Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 733
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
И аз съм от доволните от Ариел, но прах за бяло. Изпра от бяла блузка на детето старо петно от доматен сос. След изсъхване има съвсем лек аромат по дрехите.
Аз засега оставам на Тема за бяло. Вчера изпрах бяла блуза на детето, нова, веднъж обличана на 40 градуса, изпра се. Не знам при продължително пране само на тези градуси как ще се държи , старата Тема не се справяше.

# 406
  • Ловеч
До колкото знам този концентрат се харесва в групата.

# 407
  • София
Цитат на: РРР link=topic=1015995.msg36298867#msg36298867 date=
И от по-скорошни отзиви на мами в този форум - имаше поражения върху влакната на материите от последните версии на праха.

Бях чела по назад в темата мнението на една потребителка, че преди години са и станали на дупчици някои дрехи от праха.
За това ли става въпрос или за някакви други поражения.
Вече се замислям дали да не го сменя?
Не,  не става дума за дупчици,  а по-скоро за поражения върху нишките на плата, доколкото си спомням ставаше дума за чаршафи,  нещо като излиняване,  изтъняване на плата и поява на пъпчици.

Имам проблем с прах Денк Мит за фини и вълнени тъкани. Снощи пуснах пералня с него и като свърши,  в чекмеджето имаше една малка бучка-вкаменелост,  която не успях да откъртя,  наложи се да кисна чекмеджето във вода и едва тогава,  с помощта на нож,  успях да я отстраня. Такова чудо не е било. Вярно е,  че преди имах вкаменелости от същата марка,  но за цветно,  бяха се насложили под чекмеджето. Но поне лесно се махаха. Страх ме е сега да го ползвам вече тоя прах. От година и половина ми е,  държа го пресипан в пластмасово шише.
Отделно в прането имаше едно долнище на пижама от вискоза,  първо пране му е,  излезе супер свито и омачкано и скъсено с 10 см. Спазила съм указаната температура за пране. Сега ще го разгладя да видя дали може да се оправи,  но възможно ли е да е от праха?
Беше ми удобен тоя прах,  че става и за вълна,  и за фино пране. Сега,  ако взема течен за вълна,  става ли за фино пране?

# 408
До колкото знам този концентрат се харесва в групата.
Благодаря

# 409
  • Русе / Банско

много съм доволна от този омекотител - мирише дълго време , силна но не натрапчива миризма. Не ми харесват Коколиното и Силан , досега използвах Ленор но ми омръзна . Много ми харесва и  Сано Максима - био .
никога повече няма да купя Ариел лавандула - ужасно тежка и неприятна миризма ,  за мен де . В момента доизхабявам Персил от Португалия - не съм доволна и от него , не е като стандартния , миризмата е по-друга . Ще пробвам Ленор перилния препарат .
А когато почиствате филтъра на пералнята какво подлагате отдолу за водата - дайте някаква идея , все кърпи слагам , ама то отиват 6-7 кърпи , нямам подходяща тавичка

# 410
Възможно ли е от Персил и Ариел да се обривам, а Омо да ми понася повече? Има ли нещо различаващо се в състава, което да гледам, когато търся причина за контактна алергия?

# 411
ТЕСТ
на прах
Savex 2 in 1 White

Снощи изправих в неравна битка този мил, безобиден прах
Скрит текст:
и това злобно, лекьосано парцалче
Скрит текст:
Петната са както следва от ляво на дясно и от горе на долу: молив за устни, молив за очи, руж, червило, трева (е, всъщност листо от едно домашно цвете), соев сос, горчица, черен шоколад (добавих го след като снимах, затова го няма), лютеница, майонеза, домашен конфитюр от касис, кетчуп, олио. Парчето плат е 100% памук, изрезка от стар чаршаф или калъфка.

Двамата врагове се срещнаха в барабана на пералня Whirlpool. Програмата беше памук, 60 градуса, обща продължителност с плакненето 2 часа и 20 минути, а само прането 1 час и 45 минути. Дозата Савекс беше като за силно замърсени дрехи, а именно 210 мл/150 г без никакви други добавки към перилния препарат.

Резултатът след изваждането на изцапаното парцалче може да видите на следващата снимка:
Скрит текст:
Понеже не знам дали е ясно, описвам:
- моливът за устни – 100% изпран;
- моливът за очи си стои;
- ружът – 100% изпран;
- червилото си стои
- тревата си стои, но е значително избледняла;
- соевият сос е изпран, само едно малко тъмно петно вляво до тревата се вижда;
- горчицата – съвсем блед остатък;
- шоколадът – значително избледнял, но си стои;
- лютеницата се вижда, че не е изпрана;
- майонезата - 100% изпрана;
- конфитюрът - ясно си личи петното, макар и избледняло;
- кетчупът - блед остатък от петно;
- олиото - 100% изпрано.

