ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 13

• 60 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
АГ- то ти не е репродуктивен спецалист, при нея ке хоциш като забременееш. Намери добър репродуктивен и му се довери.

# 76
АГ- то ти не е репродуктивен спецалист, при нея ке хоциш като забременееш. Намери добър репродуктивен и му се довери.

Знам, там е работата, че аз дори не искам да обсъждам това с нея, ама тя ме е захапала и не пуска. Отивам за една проста цитонамазка и микробиология, а тя ме трови с нейните филми и ме разстройва излишно. Даже и като АГ мисля да не я ползвам вече. Просто ни се води, ни се кара, както казват хората.

# 77
SunLight и Afrikancho благодаря Ви за съветите за лекар имам уговорка с един доктор в неделя да ме погледне и да поговорим, ако не остана с добри впечатления може би бих се насочила към Калчев, но знам че трудно става бързото записване на часовете.

# 78
При Калчев обясняваш ситуацията и ще ти кажат кога могат да те вместят. Рядко връща спешни случаи.

# 79
  • София
Момичета, аз никога не съм пускала CA 125 - никой не ми е казвал да го правя.
Според вас добре ли е да го направя?
Имам хистология след лапароскопията, на която си пише ендометриална тъкан на махнатата киста.
За какво го пускате този маркер и къде?

# 80
Това е руморен маркер, който се покачва често при ендометриоза. Т.е при съмнения дали е това или не диагнозата, често пускат маркера. На мен ми пуснаха преди лапарото. После 2 пъти пусках след това, за да следя какво се случва. Може да ти даде добър ориентир доколко си изчистена. Дава се просто кръв във всяка лаборатория.

# 81
  • София
Т.е. предвид, че имам рецидив и си имам ендометриозна киста отново, по-скоро няма смисъл да пускам?

# 82
  • Варна
На мен, когато кистата ми беше с най-големите си размери около 7см CA 125  беше в норма. Тогава и казаха, че явно не е ЕМ. Година по-късно, след приемането на разни чайчета и противозачатъчни кистата беше 4см, CA 125 над 160 , при норма около 35 май беше...
Хистологията си отчете ЕМ.
Аз бях силно убедена, че не искам да приемам золадекс повече 4 месеца и АГ-то беше казала, че след 4 инжекция ще пуснем да видим CA 125 как е и ако е спаднал може да мина и без последнте 2 инжекции.В крайна сметка менопаузата не беше най-лошото случващо ми се нещо и си изкарах и 6-те инжекции без да пускам туморния маркер, на който доста гинеколози не вярват.
Имам спомен , че той може да се повиши и при друг вид  киста, чуждо тяло , а не само при ЕМ.

# 83
ми няма да навреди да го пуснеш. иначе, да, не на всеки отчита правилно този маркер. при мен беше повишен и кистата беше ендометриозна, така че вярно предположение даде.

# 84
  • София - Варна
При Калчев обясняваш ситуацията и ще ти кажат кога могат да те вместят. Рядко връща спешни случаи.

Подкрепям. Навсякъде биха те взели според мен. Недей да чакаш за час.

Моят туморен беше 31, с кистата и всичко останало. Ненов ми беше казал веднъж, че и това е високо. Трябвало да е едноцифрено число, за да значи, че няма ЕМ. Нещо в тоя дух бяха думите му.

# 85
  • София
Моят СА 125 беше 124 при активна ендометриоза и 14 при киста, която се оказа фоликулярна.

# 86
  • София
А къде може да се изследва този показател? В Надежда изследват ли го?

# 87
А къде може да се изследва този показател? В Надежда изследват ли го?

Да, изследват го. Simple Smile

# 88
  • Варна
Момичета, здравейте, отдавна не съм се включвала в темата! Имам една чуденка ако някой е наясно. Значи питам се лошото качество на яйцеклетките остава ли такова без значение лечение на Ем и преминала успешна бременност? Въобще  това състояние на лош материал до климакс ли си остава? Ако ЕМ не е активна, тогава възможна ли е промяна в  подобни показатели?

# 89
Здравейте момичета,
След операция и отстранена 6см ендометриозна киста, доктора ми каза да забременявам. Понеже не бях готова, той ми изписа противозачатъчни (каза,ч е инжекциите не са за мен, аз нямаше и да се съглася да ги бия и без това). Въпросът ми е, че тези противозачатъчни почти ми спряха цикъла, идва ми за 1 ден и това е. Това добре ли е за да не се върне ЕМ? Или не трябва да има и естроген, защото в хапчетата има?
Притеснена съм, надявам се има такива момичета, които дори и без инжекции пак не им се е завърнала.

Общи условия

Активация на акаунт