ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 13

• 60 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
8-ми ден от кое?

# 106
Здравейте момичета ... Както бях писала след операция лекарят не ми изписа нищо за лечение ...  накрая ми връчи дуфастон..... Болките не спряха и вчера отидох при друг лекар ... Резултата е .. нова киста ... Докторката онемя как така до сега не съм лекувана .... И последицата е на лице 3см Cry Каза че ще ми правят протокол за золфадекс  или лукрин но първо ще пуснем изследвания.... Та и въпросът ми е някой знае ли в момента колко време се чака от ЗК бързо ли става и каква им е цаната със здравна каса и без здравна...Можех да питам лекарката но ми стана неудобно ... Въпреки страхотното и внимание и преглед...

Ох, ужасно е това.... Сигурна ли тази лекарка, че кистата е ендометриозна? Аз след лапарото няколко месеца бях с функционални - задържах фоликули. Да не би и при теб да е такъв случая? Пусни си туморен маркер и не се режи повече в никакъв случай. Провери си яйчниковия резерв (пусни си АМХ) и отивай при добър репродуктивен специалист независимо дали имаш партньор и търсите бременност (ако имаш, горещо те съветвам). Това което разбрах аз от моя опит, че обикновените АГ-та много преиграват с тия кисти и си влизат в техните филми. Репродуктивните специалисти са тези, които гледат реално на ситуацията. Щях да съм най-благодарният човек, ако ми бяха казали преди да се оперирам да отида и да си замразя яйцеклетки. Ама на, нямаше чак такъв умник сред великите АГ-та, които обиколих. Нали ссе пак трябваше да ми вземат кирливите 900 лв за операция... Ако ме бяха пратили да замразявам яйцеклетки, нямаше да се върна повече. Просто не предприемай нищо преди да си си оценила репродуктивния потенциал и остави рязането като последен вариант.

Много благодаря .. За бебенце опитваме ама все не става Cry  даже въпреки че знам че и този месец трябва да съм с  цикъл тайничко се надявам

# 107
  • София
Ами то докато го приемаш няма как да настъпи цикъл. Като го спреш - до 3-5 дни ще настъпи цикъла.

# 108
ОХ Ох много се извинявам не се изразих като хората ....... глупава му работа Grinning 8-ми ден от спирането на дуфастон не от приемането му

# 109
До 10 дни след спирането му е нормално да дойде Simple Smile

# 110
Благодаря да и аз така четох и затова не се притеснявам толкова много .. пък и ако има нещо другата седмица нали съм на доки ... и вчера бях все нещо вярвам можеше да ги наведе на мисълта че може да има бебе ,.... а не ми казаха нищо такова Wink

# 111
  • София
момичета, така като чета от вашите коментари не се практикува много лечението с инжекции за спиране на цикъла. Предполагам че всички, които страдат от тази коварна болест търсят повече инфо за нея.
Имайте впредвид че само най леката й форма може да се размине с хапчета, щом сте имали киста и сте претърпели лапаро директно си искайте лечението с инжекции, защото шансът да се образува нова киста без тях е мн. по голям.
Напълно подкрепям! Другото е загуба на време...

# 112
  • София
Аз съм явно от 40%, при които рецидивира кистата, въпреки Золадекса и то само няколко месеца след това, та за мен тези три месеца бяха загуба на време и неприятни усещания покрай изчервяване, припотяване и от сорта.

# 113
  • София
Гаранция никога няма. Но без лечение шансът от рецидив се увеличава десетократно.
Другият добър вариант е забременяване веднага след операция, но това си е Божа работа.

# 114
  • Варна
доколкото знам най ефективния вариант е 6 инж. след което в максимално кратък срок бременност

# 115
  • София
Да, но за съжаление в реалния живот нещата не винаги се случват в идеалния вариант Cry.
Аз почнах да правя ин витро процедури още след спирането на Золадекса и още не съм успяла, а минаха 3 години и половина. Но при мен проблемът е и че имам само една тръба и тя е непроходима. При отсъствие на такива проблеми (или други) си има добри шансове да си се постигне бременност скоро след това.

# 116
Добре де, тая непроходима тръба не трябва ли да се махне? Не прави ли хидросалпингс, който е токсичен и пречи на забременяване?

# 117
  • Варна
да и аз така знам, че тръбата трябва да се отстрани първо, иначе аз след 6те декапептила изчаках 2-3год. уж да стане по ест. път, така поне ме убеждаваха, но накрая инвитро-икси, и нещата се получиха

# 118
  • София - Варна
И аз знаех, че за ин витро трябва да са отстранени тръбите, ако са запушени.

# 119
  • София
Добре де, тая непроходима тръба не трябва ли да се махне? Не прави ли хидросалпингс, който е токсичен и пречи на забременяване?
Отстранява се само, ако има хидросалпингс. Моята е с всичко запазено, просто точно преди матката е като прищипана - не знам дали физиологично е така или са прецакали нещо при операцията за махане на другата тръба и по тази причина не пропуска нищо.  Няма нагъвания, не е резултат от някакви инфекции и сраствания. Имам и запис след лапароскопията. Та така.

Общи условия

Активация на акаунт