ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 13

• 60 988
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здраввйте, момичета. Вчера ми мина моето лапаро, което по думите н доктора е било доста сложно.. 3-4 ч са ме ремонтирали. Яйчници залепнали за матката, а тя срастнала за дебелото черво....изчистили уретрите нагоре към бъбреците.. Постарали са се хирурзите,но не са успели да отделят матката напълно от д.ч. но вече поне е подвижна. Днес вече съм си вкъщи,но искам да попитам вас момичета след такава сложна операция колко време се пазихте от забременяване? Мен хирурга ме инструктира да се пазим поне 3 месеца.. и поне 2 седмици без физическо натоварване. Знам също и че са ми сложили гелче против сраствания!? Някой има ли впечатления от него?
Пс.. живея в Uk

# 616
  • София - Варна
Ред лейди, аз съм  със сходни сраствания, включително ригидна матка заради срастване с дебелото черво, което не са успели да премахнат напълно, тоест както е при теб. Лапаро - 4-5 часа и гел. Нямам впечатления от него, не знам какво е положението в момента, не съм ходила на гинеколог от 18 месеца...
Забременях точно 6 месеца след лапарото. Бяха ми казали да се пазя 2 месеца, но поизчаках поради други причини реално, карахме разни вируси и пропуснахме 2 месеца май,, след това един цикъл ми беше ановулаторен, и така.

# 617
Африканчо, а ти имаше ли болки от срастванията и намираш ли разлика в периода преди и след лапарото? Мен иска да ме види след 6 месеца и дано и аз имам с какво да се похваля до тогава ..😁

# 618
  • София - Варна
Имах, да, и още имам понякога.
Нямах разлика в болките след лапарото, дори ме болеше по-силно и се бях отчаяла. Но след втората бременност  болките стихнаха до голяма степен. Говоря за болки от сраствания, извън цикъл, иначе нямам болезнен цикъл, дори и преди лапарото нямах.

# 619
Благодаря ти за орговора. Моите са предимно по време на цикъл последните 5г,но и извън него имам включвания... Аз искрено се надявам да намалеят болките, или поне да има някакъв резултат от тази хамалогия.

# 620
Да попитам дамите след лапаро...
Някоя от вас имала ли е болки наподобяващи цикъл, но в продължение на цяла седмица преди самия Ц?
Мислех, че това е заради ЕМ, но този месец пак имах и дори бяха много повече от преди. (а уж всичко е обгорено)
При док съм чак на 26ти, за да види лигавицата след операцията. Много неща ще попитам, но исках да разбера и вашето мнение.
Болка имам по време на Ову 12 часа.. после утихва.. обаждат се яйчниците през ден през два.. и като се метна от ден 23-24 чак до цикъл(30) сякаш всеки ден ми е 1ви Sad стряскам се вече много.

# 621
mm88, на мен ми обесниха,че от сега нататък нещата щели да се нормализират и те първа ще наблюдавам процеса. Щом ми казаха да се пазя. значи се предполага че на органите им трябва време да се възстановят,но пък о моето лапаро беше мн тежко.

# 622
Момичета,отдавна не съм чела по темите.Извинямам ако се повтарям,но все пак да попитам,на някоя от вас изписвали ли са Оргаметрил?След раждането почнах противозачтъчни с цел да се презастраховам от нови кисти,но сега докторът ми смени препарата с Оргаметрил.Каза да го пия няколко месеца без прекъсване.Досега не съм приемала прогестестеронов препарат и искам да чуя мнения.

# 623
Здравейте момичета. Днес реших да отида на лекар, защото утре трябва да започвам нова опаковка на жанин, а не ми идва. Пия ги от 1 година, след операцията ми. Дори ми бяха спряли цикъла за 6месеца. Днес на прегледа се оказа, че тези противозачатъчни изобщо не ми подтискали яйчниците и в момента вместо да трябва да ми дойде съм в овулация. 😐 Имам фоликули и като нищо мога да забременея, въпреки че ги пия. Докторката ми предложи да ги спра за 1 месец, да ми дойде и тогава да почна други. Страх ме е да не се върне ендометриозата. Но мисля да я послушам. Вие какво мислите? Много съм притеснена, знам, че не е хубаво да ги спирам, но ми писна 1 година да се тровя с боклуци, имах и много странични ефекти от тях. Та някоя като мен, на която да не се е върнала ЕМ и не приема противозачатъчни? За бебе ми трябва още малко време да се реша.

# 624
  • Варна
Момичета,отдавна не съм чела по темите.Извинямам ако се повтарям,но все пак да попитам,на някоя от вас изписвали ли са Оргаметрил?След раждането почнах противозачтъчни с цел да се презастраховам от нови кисти,но сега докторът ми смени препарата с Оргаметрил.Каза да го пия няколко месеца без прекъсване.Досега не съм приемала прогестестеронов препарат и искам да чуя мнения.

Аз скоро очаквам цикъла си , но кърмя. Нищо не мога да пия , нали ?
АГ каза да не се притеснявам защото 2 години съм без цикъл само 2-3 имах колкото да забременея и нямало да се върне ЕМ. Попитах я какво да пия , също каза нищо.

# 625
Мис,докато кърмиш нищо не можеш да пиеш,да.Аз не съм кърмила.На втория месец след раждането цикълът ми се възстанови като по часовник.Притеснявах се да не се появат нови кисти и сама поисках да ми изпишат противозачатъчни.Моят лекар също твърди че няма повод за притеснение и че всичко е наред,но след един загубен яйчник предпчитам да се презастраховам вместо да треперя всеки месец.Сега пия Логест,но на последния ни разговор док каза,че за ендометриоза по-доброто решение е Оргаметрил и да го пия без прекъсване.Затова попитах ако някой го пил по такава схема да сподели мнение.

# 626
  • София - Варна
А какво значи без прекъсване? Години?

# 627
А какво значи без прекъсване? Години?
Шест месеца поне

# 628
Бихте ли отговорили на моя въпрос по-горе, моля! Много съм притеснена!
Благодаря ви

# 629
Мери,явно не ти действат добре хапчетата и би било добре да ти ги сменят с други.Всеки организъм е индивидуален.
По другия въпрос,в темата мисля че Весето беше писала,че при нея след лапаро и съответно лечение,не се е върнала ендометеиозата.Да ме поправи ако греша. Wink

Общи условия

Активация на акаунт