Еднакви имена на братовчеди?

• 875
  • 58
  •   4
Отговори
С мъжа ми избираме име за момче и всеки път стигаме до един и същ спор, та имаме нужда от външно мнение Simple Smile

Той много, ама много харесва определено име, но племенникът ни (детето на сестра му) се казва така. Аз харесвам името, но не искам нашето дете да се казва по същия начин. От сега знам, че единият ще е "малкият Х" и "големият Х" и това би ме дразнило. А и съм ЗА разнообразието на имената и предпочитам да не се повтарят (поне в роднинския кръг).
Според мъжа ми няма значение и е важно името да харесва на нас.

Вие какво мислите?

# 1
Ако племенникът не е кръстен на никого - мисля като мъжа ти. Но при положение, че ти не желаеш и имаш притеснения - изберете друго име.
Успех!

# 2
Лютиче, не бих избрала същото име. Колкото и да харесвам името - не бих. Ако на приятелка детето е така - ок, ама в семейството.. не е моето.

# 3
Разбирам позицията на таткото, но и аз не бих кръстила детето с името на братовчеда, дори и да не се събирате често с тях. Сигурно има и други имена, които и двамата харесвате.

# 4
И аз не бих, дори и да ми харесва името. А вариант има ли малко да се измени 🙄

# 5
А на теб самото име харесва ли ти?
Името позволява ли различни галени, както примерно Георги може да е Гошо, Гого, Жоро?

# 6
  • Melmak
Представих си с братовчедка ми да сме с еднакви имена. Не, не! Определено не бих се съгласила!

# 7
И аз съм да се кръсти детето по друг начин. Изберете съвсем друго неутрално име, което и двамата да одобрите.

# 8
Помислете и за родителите на другото дете – едва ли ще са очаровани, че ги копирате.
Чак пък такава липса на въображение...

# 9
Деси Банова кръсти децата си еднакво, вие за едни братовчеди хахахха

# 10
  • Melmak
Деси Банова кръсти децата си еднакво, вие за едни братовчеди хахахха

Сериозно ли? Как се казват?

# 11
Йоана и Йоан.

# 12
В старите, зелените паспорти имаше страници, където се вписваха децата – 16 реда.
Една циганка беше отишла да си подменя паспорта, защото всички редове били запълнени и нямало място за новите деца. Служителката втрещено я попита защо 3 от децата се казват Иван, а циганката засрамено обясни, че вече забравяли кое дете как са го кръстили и затова започнали да се повтарят.

# 13
Изобщо не бих кръстила детето по същия начин. Толкова ли няма други хубави имена, че трябва да е същото като на братовчед си. Ако мъжа ти го мързи да мисли, ти си напиши на един лист, колкото прецениш мъжки имена, които харесваш, след което започни да му ги четеш. Все нещо ще му допадне. Изключително тъпо би било да са с еднакви имена.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 11:41 от Borqna Sto 771419

# 14
  • София
Оххх, сетих се навремето в едно предаване даваха ромка с много деца - 8-9. Всички с вариации на името Петко/Петя. Било ѝ по-лесно да ги запомни.

Иначе имам 2 братовчедки с еднакви имена и наистина едната е голямата Х, другата е малката Х. Много е дразнещо.
Имам и познати, при които в семейството се въртят от поколения 2 мъжки и 2 женски имена и всички си кръщават децата с тях. Като идеш пред тях да търсиш някого, трябва задължително да се сетиш името или прякора му, защото иначе ще трябва да изчакаш всички да се "преброят". Живеят няколко поколения роднини в една кооперация - баби, дядовци, братовчеди, племенници. Като деца много трудно ги викахме за игра, защото наставаше драма кой да пуснат, докато отвън приятелчетата ги викахме. Wink

Дори и да не живеете заедно, пак ще е странно.
Моят съпруг и брат му са със сходни имена, което е доста неприятно за тях.
Аз и сестра ми сме с общ имен ден (слава Богу, с различни имена). Нашите деца също са с общ имен ден и различни имена. Така ми харесва. Особено ако идеята е да се почете име на близък или да празнуват заедно.
Еднакво име с роднинско дете или дете на близки приятели не бих дала.

Общи условия

Активация на акаунт