Странни отношения

• 7 241
  • 231
  •   1
Отговори
Здравейте на всички, въпроса ми е насочен основно към женската аудитория, защото искам да чуя мнението на срещуположния пол.
С приятелката ми живеем заедно от 3 години, не малко време и нещата вървят към предприемането на по голяма крачка, аз на 28 години и тя на 22 години. В последно време, но и може би не от съвсем скоро(просто разговорите за по сериозна стъпка зачестяват) забелязвам едно неуважение към средствата с които разполагаме. От началото на нашата връзка аз съм покрил всички разходи - Наем/Сметки/Телефони/Храна/Цигари/Излизания/Почивки и общо взето каквото е нужно. Тя е студентка и не работи, аз пък нямам нищо против щом имам възможност да поема всички тези разходи - имал съм дълга връзка в която съм разделял разходите/домакинство и всичко с партньора си, не ми е харесвало, не съм се чувствал комфортно и предпочитам да поемам всички финансови разходи, а партньора ми домакинските задължения. Всичко до тук е окей, но идва едно ,,НО" по цял ден е ангажирана с неспоуките на своето семейство, безработен родител, друг които работи за да може просто да се наяде, оплаквания от всичко, това мен ме изнервя сериозно, защото го слушам по цяла вечер когато съм вкъщи. Проблем идва когато и кажа спри да им обръщаш внимание, това са здрави прави хора в напълно трудоспособна възраст, живеят на място в което постоянно се търсят хора за работа, но тук чувам на теб ти е лесно, ти работиш, направил си си нещата и изкарваш парите. Да това е така, но реално зад всички изкарани пари има години работа, ежедневни проблеми, сън в рамките на 4-6 часа в денонощието, разговори по телефона от 6 сутринта до 11-12 вечерта и каквото още е възможно. Когато има празник и направя подарък да кажем 500-1000 лева за нея това е нещо напълно нормално, покрай самият празник има още разходи за почерпка на приятели, роднини и всичко свързано което е още толкова горе долу, но за нея някак си това са напълно нормални неща. Нека да кажа, че печеля около 10 хиляди лева на месец в един от големите градове на страната, не печеля по 50 000 лева на месец, и все пак имам разходи като наеми, сметки, лизинги и т.н. Това започва да ме натоварва много и то най-вече, защото чувствам едно неуважително отношения към средствата за които влагам много труд, какво мислите е най-правилното решение за да разбере, че парите не валят по дървета и аз също се трудя? Момичето е работило преди да започнем връзката си и не ме натоварва с желания тип искам да ида в - Тайланд, Малдиви, Бали, защото е модерно, но не знам как да разбере, че като не се оплаквам като майка и, баща и или брат и за това колко е труден живота, как трудно се печелят пари и се старая да не е обременявам с нищо, не означава, че на мен ми е лесно.

# 1
Вие сте в различни етапи от живота си.
Нивото ви на възпитание  е различно, усещат се несходства в ерудицията, емоционалната интелигентност и пр.
Била е на 18-19 като сте се събрали.
Жена от маргинална среда е риск, който Вие трябва да прецените, дали да продължавате, да поемате.
Няма да сте вечно на 28 г.
Тя не уважава усилията, грижовността и дисциплината Ви, а е възможно, дори да не ги осъзнава, което е по-лошото.
Жена от маргинална среда е риск, който Вие трябва да прецените, дали да си струва, да продължавате, да поемате.
Тази дисхармония е разрушаваща за Вашата психика, а момичето има ползи, да живее с по-осъзнат и образован човек.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 02:09 от Deborana

# 2
  • Paris, France
Мизерното и, неспособно семейство никога няма да се промени, а тя явно е привързана към тях и не желае да скъса пъпната връв. Това, което те натоварва сега, когато сте млади, безгрижни и влюбени, ще започне да предизвиква гняв след време, когато ще имате и ревящи деца, безсънни нощи и силно увеличени разходи по децата.

Момичето не е лошо, но като се жениш, се жениш и за семейството. "Откъдето жената, оттам и родата". Нейното семейство няма да допринася за възпитанието, образованието и отглеждането на децата ви и няма да ви е полезно в социален и финансов план. Сега родителите и са много млади и сравнително здрави, но след 10-15г може да не е така и в държава като България родителите и ще се превърнат в огромен камък на шията. В силно социалните държави е доста различно, но само във финансов план.

Аз бих си изживяла любовта и бих се разделила с подобен човек. Съвет не давам, защото любовта е сляпа.

