Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Лайт пожелавам ви много здраве и пак здраве, тортата е много хубава. Какъв е този крем?
Моето днес баш пред вратата на градината каза, че го боли корем...
Аз като го чуех това, все ми настръхваше косата но установих че в 95% от случаите му се ходи до тоалетна, като поотрасна вече по-добре да различава какво се случва с коремчето, дано е това при вас ...

# 136
Лайт, да ти е здрав рожденика и да те тормози само с пакости!
Ние от петък сме на венозен амикацин + цефзила във висока доза. Тази сутрин пуснахме кръвни, защото гърлото още е червено и доктора иска май да продължим курса с още два дни. А така се надявахме още снощи да ни махнат абоката. Резултатите не са излезли още всички, но СУЕ -то е много високо, тромбоцитите и те, лефкоцити на горна граница... Знам, че СУЕ-то бавно влиза в норма, но все пак - 37 при норма до 18... Чакам лефкограма и ЦРП да излязат и ще ги пращам по вайбър на доктора. Модерна комуникация.
Първите дни като ходихме при доктора бяхме с маски, обаче само ние. Всички останали, едва гледат, болни, но без маски. В манипулационната, докато ни правят вливането - кашлящи, повръщащи... без маски. То е достатъчно да влезеш в кабинета на доктора и докато преглежда гърлото се лепят всички хвърчащи наоколо микроби... И така, разсъждавайки в тази посока, и аз махнах маската на детето. От снощи е с хрема и киха. Дано не се похвалим с някой нов бацил.

# 137
Мутафова, колко е било суе-то при постъпването ви в болницата, нали пускат входящи изследвания. Да сравниш с него - ако все пак пада ?
От какво ви лекуват - ангина някаква ли?

# 138
Тета, не сме в болница. Частният ни педиатър за втори път ни спасява от болница. Има си манипулационна - пускат системки при обезводняване, вливат венозно антибиотици, като в болница, но ходим само за вливания. Входящи изследвания не сме пускали този път, защото отидохме при него напълно втасали с ужасно грозна ангина. В сряда по обяд беше с лека температура и ЛЛ лекарка изписа АБ за всеки случай, но в доста ниска доза и в петък вече бяхме мнооого зле. ЦРП-то също излезе и е малко над нормата, но доктора каза, че трябва да е съвсем в норма. След 2-3 часа ще има яснота какво ще правим, но предполагам, че ще продължим с още два дни лечението. Иначе налепи вече няма, но гърлото още е червено.

# 139
  • Варна
Може да съм питала и преди, но кой е педиатърът ви?

# 140
Ясно. Добро решение е това, хареса ми-да не висите в болницата.

Да не би АБ да не е правилен?

# 141
Педиатърът ни е Кирил Кирязов.
Тета, АБ би трябвало да е правилния, защото температурата спря 24 часа след началото на лечението. Налепите бяха по цялата лява сливица, по-малко по дясната. Едва преглъщаше детето. А снощи доктора каза, че няма налепи. Предполагам, че действа АБ. Проблемът е, че при нас нещата се случват за часове, трябва да се реагира веднага, без мотане. В противен случай - стигаме до венозен и трудно се поддава на лечение. Този път ЛЛ даде този цефзил... Идва слаб за нашите ангини, а и в ниска доза - още повече се забатачваме. Доколкото зная организмът развива резистентност към АБ при ниски дози, които не са терапевтични.

# 142
  • Варна
За него май съм чувала, че много си пада по антибиотиците... Или е било за баща му Rolling Eyes Така ли е?

# 143
За баща му потвърждавам. Веднъж младия Кирязов отсъстваше и записахме час при баща му. Беше август месец, оченцето на малкия нещо сълзеше, имаше жълто-зелен очен секрет, но нищо повече. А той изписа АБ-капки за очи, уши и аугментин за капак. Май и някакъв сироп имаше даже. Стори ми се прекалено, но може и да греша.
С младия се слушаме и разбираме. Не изписва много лекарства. С АБ е предпазлив.. Ние често стигаме до АБ и той знае това, но ако има начин се опитва да го избегне. Понякога това означава да пуснем кръвни изследвания или да се чуваме и виждаме допълнително, но си струва, ако мога да избегна АБ. Много рядко се е случвало да не си вдига телефона - ако е в отпуск например.
Освен всичко това,  има момчешко излъчване и децата го харесват. Поне моето не ще да чуе за друг доктор. Харесвам го и за това, че не подценява притесненията на майките. Беше насочил мои близки към рядка диагноза, за която гастро-светилата на града не бяха се сетили и детенцето го лекуваха в София. Абе, да не го хваля, че да не го урочасам.

# 144
  • Варна
Благодаря ти, ще го имам предвид.

# 145
  • shumen
Мутафова,да се оправя скоро детето.
Лайт,как е твоя.
Аз днеска съм парцал.До обяд спах и сега пак дремя и ме тресе,а у дома е топло.Днеска не знам дали ще се замъкна при доки и са снимка,ако трябва,но утре така ли съм отивам.

# 146
Дани, стига си тичала при тоя доктор. Изчакай да пребориш вируса. Колко дена си с Т?
При грип се ходи накрая, ако не се оправиш, а се влошаваш....
Нали пиеш и АБ в момента, напълно излишен при грип според моето скромно мнение, ама хайде да речем че покрива евентуалните усложнения...
Стой на топло и почивай. Грип се кара на легло...да пазиш леглото са казали старите хора.

# 147
  • На брега на реката
Дани, кашляш ли още? Пиеш ли нещо за кашлицата? Дори и да е пневмония, не виждам с какво би се различавало лечението, освен да не ти е правилния аб. Не си на крак, че да кажеш, че си я изкарала неусетно. Лежи си, пази леглото, пий течности, но ти така или иначе си вече на АБ.

# 148
Лайт пожелавам ви много здраве и пак здраве, тортата е много хубава. Какъв е този крем?
Моето днес баш пред вратата на градината каза, че го боли корем...
Аз като го чуех това, все ми настръхваше косата но установих че в 95% от случаите му се ходи до тоалетна, като поотрасна вече по-добре да различава какво се случва с коремчето, дано е това при вас ...
и на мен ми настръхват косите, в 95% от случаите следва ангина при него. А до вц беше ходил

# 149
Здравейте! Лайт, да ти е жив и здрав юнакът. Дано скоро всичко отмине и остане един бегъл спомен.
Сега да споделя- ние още сме в болница. Заради хипоксията и сърдечния пеоблем няма да ни вадят сливицата, а ще подтискат инфекцията с постоянни АБ- ще я водят хронична, а и при липсата на тимус не им се ще да отстраняват лимфни тъкани. Иначе след като СУЕ ни беше 67, а ЦРП-93 в рамките на 5 дни спаднаха съответно до 14 и 34. Скоро ще минем на АБ през устата и като ни изписват ще ни дадат схема за през няколко дни. Ентерола няма да се спира изобщо. Имуностимулаторите също. Казаха да давам натурални продукти като коластра и такива съдържащи цинк. Може и изопронозин и то не само 7 дни, а по- дълго. Взех и сребърна вода и дано тав сливица спре да секретира, но ще поискам и мнения на други кардиолози и УНГ само да излезем. 

Общи условия

Активация на акаунт