно аз се возя в нея, хахах, даже не е толкова тежка, само 10кг...
Вместо това ми се счупи телефона Sad
За свекърви няма да говоря, че роман мога да изпиша... Кайо също плачеше по едно време от нея, но тя живее с нас #Cussing out и й свикна.

# 611
  • Ловеч
Аз пък не мога да си обесня как е възможно възрастни хора да приемат настроенията на дечицата лично и да се засягат и правят физиономии. Мен лично това доста ме напряга и вместо да ме разтоварят, се получава обратния ефект.

# 612
  • В средата на времето
Днес беше кошмарен ден. Това дете се скъса да реве. Не иска никой друг,даже брат и. Целия ден ми е била в ръцете. На финала докато и направя водата за банята изпадна в някаква истерия...плака неутешимо, не можах да я успокоя. В коритото седи,плаче и напира да я гушна. В чудо се видях. Не знам какво и става. През главата ми минаха какви ли не мисли...Иначе си поспа на обяд,храни се добре. Дано да е било нещо от деня.

Радина, не знам...вероятно е от възрастта. Майка ми вече тотално е убедена,че тя кара Кати да плаче с присъствието си и избягва да стои с нас в една стая,което мен ме напряга.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 22:33 от Izida

# 613
  • Ловеч
Има такива дни, Изида. Не се вкарвай във филми.
Утре ще е по-добре 👍

# 614
И при нас последните дни е чудо. Вчера беше "вълшебно", след абсолютно будна нощ за мен. После видях зъб. Не им е лесно и на тях.
Днес денят ни започна абсолютно отчайващо, още със ставането искаше гушкане. Какво яде не знам, но цял ден се разнасяме с яденето. Значи, аз правя манджи, старая се - месо, зеленчуци, жълтъци, био-сирене, а тя накрая сух хляб. Добре, че мазнах малко топено сирене, да не е без хич. Заспа в 9 и нещо и засега спи. Стискам палци за нощта и се моля да не се повтарят такива дни. Вече не броя кога е ден, кога е нощ, но се успокоявам, че преди беше и по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт