Странни отношения

• 7 251
  • 231
  •   1
Отговори
# 15
  • Банско
22 годишни колкото искаш. Хората, които мрънкат и са недоволни за съдбата на семейството си, са същите мързеливци и мрънкачи като тях. Все пак тя от там идва, какво си мислиш е заложено в ДНК то и.... Търси хубаво семейство не момиче. После ще имаш помощ от тях, разбиране, ще помагат като имате деца, финансова подкрепа ако нещо стане и закъсате. С тази ще вземеш и пиявиците дето вървят към нея и цял живот ще смучат от теб, тя ще е неблагодарна вечно, че ти не даваш достатъчно и накрая сигурно и ще те зареже, защото видиш ли не си давал достатъчно.
Повярвай ми виждала съм го това в едно приятелско семейство, не ти трябва това....Хората не се променят и не падат по далеч от крушата, където растат!

# 16
  • Далечният изток
Много е важно какви ценности изначално са заложени у един човек. Не че е невъзможно да се промени, хора и кардинално се променят, но все пак първите 7 години са много важни.

# 17
  • По света и у нас
Верно е.

# 18
Има хора, които колкото им да им даваш не им е достатъчно и никога не са доволни.

Колко различна мислиш, че може да е твоята приятелка от семейството й?

# 19
Да си дам и аз мнението като мъж, който горе долу има същите цели като теб. И аз гледам да мога да изкарвам добра заплата, за да може приятелката ми евентуално да седи само вкъщи и да се грижи за деца. Разбира се, говорили сме го още в начален етап и тя го иска това в бъдеще за себе си, но в момента работи, тъй като и тя е по-млада и още не иска деца.

Важно е на един човек какъв е родът му и от къде произлиза, но още по-важно е какви са му моралните ценности. Изглежда, че имате разминаване, щом тя не намира проблем в начина по който нейната рода се държат, а ти намираш (за което явно си прав, тяхното поведение не е нормално и те подкрепям). Или тя трябва да осъзнае че родата ѝ са тези които грешат (приемайки сходни морални ценности като твоите) или е най-добре да се разделите. Двама души без сходни ценности и виждания, не е добре да опитват да строят семейство заедно. Все пак, точно това са нещата които ще трябва да предавате на децата си, а как ще го правите ако самите вие имате различни виждания?

Мозъкът се развива до 25 годишна възраст и тя реално още се развива, можеш да ѝ дадеш някакво време, опитвайки се бавно да и показваш/доказваш как родата ѝ грешат и няма да са добър микс с децата ви. Тя сама трябва да си го осъзнае и сама да ги премахне от живота ви. Но ако не виждаш никаква надежда това да стане, най-доброто решение би било раздяла и търсене на ново момиче със сходни ценности като твоите и еднакви виждания за бъдещето ви заедно.

Късмет и много здраве!

# 20
Задръж с брака. Както вече са ти казали - имате много различни ценности и разбирания за живота. Има хора, които успяват да се откъснат от проблемите на семействата си, дистанцират се и създават здрави семейства. Може би един ден и тя ще го проумее, а може и да не се случи никога. Това с насилието е особено притеснително. Преди години празнувахме Нова година в дома на наш приятел с неговите родители и баща му започна да налага майка му. На почти 40 г. бях към този момент и никога не бях виждала на живо подобно нещо... Не бих поставила детето си в такава среда, пък било то и само по празници, а тя явно си е близка с тях и контактите им едва ли ще се ограничат до инцидентни виждания.

А тя кога спря да работи?

Обаче малко ми се струва, че и ти не знаеш какво искаш. Предишната ти приятелка е работела, ценяла е парите, но пък се е налагало да си делите домакинството. Не ти е харесвало. Сегашната учи и "работи" като домашна помощница, пак не ти харесва. И ти трябва да пораснеш, да не мислиш, че на повечето хора им харесва да чистят, готвят и перат Laughing то и аз искам само да работя и да живея като на хотел, но сме големи хора, знаем, че работата си е работа, но отговорностите ни не се изчерпват с това. Като дойдат децата пък ако знаеш колко памперси, повръщано и безсънни нощи има. Такъв е животът.

Накратко - не искам да те плаша, но в днешни дни трудно ще намериш момиче, което да отговаря на изискванията ти. И аз заживях с мъжа ми като нея на 19 г., бях студентка, работех, ценях парите, защото съм възпитана да ги ценя и съм израснала в стабилно семейство. Но няма сума на света, която да ме изкуши да се превърна в слугиня на тези години. Сам си установил колко е неприятно дори половината, а ти толкова обичаш човека до теб, че искаш да му стовариш всичко...

22 годишни колкото искаш.
Факт. Само че тези, които не мрънкат и ценят парите няма да влязат в такава връзка, в която са финансово зависими. Дъщеря ми е на нейните години, живее с приятеля си, учи, работи, делят си задълженията вкъщи. Като гледам приятелките ѝ, всички са така. Шанс за това, което иска, има само с момиче, което е обременно с описаните проблеми.

