Страх или оправдание?

• 8 856
  • 294
  •   1
Отговори
Мъжът ми,аз и детето живеем в чужбина.Моите и неговите родители също,а неговият брат,жена му и тяхното дете-в България.
Нали,като всяко едно семейство,което живее в чужбина,носи на близките си роднини неща от чужбина.Я,защото са по-евтини,я,защото в България не намират дадени работи..
Свекъра и свекървата ще тръгват скоро за България и брата на моят мъж искал да му се купуват оттук душ гелове,което го намирам за странно.Сега ще напишете”Теб какво те интересува,какво толкова го мислиш”…да,но накрая мен ме карат да върша тази работа.Тази уговорка е между мъжа и брат му,но тъй като моят е на работа до към 16 ч.,а аз през деня съм навън с детето,ми заръча аз да отида специално заради желанието на брат му до дрогерията,за да му купя душ гелове.Отказах да го направя,защото не съм видяла нито уважение от тяхна страна,нито намирам за нормално да искаш такива неща да ти се купят от чужбина.Разбирам да са някакви медикаменти,от които има нужда заради здравословни проблеми,които в БГ са по-скъпи,окей,ама….ММ ми се разсърди,аз му казах неговите родители да идат да му купят,ама нямал тях да занимава,а той щял да иде след работа,щом аз не съм желала.Ставало е и преди на въпрос защо не дойдат да живеят в чужбина-брат му го било страх да пътува,бил по-плашлив…Или просто се оправдава с това?Имат шанс да дойдат тук,при нас,да им е по-лесно,да бъдат финансово независими,но явно предпочитат по-лесния вариант..
Не мисля,че на повечето им харесва в чужбина,но си изхранват семействата без финансова помощ.
Въпросът ми към вас е дали това със “страха” е просто оправдание или би могъл да с епреодолее в името на по-спокоен живот за семейството извън граница?

# 1
Аз щях с радост да им взема душ-гел, че и някое джиджано сапунче щях да бутна бонус, и да се радвам, че минаваме с такъв нисък "данък". Ако ти се налага да правиш подобен жест веднъж в месеца или дори по-рядко - с радост. Щото ако дойдат във вашата чужбина, като нищо ще легнат на вас да ги обгрижвате - пък докато намерят работа, докато научат езика, докато намерят приятели и компания, всичко ще легне върху вас с мъжа ти, и той трудно ще каже "не", понеже са му кръв, все пак. Тичай до дрогерията, купувай там два шампоана или каквото, и се благодари, че не е другия вариант. Аз поне така ги виждам нещата. Бих си го кръстила данък спокойствие.

# 2
Жена ти сериозно ли си създаваш сама проблеми заради два душ гела?!

# 3
  • Пловдив
Цитат
Имат шанс да дойдат тук,при нас,да им е по-лесно,да бъдат финансово независими,но явно предпочитат по-лесния вариант..
Могат да дойдат, да им е по-лесно, но вместо това предпочитат лесния вариант.
Та кой от двата е лесният?
Щом на всяка цена искат душ-гелове оттам, че в Бг няма, да иде мъжът ти да купи, какъв ти е зорът.

---------
Боже, боже, дългата предистория за душ-гела не била за душ-гела, ами била към въпроса дали братът не се мести в чужбината, защото го е страх, или не защото го е страх.

# 4
Жена ти сериозно ли си създаваш сама проблеми заради два душ гела?!
Понякога съм много дребнава и за такива незначителни неща си затормозявам мозъка.Не е нещо важно,че мъжът ми да ми се сърди за отказа,затова и го мисля от няколко дни.Той без това всеки ден ми говори за тези душ гелове,накрая ще ги сънувам..
Моята леля(сестра на майка) също не ми поръча едни австрийски бонбони,ама аз да не би да ѝ се сърдя?!
Цитат
Имат шанс да дойдат тук,при нас,да им е по-лесно,да бъдат финансово независими,но явно предпочитат по-лесния вариант..
Могат да дойдат, да им е по-лесно, но вместо това предпочитат лесния вариант.
Та кой от двата е лесният?
Щом на всяка цена искат душ-гелове оттам, че в Бг няма, да иде мъжът ти да купи, какъв ти е зорът.

---------
Боже, боже, дългата предистория за душ-гела не била за душ-гела, ами била към въпроса дали братът не се мести в чужбината, защото го е страх, или не защото го е страх.
Ами тук ще им е по-лесно да оцеляват,даже и да спестяват,а този другият по-лесен вариант,който те са избрали, е да са в Бтлгария,а другите да работят по чужбина.

# 5
Да обобщя - твой роднина по съпружеска линия моли за евтино подаръче от чужбина, а ти се мариноваш в злоба за това, че си взела решение в живота да заминеш за чужбина и да се бъхтиш четворно, а той не желае да върви по твоя път?
Пий един валериан и се моли някой твой роднина да не му се появят проблеми и да не каже мъжът ти - мен какво ме интересува, оправяй се сама с тях.

