Чувствам се зле…

• 10 262
  • 230
  •   1
Отговори
Здравейте!
Напоследък често разсъждавам над една тема, която вероятно започва да ми носи дискомфорт.
На 25 години съм (знам, в разцвета на възрастта си, пред мен тепърва започва животът, но…”.
Започвам да се чувствам “невидима” и непълноценна. През целия си съзнателен живот съм имала една наистина сериозна връзка, която продължи 4 години. Разделихме се преди 3 години. Останахме си добри познати, раздялата беше съзнателна и за двете страни, така че това по никакъв начин не влияе на настоящето ми.
Живея самостоятелно, работя и уча. Не смятам, че имам някакви житейски проблеми, които да ми носят стрес или негативни емоции. Усмихнат и позитивен човек съм. Излизам, забавлявам се с приятели. Водя нормален начин на живот.
И тук идва моят проблем…не откривам човек за себе си. Не го търся буквално де, но вече потребностите ми за близост, интимност, дори и просто мъжко присъствие започват да ми липсват. От три години съм сама, не съм правила секс (знам, че може да звучи глупаво, но сме хора и това са нормални неща в живота). Не съм човек, който би се поддал на мимолетни преживявания и не бих се хвърлила през глава само, за да има някой до мен. Искам чувствата да са взаимни и от двете страни. Започва да ми липсва подкрепата от мъжката фигура. Искам деца и ми става много тъжно, че не откривам човека.
Моите родители са разделени от 15 години и започвам да си мисля да не би това да ми пречи. Карма, кръговрат.
Мисля си и да не би просто толкова да съм свикнала да бъда самостоятелна и да не излъчвам тази женска енергия, която да привлича мъжката фигура.
Не знам. Просто исках да споделя това, което ме терзае напоследък и бих се радвала да чуя мненията на по-възрастните дами. Или просто да видя себе си отстрани.
Благодаря!

# 1
  • София
И това ще мине.

# 2
Млада си животът е пред теб.Горе главата!

# 3
  • Melmak
Моля ти се, какви карми, какви кръговрати, млада, права и здрава жена не намира гадже. Каква е причината?
Като те чета явно подбираш принцове, а такива няма. Даже гадже за секс ли не намираш? Или не искаш да намериш, защото търсиш чувства?

Голяма жена си, тия приказки за романтичната любов и чакането са за тийнейджърки.
На 25 ти трябва редовен секс и излизания, а не да мислиш къде е принца на бял кон.

# 4
чисто технически:
- прави секс със себе си - опознай себе си, още древните са знаели ползите със себе си
- децата трябва да са естествено продължение на любовта, не като цел, по същият начин и семейството
- един мъж би видял много неща дори и да не излъчваш женска енергия, ако разбира се иска да види (да усети), а не просто да гледа само физически.
- не влизай в спиралата на "карма", "родители" и т.н.
- замисли се, след като си свикнала да си самостоятелна, дали можеш да живееш с някой и да споделяш и т.н. някои хора неусетно се превръщат в егоисти
- супер, че не харесваш мимолетни неща.

Всичко ще се оправи, неведоми са пътищата Господни и това, което ни се случва по тях.

# 5
Моля ти се, какви карми, какви кръговрати, млада, права и здрава жена не намира гадже. Каква е причината?
Като те чета явно подбираш принцове, а такива няма. Даже гадже за секс ли не намираш? Или не искаш да намериш, защото търсиш чувства?

Голяма жена си, тия приказки за романтичната любов и чакането са за тийнейджърки.
На 25 ти трябва редовен секс и излизания, а не да мислиш къде е принца на бял кон.
Не подбирам, а ми се иска да бъде взаимно. Така смятам, че връзката би била пълноценна.

# 6
Ех, защо не съм на твоите години...
Колеги и състуденти няма ли? Приятни запознанства, общи компании?
Хубава ли си?

# 7
Ех, защо не съм на твоите години...
Колеги и състуденти няма ли? Приятни запознанства, общи компании?
Хубава ли си?
Има, разбира се. Не стоя затворена. Аз харесвам да общувам, да съм сред хора.

# 8
Наслаждавай се на живота си сама със себе си, докато имаш тази възможност. Ще срещнеш своя човек, но за всичко си има време. Просто оцени този период, в който можеш да дадеш цялото си внимание и време на себе си. Може би първо трябва да се научиш да обичаш собственото си самостоятелно време, преди да срещнеш наистина стойностен човек.

# 9
  • Melmak

Не подбирам, а ми се иска да бъде взаимно. Така смятам, че връзката би била пълноценна.

Не вярвам да няма мъже, привлечени от теб!

# 10
На мен ми се струва, че авторката слага каруцата пред коня.
За да срещнеш човек сериозен и такъв с, с който ще си пасваш, първо трябва да добиеш малко опит, да усетиш с кой мъж как се чувстваш, какво искаш, какво не искаш.
Липсва ти опит и май не опитваш да го добиваш.
Да спиш с мъже не те прави ку@ва или несериозна, а установяваш какъв мъж те привлича, какво ти харесва – и като отношения, и като секс.
Звучиш ми леко депресивно, апатично, стерилно, Авторке.
Какво те пали и ти харесва в живота? Има ли такова нещо и ли го караш по инерция?

# 11

Не вярвам да няма мъже, привлечени от теб!

Има със сигурност - но най-вероятно тя не ги харесва.

# 12
  • Melmak
За това казвам да не чака принца или да не намира кусур на всеки.
Трябва да ходи на срещи, да излиза, да усети привличане. Звучи сякаш търси някакъв перфектен, който за да докаже взаимност, трябва да дойде на втората среща с пръстен.

# 13
Да, почни да ходиш по романтични срещи поне, да излизаш с мъже, а не само с приятелски компании. Не е нужно да правиш секс с мъж,  към когото нямаш чувства, но поне излизай по срещи...

# 14
  • Обран бостан ;)
Потърси ли сред мъжете, които са ти "само приятели" ?

Общи условия

Активация на акаунт