Страх или оправдание?

• 8 903
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Това, че тя не си обува с тях, не означава, че двамата братя не си общуват.
Ами тогава да си купуват сами, каквото са обещали.

# 46
Както някой вече спомена, ти правиш услуга на мъжа ти, а не на брат му. И аз бих се ядосала на негово място, да кажа на мъжа ми да купи шампоан за майка ми от магазина и той да ми изнесе житейска тирада…пф.

# 47
Авторката е драма куин.
За 2 душ гела.
Чак се замислих, аз как поръчвам на приятели да ми носят паста за зъби Крест, понеже трудно се намира в България. Дали някой е изживявал такава драма - ще каже, ай сиктир, ще ходя аз да купувам паста за зъби. Поръчала съм нещо евтино, хубаво, просто защото го няма в България.
И семеен скандал точно заради нещо толкова дребно?
Според мен душ геловете са най-евтиното нещо, което може да се купи, може братът да е искал точно това, за да не товари  роднините си , ама снахата и това не дава .
За 5-10 лева такава цигания да направи!

# 48
  • София
Душ геловете не си струват нито времето за обсъждане, нито писането. Ужасяваща дребнавост.
А относно избора да живеят в България - това е тяхно право и всеки носи отговорността за решенията, добри или лоши.

# 49
Погледнах въпросната марка.
Нека да е ясно - в Германия в момента ги има масово 4 броя за 11,50 евро тоест 22,50 лева.
В България 1 брой е 7 лева.
Но иначе съм сигурна, че човекът от България, ако знаеше, какъв панаир ще направи тая жена, нямаше да продума.

# 50
Ние имаме роднини в чужбина, не сме им искали нищо, но те винаги ни носят подобни стоки са дома и хигиена. Пликчета, гъби, дезодоранти (там са доста по-евтини дезодорантите) и подобно. Ние никога не сме искали нищо, но те си носят, че е по евтино, за да си имаме. Жест...

# 51
  • София
Погледнах въпросната марка.
Нека да е ясно - в Германия в момента ги има масово 4 броя за 11,50 евро тоест 22,50 лева.
В България 1 брой е 7 лева.
Но иначе съм сигурна, че човекът от България, ако знаеше, какъв панаир ще направи тая жена, нямаше да продума.

Тоест драмата е за 5 лв и 20 стотинки. Даже, ако е на на 2 са 2,60...
Оххх, по-голяма смешка скоро не бях чела...

# 52
Дори и да ставаше въпрос за едни 50 стотинки, авторката пак щеше да вдигне скандал. Тук не сатава дума за пари, а за характер.

# 53
  • Варна
Изобщо даже не става дума за пари. Става дума, че те са емигрирали и се трепят в чужбина, а братът отказва да върви там и да тегли хомота наравно с тях. Явно се приема, че той в България си живее като цар и сега малкото камъче, което е обърнало колата на търпението на авторката, са тези нещастни душ гелове.

Е, не може, авторке, всички да живеят по вашите правила. Всеки си прави изборите и си носи последствията от тях. И тук в България не сме цъфнали, но ти гледаш само от твоята камбанария.

# 54
Жалко е заради такива дребнави глупави неща да настъпва разрив в семействата - братя, сестри, родители деца и т.н. спират да говорят, не се уважават, говорят си зад гърбовете лоши неща, къде заради душ гел, къде заради гарсониера или някаква нива на село. Все нещо трябва да се дели, все да се брои аз ти дадох 5 лева, ти ми даде 4,50, не ми благодари, не ме пита и т.н.
Стефан Цанев е казал, : Ако видиш добър човек, застреляй го да не се мъчи". Толкова лоши сме станали хората.

# 55
theladyinblack, с тези 2 евтини душ-гела наистина изглеждаш много, много дребнава.
Ако имаш по-сериозен проблем със семейството на брата, не успяваш да го обясниш нито в темата, а очевидно и на мъжа си. Проблеми с комуникация и аргументация.
Къде живеят роднините, не е работа на Сульо, Пульо, Атанас и аз - стига да не ми бъркат в джобчето и да ме ангажират с нещо друго.
Поздравявам те, че живееш на място, което ти харесва и си доволна от изборите си. Радвай се на това, което си постигнала и си живей живота.

# 56
  • София
Според мен авторката изобщо не е доволна от живота си. Най-вероятно мъжът ѝ я е накарал да отиде в чужбината и тя не се чувства никак добре там. И сега се е захванала с въпросните душ-гелове към брата на мъжа си, който е устоял да живее тук и няма никаво намерение да ходи в странство. Ако той беше поискал капачка от бира тя също щеше да реагира така. Просто е смазана от  безсилие и злоба. Не, конкретно към брата на мъжа си, жена му или майката ѝ - просто е неудовлетворена от живота си и сега така ги изразява.

# 57
Бате, я жена ти да вземе два душ гела, докато разхожда детето, и без това няма друга работа, и да ти ги даде на тебе ти да ги дадеш на майка ни да ми ги донесе като се прибират другата седмица.

Ми...сори, ама наистина е мега тъпо. Бурканджийстване международно.

# 58
  • Далечният изток
Е, глупости. Казал е на майка си, тя може жената да не знае точно каква марка иска, а брат му вече в началото на годината му е пратил, така че му е казала Я сине, ти вече знаеш какво иска, купи на брат си. После пък брата на жена си като по-свободна, тя пък не ще да се занимава  с неговите роднини и ей ти я великата драма.

# 59
Останах с впечатление, че те просто не се разбират. Ако беше за някой, с когото имат добри отношение, едва ли щеше да се замисли, дори да е за нещо повече от душ гел. Но когато някой не те уважава (реално или е така в нейната глава), тогава и бонбон за 5 стотинки няма да искаш да вземеш.

Ако мъжът ѝ е наясно със ситуацията и въпреки това я кара да изпълнява обещанията му, говори много за неговото отношение към нея. Аз поне не бих карала мъжът ми да купува неща за хора, които знам, че не се отнасят добре с него. Ще ида и ще купя каквото съм обещала без много приказки. А ако не знае, да му каже причината, вместо да измисля хиляди други неща.

Общи условия

Активация на акаунт