Страх или оправдание?

• 8 861
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
Пълна простотия! И какво ти пречи да вземеш един душ гел? Хората може просто да не искат да живеят в чужбина. В България ако си малко къдърен с прилично образование доста бързо може да заемеш прилочен пост. В чуждбина Българите масово работят мръсна работа. Аз не бих отишла в чужбина, защото няма да ми дадът работа по професията ми и ще трябва да бера ягоди (примерно). Това, че на вас ви харесва не значи, че и на другите им харесва. Може жена му да не иска. Може да искат децата да растат в БГ. Сори, ама ти си лигла. Иди и вземи един дуж гел. Единствения проблеме н тук си ти!

# 16
За някаква конкретна марка ли става дума? Ако да – напиши я, да сравним цените и качеството тук и в чужбина.

# 17
Пълна простотия! И какво ти пречи да вземеш един душ гел? Хората може просто да не искат да живеят в чужбина. В България ако си малко къдърен с прилично образование доста бързо може да заемеш прилочен пост. В чуждбина Българите масово работят мръсна работа. Аз не бих отишла в чужбина, защото няма да ми дадът работа по професията ми и ще трябва да бера ягоди (примерно). Това, че на вас ви харесва не значи, че и на другите им харесва. Може жена му да не иска. Може да искат децата да растат в БГ. Сори, ама ти си лигла. Иди и вземи един дуж гел. Единствения проблеме н тук си ти!
Да, ние в чужбина всичките чистим тоалетни и живеем като скотове в мизерни квартири, в лоши квартали …. Тцъ тцъ тцъ
“Няма да ми дадът” вика .. то обикновено даването и недаването е за тези, които не умеят да вземат.

# 18
Несъществуваща драма, но няколко пъти се спомена оцеляване и как тия в чужбина работят за другите в България. Спомена се също, че на хората в чужбина едва ли им харесвало там, но си изхранвали семействата по лесно … ей тука и проблема. Не в душ-геловете.
Аз живея със семейството си в чужбина и си ни харесва премного даже. И не оцеляваме, а живеем пълноценно, и не издържаме никого в България.
Не бих канила и викала никого да идва, защото обикновено хората, които отиват в чужбина за оцеляване са без план, без език и без някакви особени умения, напълно резонно да не им харесва.
Не виждам нищо ненормално мъжът ти да те помоли да ги купиш тия душ гелове. Купи ги и после помисли над неудовлетвореността, която изпитваш и защо душовете отприщват такива размисли в теб, които нямат нищо общо с тях.
Братът никъде не е длъжен да иска да ходи, само защото някой така си мисли.
Демек идва в пълно право и фразата:”Никой на никого не е длъжен.”
Това няма нищо онщо със злоба.Не съм длъжна да правя жест на хора,които даже и за рожденния ми ден не ми пращат по една картичка от нета.Или те не са длъжни да го правят,а аз съм длъжна да им върша работа? :Д. Като искаш да живееш в България и да взимаш 1200-1500лв,сори,ще се примиряваш тогава  и няма да имаш големите претенции.Като искаш да живееш по-спокойно,или учиш,или в чужбина.
Аз на 16 почнах да работя по заведения и макдоналдси,за да мога да си купувам  разни неща,а не за занимавам моите родители с лиготии.Въпрос на гледна точка.
За някаква конкретна марка ли става дума? Ако да – напиши я, да сравним цените и качеството тук и в чужбина.

Януари му бяхме пратили мъжки душ гелове на Kneipp.Предполагам,че пак искат от тях.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:41 от Анонимен

# 19
Не говоря за злоба. Човек дава това, на което е богат. Тогава не вади от сто кладенеца вода, ами кажи на мъжа си “брат ти не ми праща една картичка по интернет за рождения ден, за това няма да му купя душ геловете”. После му обясни как накърнява семейния бюджет и взема залъка от устата на детето си за да може да купи на брат си душ гелове, извадете везните и почнете да мерите кой на кого колко дава в тая рода, па чакайте да живеете в мир, любов и разбирателство.
Жестове могат да се правят и за неблагодарни хора, я от благородство, я за превъзходство. Ама усещам, че няма да ме разбереш.

# 20
Дребнавите хора все намират причина да се цупят и все някой им пречи на щастието. Няма оправия, жалко за жената и за хората покрай нея!