# 3
Deborana -  Това което казвате ,,Тя не уважава усилията, грижовността и дисциплината Ви, а е възможно, дори да не ги осъзнава, което е по-лошото." е по скоро притеснителното за мен, аз също се замислям дали изобщо осъзнава как стоят нещата. Благодаря много за искреното мнение.
Nevena Virolan - Това са въпросите над, които точно се замислям и аз. Имам опит от дълга връзка преди това и знам, че нещата, които ме изнервят по-сериозно на втората година са вече нетърпими на четвъртата.
Това за семейството е абсолютен факт и е най-притеснителното, те са хора с изключително ниска култура, не искат да посетят лекар за ротинен преглед и това да се разболеят е нещо което не може да ги подмине за съжаление.
Притеснява ме, че някой от тях ще иска да се тросне вкъщи и да обременява бъдещите ми деца с грозни гледки.
Притеснява ме това, че ако създадем семейство - не мога да оставя детето спокойно, защото не знам дали дядото няма да набие бабата днес. Най-лесното е да го оставя на моето семейство, знам, че са отговорни хора, но лудата и майка веднага след няколко дни ще направи коментар от сорта ,, Детето винаги го оставяте там, явно ние не сме хора"
Общо взето влизам на етап от живота си в който искам да създам семейство, дори от чисто мъжка гледна точка имам усещането, че мога да подсигуря едно дете не само материално, а чисто житейски мога да възпитам достоен човек и да му дам правилна гледна точка над живота.
Някак си не искам да определям един човек заради семейството му, не искам заради това да е края на нашите отношения, но ако погледна от страни  - виждам и не малка част от поведението и да е сходно на нейните родители.

# 4
В такава обстановка не бих бързала да се обвързвам с брак. Написали са ви добри коментари вече.
Тя осъзнава ли как иска да продължите както семейство?
Все пак разговаряли сте с момичето по тези въпроси, къде на шега къде сериозно. На 22 години е малка още. Как се вижда след 3, 5 години? Спестявате ли? Обсъждате ли домашния бюджет? Нейното семейство искат ли ви пари за « неотложни” ремонти итн?
А вашите родители как се отнасят към всичко, което сте описали?
Не е нужно тук да отговаряте на тези въпроси.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 03:44 от Dimana12

# 5
  • Paris, France
Някак си не искам да определям един човек заради семейството му, не искам заради това да е края на нашите отношения, но ако погледна от страни  - виждам и не малка част от поведението и да е сходно на нейните родители.
Много малко хора от подобни семейства успяват да скъсат със семейния модел. Възможно е съзнателно да промени поведението си, но обикновено това става на много по-ранна възраст, след видяно у други хора, по телевизия и в медиите и след осъзнаване на желание човекът да живее по друг начин. При нея това още не се е случило и няма да се случи щом подържа толкова чести и  дълги контакти с тях.

Не мога да си представя да ида у гадже, чиято майка е налагана. Никой не може да ви гарантира, че утре няма да бият децата ви. Вероятно ще ги бият. Дядото, който сега налага бабата като млад е налагал и децата си 100%.

Дори и да се разберете да не им оставяте децата, всичко се случва иу никой не е вечен. Ако нещо се случи с Вас и родителите Ви, жената получава 100% родителските права и няма кой да спаси децата ви от насилие. За мене при избор на баща на децата ми капацитетът на партньора и семейството му да отглеждат деца беше номер 1 по важност, много преди финанси, имотно състояние, образование итн. Пари се правят, образование се завършва, но неглижирането на дете или лошото гледане и възпитание са непоправими.

Пишете, че хората са с ниска култура и че дъщеря им се държи като тях. Ами връзката ви няма светло бъдеще.

И кое толкова ви привлече в това момиче и ви задържа толкова време с нея?

# 6
Много е малка още, твърде малка, не само като възраст, но и зрялост, емоции. Питате как да я накарате да осъзнае, че парите не растат по дърветата, ами няма по-добър начин, от този когато ги изкарваш сам. Вие пак може да подсигурите семейството, не е нужно да делите, но тя трябва да може да изкарва пари. Иначе, освен че няма да го осъзнае, ще започне да се оплаква като тях, че няма пари и тя не може.
Не бързайте с деца и семейство, дори твърде рано сте заживели заедно, не е добре преди да е завършила. Дете преди да има поне някакво начало на професия също, иначе рискува да стане като семейството си, да не може да изкарва пари и да се оплаква.
За мен вариантът е, ако я обичате и искате да й помогнете, тя да ходи на психолог, за да скъса пъпната връв, за да осъзнае моделите, които е наследила и ги повтаря. Иначе всичко ще се завърти, тя като тях, после ще възпита и детето така, има си наследствени неосъзнати модели.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 06:38 от Tanya Valcheva

# 7
Приятелката ви е влязла във връзка много млада, не допринася с финанси и за нея вашите такива, както и целият ви ангажимент са полагащи се. Вие ги давате и правите всичко напълно доброволно, за нея това вече е стандарт. Колкото до семейството й, те са й родителите и явно й е трудно да й отреже. Опитва се да им помогне, но е бездънна яма , която извира.Такива хора вечно ще имат проблеми, които неминуемо ще стигат до вас. Но с тях нещата никога няма да се канализират по някакъв начин. Дори е като упрек, че вие сте си подредили живота, а те горките. Тя е млада, но се поставя в положение да им е родител на тях.

