Име за момченце

• 1 604
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте,
Бременна съм и със съпруга ми разбрахме, че ще си имаме момченце. Още преди да забременея сме обсъждали въпроса с имената и стигнахме до две мъжки имена, които харесваме и двамата. След като вече знаем със сигурност, че бебето ще е момче, ще трябва да се спрем на едно от двете имена. Съпруга ми оставя изцяло решението на мен, тъй като харесва и двете, а и смята, че аз трябва да го избера. Имената са производни на имената на бащите ни, но не са абсолютно същите, аз държах да се различават. Ще съм ви благодарна ако ми споделите мнението си. Теодор или Павел ви харесва повече?

# 1
+ за Теодор.

# 2
Павел от мен.

# 3
  • 🌊
За Павел съм и аз

# 4
И двете имена са хубави. В момента всяко второ дете е Теодор (Тео). Вчера бяхме седнали в едно заведение и от няколко маси викаха Тео, включително и едното дете от нашата маса. Павел сякаш е изчезнало в последните години сред децата.

# 5
От сигурно 200 деца, които познавам, буквално двама са Теодор, изобщо не е толкова "модерно", колкото други, но пък много повече ми харесва от Павел. Теди си е супер на галено + има по-хубаво значение.

# 6
Теодор.

# 7
Харесвам и двете имена, но гласувах за Павел. Теодор доста нашумя последните години, докато Павел чувам все по-рядко.

# 8
Павел!
1.  На мен ми е любимо име Grinning
2. Много по-рядко от Теодор.

# 9
  • София
Павел❤️

# 10
Кое име ще е на бащата на майката? Него бих избрала Blush

Последна редакция: пн, 23 мар 2026, 16:11 от Г-жа Рамацоти

# 11
И двете имена са хубави, но Теодор е преекспонирано в последно време. Още от ДГ и после от училище, моето дете като ми разказваше нещо "за Тео", все го питах да уточни кой точно Тео. За предпочитане е Павел.

# 12
Павел и от мен. Единствено галеното Павчо има своите минуси, ама и Тео не мисля, че е много по-добре.

# 13
Теодор, въпреки че напоследък е нашумялно име, на мен ми харесва много повече от Павел. Павел значи "малък", което не ми се струва добре. Освен това не е благодатно за галени имена. Павка и Павчо ми звучат зле.

# 14
И аз давам глас за Павел. Другият дядо няма ли да се сърди?

Може и двойно име – Теодор-Павел.

Общи условия

Активация на акаунт