Клуб на храбрата шивачка - тема 20

• 80 330
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Не е по темата, но по-добре да си редактираш поста като добавяш това което искаш да пуснеш в отделен пост, защото има вероятност да ти изтрият коментарите, без първия, ако са последователни

# 541
Здравей, marygold:) ! Раздени конецът на иглата напълно! Вдени конецът на точните места, както е по инструкция, но при вдигнато краче! Преди да вденеш конецът в иглата, го хвани там с едната ръка, а с другата го хвани преди бремзата ( най-горе )! Опъни надолу, нагоре, за да може да влезе в тарелките на бремзата! Пусни крачето! Постави бремзата на 1! Дърпай конецът с едната ръка и същевременно завъртай бремзата на 2,3,4,5,6,7,8,9! Трябва да чувстваш постепенно все по-трудно дърпането! Ако постигнеш това, завърти бремзата на 4 и вдени иглата! Поший на двойно сгънат плат! Ако не ти харесва, снимай осветено, фокусирано, в едър план и пиши кое е налице и кое наопаки!

# 542
  • Бургас
Да покажа чантата, която уших миналата година на дъщерята.
http://armeria.snimka.bg/hobby/moite-neshtica.626631.38897723
http://armeria.snimka.bg/hobby/moite-neshtica.626631.38897724
http://armeria.snimka.bg/hobby/moite-neshtica.626631.38897725

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 20:45 от armeria

# 543
Здравей, marygold:) ! Раздени конецът на иглата напълно! Вдени конецът на точните места, както е по инструкция, но при вдигнато краче! Преди да вденеш конецът в иглата, го хвани там с едната ръка, а с другата го хвани преди бремзата ( най-горе )! Опъни надолу, нагоре, за да може да влезе в тарелките на бремзата! Пусни крачето! Постави бремзата на 1! Дърпай конецът с едната ръка и същевременно завъртай бремзата на 2,3,4,5,6,7,8,9! Трябва да чувстваш постепенно все по-трудно дърпането! Ако постигнеш това, завърти бремзата на 4 и вдени иглата! Поший на двойно сгънат плат! Ако не ти харесва, снимай осветено, фокусирано, в едър план и пиши кое е налице и кое наопаки!
Благодаря, ще пробвам. Явно като зацикли трябва да проверявам вдяването, дано запомня.

# 544
Здравейте, искам да ушия детска рокля на Бел, но не знам как да "бухна" долната част. Някакви идеи?

# 545
  • Добрич
Навремето колосвахме подплатата. Сега се продават обръчи, но не знам нито къде, нито дали има детски размер. Преди няколко години правих подобна "бухнала" пола на щерката. Беше с няколко реда къдри с богат набор от плат за перде и това даваше доста обем.

# 546
А ако се вкара рибарска корда в подгъва на подплатата / която трябва да е богата на плат / дали няма да стане? Кордата се огъва и това допълнително ще бухне горната част, т.е. самата рокля.

# 547
  • Добрич
Много отдавна съм пробвала с нещо като корда, но не се получи.... Кордата може да се огъне и навътре и тогава целият този плат все едно се събира не само около краката, но и между тях...

# 548
Здравейте, харесала съм си плат за завеси, но се оказа, че за тази дължина на корниза, която имам и ширината на избрания плат, няма да се получи хубав набор за две завеси.
И реших да мина на вариант текстилни щори от ето този тип
Скрит текст:

Трудна ли е изработката на подобен виж щоропердета?
Предполагам, че за ширина на прозореца 90см., 150см плат по ширина биха ми били достатъчни  newsm78

# 549
Не се разбирам, но тук не е ли точно колкото е прозореца без набори
 И всъщност уловката да е шарката при зашиване да съвпадне.
И ако ме притеснява нещо е дали краищата остават от външната страна, с двоен подгъв ли са или самата лента за завързване е цяла, но тогава къде точно е ръба за зашиване?

# 550
Така ще пасне на ширината на плата, но няма да е завеса. Свекърва ми каза, че можела да съедини три парчета плат и да направи две завеси от тях, ама нещо не мога да си го представя 🤔

# 551
  • Norge
Вела, ето едно видео, което дава някои идеи. Ако вече не е късно...

# 552
Измислих го моя въпрос със завесите.
Ето така ще ги направим
https://tomdom.ru/catalog/komplekti-shtor/pljufir.html#m3

# 553
Хареса ми много тази идея! И сайта предлага интересни хрумки.

# 554
Имам singer tradition 2250. Като шия ми образува бримки отдолу. Как да затегна конеца (горния и долния)?

Общи условия

Активация на акаунт