Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 771
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Никъде не намерих ОМО прах в малка кутия!Взех Ариел този с планините отпред.Не знам дали е добре като заместител на Денкмит или Омо.

# 136
  • Добрич
Здравейте,
Имам три бели памучни блузи и една синтетична бяла риза, които се засякойа от цветно пране. Много ме е яд, на себе си, че не ги разделих. Но как да поправя щетата?
Пробвах с две прахчета за бяло, на DM и това , но пак са си сивеещи. Дори с първото прахче и сега стоят накиснати. За бяло в момента ползвам Тема.
Как да поправя грешката?

# 137
  • София
Белина - за памучните. За синтетиката - не знам.  Май няма оправяне.

# 138
Днес забелязах едни мазни петна по панталона на детето. С какво мога да ги махна? Не знам дали е растителна или животинска мазнина, ако има разлика. Състава е 75% памук 25% полиамид.

# 139
  • оттам, откъдето започва България
Третирай петната с веро, а ако имаш Тест - гел, още по-добре, и след това изпираш.

# 140
Днес забелязах едни мазни петна по панталона на детето. С какво мога да ги махна? Не знам дали е растителна или животинска мазнина, ако има разлика. Състава е 75% памук 25% полиамид.
Обезмаслител Мелио. Напръскваш, оставяш десетина минути и отмиваш с вода. После пускаш с другите дрехи в пералнята. Няма грешка!

# 141
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте,
Имам три бели памучни блузи и една синтетична бяла риза, които се засякойа от цветно пране. Много ме е яд, на себе си, че не ги разделих. Но как да поправя щетата?
Пробвах с две прахчета за бяло, на DM и това , но пак са си сивеещи. Дори с първото прахче и сега стоят накиснати. За бяло в момента ползвам Тема.
Как да поправя грешката?
Аз бих ги пуснала да се перат с прах ДМ за бяло пране на 40 градуса /но не на кратка програма/, като сложа и цветоулавяща кърпичка. Памучните, според мен, ще се оправят с времето, но за синтетичната бяла риза - не знам. Но, ако си я отписала, слагай и нея с памучните. Ако нямаш ДМ прах, пробвай и с прах Тема.

# 142
Благодаря, момичета. Ще има в предвид предложенията ви.

# 143
  • Добрич
Белина не съм ползвала досега, притеснява ме да не повредя нещо с нея. Накъде ли повече, де.. Simple Smile
Цветоулавящи кърпички също не съм вземала, по 1 бр ли в пералня се пуска? Ще взема в най-кратки срокове.
И още едмо питане, една такава черна риза с бяла яка, ... Ами и нейната яка нешо не е съвсем бяла. Има ли нещо, като избелващ сапун ли, не знам, само яката да изтъркам?

# 144
wdv, спомняш ли си Savex Premium? Една Фифи75 ми харесва на конвейер мнения от стари теми, та почетох и си припомних някои забравени работи. Попаднах на едно твое мнение, че е по-добър от новия Савекс суперактиватор. А пък потребителката Мерилин Монро (тя изчезна някъде) звъня на Фикосота да им се оплаква колко е зле новият, а пък те – било невъзможно да харесва стария, а новия не, защото бил много по-добър. Много се пенеше Мерилин Монро. Хи-хи! Голям майтап.
И аз го харесвах много този премиум. Супер бяло переше. Колко е тъжно как все повече му се влошаваше качеството на този прах докато се стигне до това, което е днес.

# 145
Бегло си спомням... Май беше добър... Горе долу по същото време имаше и една невероятна сребриста/сива Семана... Ама всичко хубаво си затриха тия глупаци...

# 146
И жълтата Семана, любимата ми.
Ама и ние сме ползвали Савекс. Ти да видиш. Добре, че някой не изкара компромат, ами сами си признаваме. Особено аз, както го плюя, щеше да е много конфузно.

# 147
Еее как... колко годинки изкарахме вече тука... Grinning дълъг път извървяхме... каква еуфория беше като пуснаха Омо-то... пък после го промениха... пък състава беше А*... Б*... пък като сега с ДМ се чудехме... сега новия като стария ли ще е.. по-добър ли ще е... развалиха ли го... пък в Била ни бяха пуснали австийски Персил едно лято...

# 148
Здравейте!  Може да е коментирано, но в последната тема го няма, а назад не знам къде да търся, затова бих искала да ви помоля да го споменете пак. Очаквам бебче и се чудя на коя фирма препаратите са подходящи за бебешки дрехи?
Живея в провинцията, но имаме DM. Днес гледах на Сано, Бочко, Денкмит, Персил...Препоръчайте ме течен или прах и на коя фирма? Май се сптях на Днекмит - прах за бяло и течен за цветно...това загледах с бебенца птяред. Също така на колко градуса перете бебешки дрехи?

Благодаря  Hug

# 149
За бебешки дрехи се препоръчва прах за бяло заради кислородните избелители, които дезинфикцират. Без омекотител. Прах за цветно - не!
Подходящ избор са Денкмит прах за бяло, прах Персил сензитив или за бяло....
Всички прахове за бебета са прахове за бяло по състав. Не говоря за течните.

Общи условия

Активация на акаунт