След това парцалчето отиде да съхне на слънце.
Резултатът след изсъхването е на долната снимка, която снимах срещу светлината, за да се вижда по-ясно.
Скрит текст:
И резултатът:
- моливът за очи си стои;
- червилото си стои;
- тревата е изчезнала;
- соевият сос е изчезнал;
- горчицата е изчезнала;
- шоколадът си личи много бледо;
- лютеницата е изчезнала;
- конфитюрът си стои;
- кетчупът е изчезнал.

Нямам думи. Няма и да коментирам, оставям изводите за вас, а аз моите си ги направих вече.
Единственото, което ще кажа е, че искрено ме учудва как този прах се справи с мазните петна, които обикновено са много упорити.
Понеже снимките се смаляват автоматично, готова съм да предоставя пълната резолюция на всеки, който поиска.
Накрая за сравнение ви насочвам към ето този тест на Ev_e.

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 13:06 от Guess Who

# 412
Възможно ли е от Персил и Ариел да се обривам, а Омо да ми понася повече? Има ли нещо различаващо се в състава, което да гледам, когато търся причина за контактна алергия?
аз реагирам на Ариел. За съжаление проба грешка е при алергиите.  Купувай бебешки прах и плакни, плакни, плакни.

# 413
[
Цитат на: РРР link=topic=1015995.msg36298867#msg36298867 date=
И от по-скорошни отзиви на мами в този форум - имаше поражения върху влакната на материите от последните версии на праха.

Бях чела по назад в темата мнението на една потребителка, че преди години са и станали на дупчици някои дрехи от праха.
За това ли става въпрос или за някакви други поражения.
Вече се замислям дали да не го сменя?
Не,  не става дума за дупчици,  а по-скоро за поражения върху нишките на плата, доколкото си спомням ставаше дума за чаршафи,  нещо като излиняване,  изтъняване на плата и поява на пъпчици.

Имам проблем с прах Денк Мит за фини и вълнени тъкани. Снощи пуснах пералня с него и като свърши,  в чекмеджето имаше една малка бучка-вкаменелост,  която не успях да откъртя,  наложи се да кисна чекмеджето във вода и едва тогава,  с помощта на нож,  успях да я отстраня. Такова чудо не е било. Вярно е,  че преди имах вкаменелости от същата марка,  но за цветно,  бяха се насложили под чекмеджето. Но поне лесно се махаха. Страх ме е сега да го ползвам вече тоя прах. От година и половина ми е,  държа го пресипан в пластмасово шише.
Отделно в прането имаше едно долнище на пижама от вискоза,  първо пране му е,  излезе супер свито и омачкано и скъсено с 10 см. Спазила съм указаната температура за пране. Сега ще го разгладя да видя дали може да се оправи,  но възможно ли е да е от праха?
Беше ми удобен тоя прах,  че става и за вълна,  и за фино пране. Сега,  ако взема течен за вълна,  става ли за фино пране?
[/quote]

И аз имам същия проблем, с другите на Денкмит не съм го имала. Ползвам праха от есента, напоследък сякаш се задълбочи проблема. Моят прах е в оригиналната опаковка, отгоре съм го защипала с щипка, както и другите прахове в такава опаковка, на сухо е, ползвам го поне веднъж седмично. С нетърпение чакам да свърши и ще си купя Первол , мисля че той беше подходящ за вълна и деликатни тъкани.

# 414
  • На изток от Ада
Какво мислите за formil ?  Ще ми се да разнообразя с нещо различно.Персил много вече ми омръзна като аромат ,а Ариел ми е много натрапчив .
аз го харрсвам пробвай го
А ползвали ли сте Perwoll renew мнение миля

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 15:46 от nasito8988

# 415
  • оттам, откъдето започва България
Гес, какво друго мога да кажа, освен че милият и безобиден Савекс се е справил много добре с твоя тест.
Респект - за експериментаторския ти дух.

# 416
аз реагирам на Ариел. За съжаление проба грешка е при алергиите.  Купувай бебешки прах и плакни, плакни, плакни.
За плакненето, плакна по 3 пъти, но не съм доволна как перат бебешките и не съм сигурна, че и от тях не реагирам. Засега ОМО-то е моят прах.

# 417
  • София
Гес, евала! Много обичам такива експерименти! Благодаря, че ми припомни и моя - беше ми интересно да го разгледам отново. Видя ли, че там питаш дали пък ниският клас няма да се окаже по-добър?  Laughing
Трябва някой да се жертва и да опита Mr. Green
Гес, според мен, важна е също материята. Ти си използвала тип хасе, имам наблюдения, че се изпира по-лесно от трико.

# 418
Такова парче плат имах.
Там е работата, че повечето петна изчезнаха след сушене на слънце (фотоизбелител?).

Да, попрегледах и аз онази тема. Жертвах се. И какво сега? Ниският клас по-добър ли се оказва?

# 419
От тела ми е мъка да пиша, но се включвам да поздравя Гес за опита.😊
Много труд е това. Бравос!!!

Да ви кажа, кухненската ми бяла кърпа, всеки път преди пране изглежда като хасето на Гес преди да го изпере...Joy
Ако не ме беше срам, щях да я снимам 😂

Общи условия

Активация на акаунт