# 21
Не съм длъжна да правя жест на хора,които даже и за рожденния ми ден не ми пращат по една картичка от нета

Ти правиш жест на съпруга ти - излязла си навън, мини купи две шишета от магазина, който ти е по път, а не той след работа да ходи да ги търси сам. Помолил те е да му облегчиш деня. Ама тази жлъч, която носиш в себе си, не ти позволява да го видиш и само сравняваш кой на кого какво дал, купил, изпратил, подарил, в сантиметри, бройки, стотинки...

# 22
Дребнавите хора все намират причина да се цупят и все някой им пречи на щастието. Няма оправия, жалко за жената и за хората покрай нея!
Аз не се цупя.Фактът,че мм ми се разсърди,ме налара да публикувам тази тъпа тема.
Именно щото има много по-значителни неща,не виждам смисъл за сърдене.
Аз ако искам нещо и ми откажат,ми и аз да се сърдя като малкоте деца освен
Не съм длъжна да правя жест на хора,които даже и за рожденния ми ден не ми пращат по една картичка от нета

Ти правиш жест на съпруга ти - излязла си навън, мини купи две шишета от магазина, който ти е по път, а не той след работа да ходи да ги търси сам. Помолил те е да му облегчиш деня. Ама тази жлъч, която носиш в себе си, не ти позволява да го видиш и само сравняваш кой на кого какво дал, купил, изпратил, подарил, в сантиметри, бройки, стотинки...
Не става въпрос за пари,бе,човек..Ох Божее…
Даже съм пращала от моята сметка пари за детето им,на мен едно “Благодаря” не казаха.
Нарича се елементарно възпитание

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:00 от Анонимен

# 23
Ами, ще ти се разсърди мъжа ти. Ако си вееш крачолите по цял ден, а той бачка, ти да се кривиш за 2 гел душа, е меко казано превзето.

# 24
  • София
Оххх, яд ме е, че ще пиша, понеже сега ще ми излизат нови отговори до край. Дано скоро заключат темата, а междувременно според мен авторката е права - искат специална душ-кабина, доставки, чудеса. Те тук душ-кабините са скъпи, пък какво остава за чужбина.
Следващият път ще поискат апартамент.
Нахалници!

# 25
  • Berlin
При положение, че те ще ги носят натам, не виждам проблем да ги вземеш и да ги дадеш на мъжа ти. Така помагаш на него и си спестяваш спорове на безумни теми.

Но това с пращането по пощата ме уби. Как ли пък ще пращам такива глупости? Че то изпращането е по-скъпо отколкото съдържанието на пакета, който я стигне, я не ако не е с проследяване.

# 26
Даже съм пращала от моята сметка пари за детето им,на мен едно “Благодаря” не казаха.

"аз не броя пари, ама съм им пратила вече *гледа в списъка* цели 4 душ-гела и от моите лични пари пратих за племенника ми, пък те нищо не са ми пратили, защо никой не ми вярва, че не съм стотинкаджийка"

# 27

"аз не броя пари, ама съм им пратила вече *гледа в списъка* цели 4 душ-гела и от моите лични пари пратих за племенника ми, пък те нищо не са ми пратили, защо никой не ми вярва, че не съм стотинкаджийка"
Къде съм казала бройка?или колко пари?
Явно и ти си от тези,които не познават думите “благодаря”.Явно и на теб като ти пратят парички,не отвръщаш поне с добро отношение:)
Не съм искала да ми пращат пари,а да полажат малко възпитание,ама като го нямат,е друг въпрос.

# 28
Умиргам !!
Пиши следващия път на платежното в други пояснения “Кажете благодаря, неблагодарници ньедни!”
Като ти е важно да ти благодарят и да ти връщат жеста си го кажи бе, или не го прави. Ето, сега си решила да не го правиш, пък се терзаеш, че ти се сърдел. Ма имайте ги тез топки като тропате с крак поне да можете да си удържите до край на “принципите”. Ей сега една в една друга тема и тя милата страда, че като била булка не ѝ върнали златните гривни и парите дето подарила на тяхната сватба, и на фризьор била даже отишла.

# 29
  • Пловдив
И се връщаме в намалото - мъжът да си им купумва душ-гелове. Така остава напрежение между тях, но се избягва ядът към брата. Няма идеално.
А сериозно, ако авторката толкова я е яд, че им изпълнява поръчки и нула благодарност - да намери начин да им го каже деликатно. И да приеме, че не са длъжни да идват в чужбината като единствен начин да спрат с поръчките.

Общи условия

Активация на акаунт