# 21
Ако доходите ви са примерно 10 хил, защо се опитвате да впечатлявате по-млади безработни девойки, които са още в университета.
Намерете си жена г/д на вашата възраст +- 1 година, която вече си е построила живота и също взема примерно 10 хил.
Само това ще е равностойна връзка  и нищо по-малко от това.

пп. Освен ако не се притеснявате, че не може да впечатлите с нищо такава жена и за това предпочитате млади незрели девойки, които лесно се впечатляват от заплатата ви.

# 22
Няма значение, че е на 22.
Връстниците на дъщеря ми и тя самата вече събират за собствено жилище, а някои са и закупили. А в София цените не са ниски.
Момето няма отговорност и зрял начин на мислене. Необразовано е и дразнещо.
Аз бих го разкарала.
Нивото е волна пИпИруда.

# 23
Аз пък виждам финансова зависимост по негова воля. Той е решил да поема всичко и сега се оплаква.

Очаква домакинско слугуване срещу пълна издръжка.

Той иска пълен контрол и признателност и се оплаква.

Отношението към рожденото ѝ семейство е несправедливо. Очаква като и каже спри да им обръщаш внимание и хоп да изключи връзката със семейството си. И да е проблемно, тя си ги обича. И чувате само неговата версия за ужасното ѝ семейство и прекрасното неговото. Неглижирането на емоционалната връзка е смешно просто. Аз искам да чуя нейната версия.
Това постоянно говорене на пари и изтъкване на заплати звучи като " ще плащам всичко, но ти трябва да си послушна" .
Любовта не се мери с екселска таблица приходи  разходи. Вие не общувате. Вие нямате истинска връзка. Ти, авторе, искаш да чуеш колко си велик, че я спасяваш от white trash семейството ѝ, а тя неблагодарницата.
И не се хващай с млади момичета на 22, земи си някоя на нивото да видим, авторе дали ще ти трае изискванията Simple Smile

# 24
Мда, това е много странно. Значи хем момичето не иска глезотии, хем не ценяла неговите пари. Сори, ама това просто няма как да е така - или цениш и не искаш, или не цениш и искаш, няма средно положение. А тука ЛГ купува изцяло по своя воля и се сърди, че купеното е прието. Доста шизофренично звучи.

# 25
Вие сте в различни етапи от живота си.
Нивото ви на възпитание  е различно, усещат се несходства в ерудицията, емоционалната интелигентност и пр.
Била е на 18-19 като сте се събрали.
Жена от маргинална среда е риск, който Вие трябва да прецените, дали да продължавате, да поемате.
Няма да сте вечно на 28 г.
Тя не уважава усилията, грижовността и дисциплината Ви, а е възможно, дори да не ги осъзнава, което е по-лошото.
Жена от маргинална среда е риск, който Вие трябва да прецените, дали да си струва, да продължавате, да поемате.
Тази дисхармония е разрушаваща за Вашата психика, а момичето има ползи, да живее с по-осъзнат и образован човек.

И в добавка - ако сключите брак може да ти прехвърли и разходи по нещастните си родители, защото вече ще сте семейство.

Иначе много добре ти казаха по-напред, а и аз съм го казвала много често, здравата връзка е между равни. Равни по образование, социално положение, възпитание, светоглед и прочее. При вас това го няма и ако момичето не вижда правилно нещата няма шанс за промяна.

# 26
Пич, ти си примерът защо единия партньор не трябва да поема всички разходи, а задължението на другият е само да хубавее. И по зле ще става с времето, повярвай ми, 10те бона на месец освен, че няма да ти стигат понеже ще плащаш за квото се сетиш- детегледачки, чистачки, и т.н, ще има мрънкане и за ангажираността ти.
За това от началото може да участва с малко, но ще участва с пари за сметки, разходи и там квото имате. Не съм чел кво са ти писали и дали са те хейтили каквото е обичайно тук, но не забравяй тия с кинтите определят как вървят нещата, другите само могат да си лаят.

# 27
Сложил я е в златна клетка, ама не слушкала... Най-добре ще е да ѝ скапе и отношенията със семейството ѝ, за да е напълно вързана и да няма къде да иде, без работа, без стаж. Горе пък друг представител на желаещите да унищожат една жена, като я затворят до печката и децата. Противна история.

# 28
Така де, пореден пример колкото и да дава,не е достатъчно, трябва и да е щастлив от този факт. Ако може и лентяското и семейство да поеме пък ще е най добре и всички ще са щастливи

# 29
  • Далечният изток
Оф, сега прочетох втория му пост... Мен тръпки ме побиват като чуя, че някой имал правилна гледна точка и ще възпитава правилно и ще даде правилната гледна точка и на децата си.
Сигурно сега обучава и мацката да разсъждава правилно като него. Мда, май ще се окажа права, че съвсем целенасочено търси определен тип млади момичета с проблемно детство и травми, за да си ги моделира и контролира. Така се започва - жестове, скъпи подаръци, аз ще те гледам, ти ще си принцеса, после обаче идва време за плащане на цената - ще имаш всичко това, но трябва да се отречеш от семейството си, после от приятелите си, после пък няма да има смисъл да работи, и така се затяга примката...

Общи условия

Активация на акаунт