Приятелката ми се жени?

• 3 660
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!
Аз съм момиче на 20г. Моята приятелка -
Тина също е 20г. От 2 години има връзка с момче на 21г. Още от първите месеци на връзката си започнаха да живеят заедно. Живяха в квартира под наем (момчето плащаше наем), но на Тина не ѝ харесваше апартамента. Когато решиха да се местят в друго жилише я попитах защо, а тя ми отговори, че апартамента е малъл и за тях двамата стига, но живот и здраве няма да има място за дете.... Стъписах се и я попитах дали е бременна, но тя отрече.
Преместиха се в нов апартамент, който бащата на приятелят ѝ купи. Направиха му основен ремонт и заживяха там.
Един ден се срещнахме и от дума на дума ми каза, че обмислят да се женят. Отново се стъписах и отново я попитах дали е бременна.. Отново отрече. Каза, че майката на приятелят ѝ ги съветвала и им даваша зор да се женят, но тя не била сигурна. Обяснила на приятеля си ѝ и родители му, че семейството ѝ нямат финансова възможност за сватба, а майката на приятеля ѝ казала, че те ще поемат всичко.. И Тина се съгласила..
Когато ми каза това я попитах дали е сигурна. Обясних и, че това е голяма стъпка и не може да е сигурна, че това е мъжът за нея. Та те са заедно от 2г., а и той ѝ забранява доста неща и ѝ се сърди за дреболии (например, че е останала по-дълго време с нас отколото е казала, а не се е прибрала при него).. За мен е прибързано и ѝ го казах. Тя ми отговори, че иска да завърши и да намери работа и тпгава да се омъжи.
Преди няколко дни ми се  обади и ми каза, че иска да ѝ направя прическа за сватбата Попитах я кога ще е тя, а тя ми каза "септември".... Уточнили са датата, мястото и гостите.
За мен това е прибързано и необмислено. Казах го на Тина, но тя само се усмихна.
Цялата работа за тази сватба идва от майаката на момчето, която ги натискаше да се женят и която сега ги натиска и за дете.. Тина е много добра и не иска да се противопостави на майката на момчето и начраво си играе по свирката ѝ... Тина е умна и учи. Срга ще се омъжва, а скоро согурно и дете ще има...
Моля ви, кажете ми как да постъпя.. Искам да ѝ лсжа да отложи малко нещата, да ѝ каж, че трябва да изчака, че едва ли за 2 години може да си каже да, това е моят мъж....

# 1
Моля ви, кажете ми как да постъпя..
Първо - редактирай си поста и премахни името ѝ.
Второ - не се меси в чужди отношения. Ако те попита за съвет - кажи си мнението, еднократно.

# 2
Изобщо не е твоя работа.
Казала си достатъчно.
Мое мнение.

# 3
Няма да те чуе, не се хаби.
Имах такава приятелка. Само че гаджето и не само забраняваше, ами и прилагаше други начини на убеждаване. Година и нещо се опитвахме 4-5 човека да я извадим от там - не та не. Еми като е не - прав ти път. Ако някога реши да излезе от там сама - помогнете и. Сега най-много да си развалите отношенията и ако (дано не, нали...) и потрябва помощ - няма да ви потърси и ще и бъде по-трудно. Не е ваша работа там - казали сте веднъж, стига толкова, от там нататък си е нейна работа. (Докато съм писала, нагоре съфорумките са казали абсолютно същото нещо Grinning)

# 4
Аз пък не виждам нищо странно да направиш забележка на човек, че не е изпълнил онова, което е казал. Едно е да се обади и да каже, друго - да не се появи, когато е казала. Независимо дали става дума за приятел/ка, с когото живеем като съквартиранти, родители, съпруг/съпруга. Нормално е да се притесни.

# 5
Вече си и го казала- тя само се е усмихнала. Аз направих същото, когато се сгодих и ме питаха дали не е прибързано. С тази разлика, че не бях на 20, завърших и си взех хляба в ръцете. Разбирам как се чувстваш, виждаш приятелката ти да взима решения, за които после вероятно ще съжалява. Но това е неин избор. Някои жени предпочитат да се омъжат, да родят деца, ученето и кариерата са малко на заден план. Всички сме имали по един такъв приятел. Пии една студена вода и не си трови нервите.

# 6
Т**а ще прави брак по сметка. Доста текст Ви трябваше да ни го кажете... А твърдят, че аз съм бил многословен. Wink

Ако имате възможност - издържайте я Вие, докато учи, направи кариера и се омъжи за човек, за когото иска, когато го иска и реши сама да прави деца.

Ако нямате възможност - не ѝ се бъркайте и не я съдете. Преценила си е, животът си е неин, не винаги най-доброто решение е вариант в житейския път на хората и се избира между различни не толкова добри решения...

# 7
wtf?
Откъде накъде някой ще се меси и отсъжда нечий чужд живот? Това е типично по детски и май е време да се разделите с този маниер.

# 8
Т**а ще прави брак по сметка...
А според мен приятелката ревнува.

# 9
Цитат
Тина е умна и учи. Срга ще се омъжва,
Това звучи като "Пешо е умен и не слуша чалга, а ти слушаш ли?"
Това не е ваша работа. Вие не сте ѝ майка, баща, мъж, интимен партньор. намирам подобни "приятелски" отношения за извратени.

# 10
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт