Перилни препарати и омекотители – 51

• 74 783
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Като качество за мен праховете Персил и Денкмит са най-добрите. Течен – по-добре не. Омекотител – хич.
Позволявам си да цитирам нещо от предходната тема:

Както неведнъж съм писал, не е толкова важно какъв е препрата, по-важното е да е добре отмит от дрехите. Няма препарат, независимо какво пише на кутията му, който да е безвреден за кожата на новороденото. От друга страна, също е важно дрехите да са с много добро хигиенно качество, т.е. в тях да не остават достатъчно количество микроорганизми, които да предизвикват заболявания.
Тук ще Ви препоръчат определени марки, аз ще се въздържа. По-скоро ще Ви дам следните насоки:
1. Подберете прахообразен препрат за бяло пране без миризма или със слаба такава.
2. Перете всички дрехи с него, независимо от цвета.
3. Използвайте програма със загряване до 60 С.
4. ВИНАГИ използвайте опцията "допълнително изплакване"
5. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не използвайте каквито и да е омекотители.
6. Не претоварвайте машината, по-скоро я пускайте с по-малко дрехи за да осигурите по-добро изплакване.
7. Избягвайте да сушите навън поне до края на отоплителния сезон.
8. Гладете всичко, което е в допир с бебешката кожа поне през първите 6 месеца, с възможно повече пара.

Това би трябвало да е достатъчно.

# 151
Като качество за мен праховете Персил и Денкмит са най-добрите. Течен – по-добре не. Омекотител – хич.
Позволявам си да цитирам нещо от предходната тема:

Както неведнъж съм писал, не е толкова важно какъв е препрата, по-важното е да е добре отмит от дрехите. Няма препарат, независимо какво пише на кутията му, който да е безвреден за кожата на новороденото. От друга страна, също е важно дрехите да са с много добро хигиенно качество, т.е. в тях да не остават достатъчно количество микроорганизми, които да предизвикват заболявания.
Тук ще Ви препоръчат определени марки, аз ще се въздържа. По-скоро ще Ви дам следните насоки:
1. Подберете прахообразен препрат за бяло пране без миризма или със слаба такава.
2. Перете всички дрехи с него, независимо от цвета.
3. Използвайте програма със загряване до 60 С.
4. ВИНАГИ използвайте опцията "допълнително изплакване"
5. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не използвайте каквито и да е омекотители.
6. Не претоварвайте машината, по-скоро я пускайте с по-малко дрехи за да осигурите по-добро изплакване.
7. Избягвайте да сушите навън поне до края на отоплителния сезон.
8. Гладете всичко, което е в допир с бебешката кожа поне през първите 6 месеца, с възможно повече пара.

Това би трябвало да е достатъчно.
Тези препоръки до каква възраст на детето се препоръчват? Моите са вече на 4 г. и 5 м. и на 6 г., но вече пера дрехите им с праха за цветно (прахообразен перилен препарат на Персил, омекотител слагам веднъж месечно). Горните им дрехи и якетата пускам на 40 градуса, а бельо на 60 градуса. Много рядко се случва да се накапят докато се хранят.

# 152
Благодаря ви, много сте полезни, както винаги! Първоначално започвам с прах Денктмит за бяло - има кислородни избелители. После може и Персил - бяло или сенситив. Отново благодаря Hug

# 153
Големи са ти децата, йоко, тези препоръки са за бебета до година – две. Все пак е добре да си сигурна, че препаратът е правилно дозиран, за да гарантираш максимално добро изплакване.
Добре е бельо, спално и долно, да се пере на 60 градуса с прах за бяло. Панталони, ризи, блузи и подобни – според указанията на етикета, ако са цветни – с прах за цветно.
Разбира се, някои от точките важат за всички, дори за възрастни хора.

# 154
  • София
Здравейте!  Може да е коментирано, но в последната тема го няма, а назад не знам къде да търся, затова бих искала да ви помоля да го споменете пак. Очаквам бебче и се чудя на коя фирма препаратите са подходящи за бебешки дрехи?
Живея в провинцията, но имаме DM. Днес гледах на Сано, Бочко, Денкмит, Персил...Препоръчайте ме течен или прах и на коя фирма? Май се сптях на Днекмит - прах за бяло и течен за цветно...това загледах с бебенца птяред. Също така на колко градуса перете бебешки дрехи?

Благодаря  Hug

Доста е коментирано в темата за Денк Мит Ултрасензитив праха. До 7 февруари е на промоция, иначе е доста скъп и много рядко го намаляват. За новородено бебенце ще е много добър избор.
Също така предпочитан прах за бебенца и малки деца - Персил Сензитив.

# 155
В ДМ Русе (център) няма никакъв Денкмит прах. Вероятно ще се появи след изтичане на промоцията.

# 156
  • оттам, откъдето започва България
Попита ли служителките в магазина? При нас при празни рафтове се обръщаш към служителките и те отново изкарват стоката, която липсва. Питай ги, все още има време до края на промоцията.

# 157
Не съм. Местата, където обичайно стоят, са заети от други продукти. Което ме наведе на мисълта, че ги няма.

# 158
  • Русе
В ДМ Русе (център) няма никакъв Денкмит прах. Вероятно ще се появи след изтичане на промоцията.
Преди няколко дена беше пълно с праха за деликатни. И той ли е свършил?

# 159
Преди няколко дена беше пълно с праха за деликатни. И той ли е свършил?
За деликатни имаше; извинявам се за объркването. Визирах този за бяло и цветно.

# 160
  • Бургас
Да ви кажа пък аз как пробвах
за по-дълъг аромат от омекотител по дрехите,... първо ги накисвам в не мн топла вода+омекотител за 20 Мин и после ги пера, има ефект и то траен

# 161
Омекотител смесен с прах е кофти идея. Както и слагане на омекотител в началото на програмата, заедно с праха.
Неутрализираш свойствата на препарата за пране и имаш кофти резултат, като отвориш люка.

# 162
  • На изток от Ада
Медикс алвина имат 2 в 1 точно с омекотител

# 163
И Ариел имат с Ленор, и то прах.

Гес да разясни, моля....не мога всичко да помня, но категорично сме обсъжсали, че отделните продукти не е удачно да се месят.
В тези готовите може и да има някаква шашма така че да не се неутрализират...

# 164
  • Бургас
Прерових и аз първата страница,но не намерих нищо за 2в1 и 3в1.Колежката ми е сигурна,че в капсулите 3в1 има и омекотител.Аз твърдя че няма,защото не трябва да има,но само с едни голи мои мнения не става.И аз ще чакам включване от Гес.

Общи условия

Активация на акаунт