Нали,като всяко едно семейство,което живее в чужбина,носи на близките си роднини неща от чужбина.Я,защото са по-евтини,я,защото в България не намират дадени работи..
Свекъра и свекървата ще тръгват скоро за България и брата на моят мъж искал да му се купуват оттук душ гелове,което го намирам за странно.Сега ще напишете”Теб какво те интересува,какво толкова го мислиш”…да,но накрая мен ме карат да върша тази работа.Тази уговорка е между мъжа и брат му,но тъй като моят е на работа до към 16 ч.,а аз през деня съм навън с детето,ми заръча аз да отида специално заради желанието на брат му до дрогерията,за да му купя душ гелове.Отказах да го направя,защото не съм видяла нито уважение от тяхна страна,нито намирам за нормално да искаш такива неща да ти се купят от чужбина.Разбирам да са някакви медикаменти,от които има нужда заради здравословни проблеми,които в БГ са по-скъпи,окей,ама….ММ ми се разсърди,аз му казах неговите родители да идат да му купят,ама нямал тях да занимава,а той щял да иде след работа,щом аз не съм желала.Ставало е и преди на въпрос защо не дойдат да живеят в чужбина-брат му го било страх да пътува,бил по-плашлив…Или просто се оправдава с това?Имат шанс да дойдат тук,при нас,да им е по-лесно,да бъдат финансово независими,но явно предпочитат по-лесния вариант..
Не мисля,че на повечето им харесва в чужбина,но си изхранват семействата без финансова помощ.
Въпросът ми към вас е дали това със “страха” е просто оправдание или би могъл да с епреодолее в името на по-спокоен живот за семейството извън граница?