# 6
Да обобщя - твой роднина по съпружеска линия моли за евтино подаръче от чужбина, а ти се мариноваш в злоба за това, че си взела решение в живота да заминеш за чужбина и да се бъхтиш четворно, а той не желае да върви по твоя път?
Пий един валериан и се моли някой твой роднина да не му се появят проблеми и да не каже мъжът ти - мен какво ме интересува, оправяй се сама с тях.
Ами,да.Аз пък съм човек,който не обича да занимава другите с глупости,даже и да са роднини от моя страна.

# 7
Ами,да.Аз пък съм човек,който не обича да занимава другите с глупости,даже и да са роднини от моя страна.

Има разлика между

- не ми се ходи до магазина да дам 10 лева за друг човек

и

- аз се бъхтя тука като животно, от родината си тръгнах, приятелите си оставих, някакви чужбини тука, пък тоз човек как смее да не страда като мен и да живее по-спокойно и да взима други решения. Напук няма да му купя нищо, да си знае, че не може тъй да си живее както той иска! КЪДЕ СЕ Е ВИДЯЛО ТОВА!!11

# 8
И аз не обичам да занимавам другите, но това твоето е просто дребнавост.
Ако трябва да купувам телевизор – ок да се издразня. Но за 2 гел душа... По-сериозно, моля.

# 9
И не ви стигна пипито да си го поръчате просто до вас вместо да се разкарвате, защото...? Един работен ден е доставката. Можете и просто да кажете на брат му да си ги поръча. 2025 година сме впрочем, а хората все още се карат за всевъзможни глупости Grinning

# 10
Толкова силно ли мразиш брата на мъжа си, че си готова дори да си развалиш отношенията с мъжа си? Защото ако ти купиш въпросните гелове, няма да направиш услуга на девер си, той така или иначе ще ги получи, а на мъжа си, който трябва да ходи след работа да ги купи, защото жена му не иска. Която така или иначе се разхожда и нищо няма да ѝ коства.
Явно мъжът ти е голям добряк, щом те трае такава. Но внимавай, и на най-добрия понякога му се натрупва и не се знае коя малка капка може да прелее чашата. Малко са хората, които ще преглъщат до безкрай половинката им да им отказва услуги, които с лекота може да свърши, просто така – от злоба и яд, че някой друг не се гърчи като тях.

# 11

Има разлика между

- не ми се ходи до магазина да дам 10 лева за друг човек

и

- аз се бъхтя тука като животно, от родината си тръгнах, приятелите си оставих, някакви чужбини тука, пък тоз човек как смее да не страда като мен и да живее по-спокойно и да взима други решения. Напук няма да му купя нищо, да си знае, че не може тъй да си живее както той иска! КЪДЕ СЕ Е ВИДЯЛО ТОВА!!11
Много изопачаваш,мила.То по тая логика да се приберем с мъжа ми в България,щото така искаме да живеем и наще родители да ни плащат сметките?Много отговорно.
Забравих да допълня,ме в началото на годината му купихме душ гелове и ги пратихме по поща и нямах проблем,но не ми се вярва в Българоя да продават само гадни и скъпи душ гелове,или?
Толкова силно ли мразиш брата на мъжа си, че си готова дори да си развалиш отношенията с мъжа си? Защото ако ти купиш въпросните гелове, няма да направиш услуга на девер си, той така или иначе ще ги получи, а на мъжа си, който трябва да ходи след работа да ги купи, защото жена му не иска. Която така или иначе се разхожда и нищо няма да ѝ коства.
Явно мъжът ти е голям добряк, щом те трае такава. Но внимавай, и на най-добрия понякога му се натрупва и не се знае коя малка капка може да прелее чашата. Малко са хората, които ще преглъщат до безкрай половинката им да им отказва услуги, които с лекота може да свърши, просто така – от злоба и яд, че някой друг не се гърчи като тях.
А аз да почна ли да се сърдя на всяко “не”? Какво общо има това с “добряк”?

# 12
С тази тема имам дежа вю, пак с родата на мъжа, свекъри - неграмотни и чакащи на авторката да им превежда, като тя още нямаше и професионално обучение.

Да се чуди човек с коя да се кръсти с такива теми.

# 13
Несъществуваща драма, но няколко пъти се спомена оцеляване и как тия в чужбина работят за другите в България. Спомена се също, че на хората в чужбина едва ли им харесвало там, но си изхранвали семействата по лесно … ей тука и проблема. Не в душ-геловете.
Аз живея със семейството си в чужбина и си ни харесва премного даже. И не оцеляваме, а живеем пълноценно, и не издържаме никого в България.
Не бих канила и викала никого да идва, защото обикновено хората, които отиват в чужбина за оцеляване са без план, без език и без някакви особени умения, напълно резонно да не им харесва.
Не виждам нищо ненормално мъжът ти да те помоли да ги купиш тия душ гелове. Купи ги и после помисли над неудовлетвореността, която изпитваш и защо душовете отприщват такива размисли в теб, които нямат нищо общо с тях.
Братът никъде не е длъжен да иска да ходи, само защото някой така си мисли.

# 14
Два душгела от кога се смятат за плащане на сметките?

Общи условия

Активация на акаунт