# 8
На нея й е изгодна връзката, а вас какво ви привлича у нея като качества? Но да, звучи като едва ли не обвинение, някаква несправедливост, че сте си подредили живота, а друг не е.

# 9
  • Далечният изток
Едно време са казвали - да са от една черга. Тоест двамата, семействата им, да са на сходно ниво - интелектуално, обществено, материално, социално и т.н. Вие сте просто различни нива хора. Няма да се получи. Може би съзнателно търсиш малка на години, безработна, израснала в разбито семейство със съответните травми, за да я превъзхождаш, да си водещия във връзката, да поучаваш, да командваш и да променяш. Ако не съм права, тогава както казах в началото - търси си момиче от твоята черга.
За мен най-грозното във връзките е, когато си се взел с човек, когото не харесваш, не харесваш поведението му, но си решил, че можеш да го моделираш и да го превърнеш в някакъв свой идеал. Точно на такъв човек ми приличаш...

# 10
  • По света и у нас
Ти си стабиларка, а тя е още малка и с идеята че всичко идва лесно.
Единствено може с говорене да и обясниш но това не работи май.
Отстрани изглежда сякаш ще ги носиш на гърба си и нея и техните ако се ожените или поне ще продължаваш да слушаш същите приказки.
Аз бих и втълпила че ако иска да се жени за теб да престане да говори за това и да те занимава с чуждите проблеми.

Казвал ли си и колко е сложно да се изкарват пари и колко взимат другите мъже? 10,000 е много добра заплата, рядко хората се хвалят с такива пари в БГ.
 Тя естествено не оценява защото вижда, че е възможно.
Не е хубаво когато са те взели за даденост, обаче повечето малки момичета така разсъждават.  Те просто не са се натъквали на боклучиви мъже все още..

# 11
Казали са ти вече - не сте от една черга, тази девойка е много под нивото ти във всяко отношение и дори и да се ожените, този брак няма да просъществува. Аз деца с човек като нея никога не бих създавала. Те ще носят нейните и на родителите й гени. Погледни ги хубаво и си помисли дали наистина искаш да се сродяваш с маргинали.

Ти я отглеждаш като дете, предполагам помагаш и на техните и изобщо си поел ролята на родител без да имаш деца все още. Тя капризничи и приема всичко без благодарност, все едно й го дължиш. Не изглежда като човек, който цени хората. На твое място бих се разделила с нея.

# 12
Потърси в себе си причината да искаш толкова силно да влезеш в ролята на родител за партньорката си и не забравяй, че ти 3 г. си я свикнал да живее по определен начин, а сега изведнъж си решил, че не ти харесва.

# 13
Хм. Още една тема за меркантилна и проста жена и форумната версия на Пигмалион. Лятна серия, 2025 г.

Авторе, каква е причината да не успяваш да влезеш във връзка с жена от твоята социална среда, а да си в неудовлетворяваща с такава, която очевидно презираш?
И ваксинирана ли е? Може пък тук да се крие отговорът.

# 14
  • Out of the Mix
В голямата си част 22 годишна става само за секс и да се мандахерцате по барове и екскурзии.

В такова маргинално семейство аз не бих стъпил, кво остава да ги правя баба и дядо.

Може да не са лекари, юристи, инженери, но момичето да е с нормални ценности, възпитание, отношение, поведение, да иска да се развива, да допринася.

Не виждам какво да харесваш, освен да има топ тяло и да ти е завъртяла главата, но като те чета няма акъл дори затова. Ти си се самонавил.

Закъде си се разбързал с 2-то, 3-тото гадже в живота си да правиш семейство?

Това е сериозна крачка и се прави с човек, на който може да се разчита от всякакво естество, вкл. финансово.

Тя учи ли въобще нещо, как си вижда живота?

На мен ми е ясна, въпросът е какво ти обяснява, като си говорите.

Твоя грешка е, че веднага си я опсипал с лъскавия живот, скъпите подаръци преди да си я опознал, или викаш да не я изпуснеш и впечатлиш.
Затова се започва плавно и постепенно, но това ще го научиш в по-късна възраст, може би със следващата.

И не се обяснявай какви пари имаш, или нямаш.
Оправяш се и си самостоятелен, това е достатъчно, като начало за всяка следваща занапред.

Създаваш й навици и отговорности още от самото начало опознавайки се.

Неблагодарната жена е едно от най-неприятните неща.

Сексът не е довод, нито е достатъчно условие, защото и тя изпитва удоволствие.
А, ако ли не, още по-зле и реално нищо не ви свързва, камо ли да правите дете.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 08:14 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт