Чувствам се зле…

• 10 263
  • 230
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
То да седиш и да чакаш като истукан, за да не те помисли някой за лека жена, също говори, че явно или ти липсва умение за разговор, или си изпълнена с провинциални предразсъдъци – ама какво ще си помислят хората, ако си говоря с мъже.
По морето можеш да разговаряш с всеки за всичко – за музика, царевица, шапки, книги, филми, сърф, питиета, храна, заведения, сладолед, каквото се сетиш.
Не е нужно да се натискаш на някого или ходиш като цветарка.
Бъди по-усмихната и отворена за хората. Мен ми се струва, че си доста праволинейна и затворена.

Нищо лично, всеки има право на мнение, но просто си представих на бийчпарти или в дискотека в 2 часа през ноща, след 3-4 уискита как ще си говоря с някоя жена за технологичния процес на отглеждане на царевица.
Нека да не бъркаме плажно парти/клуб/дискотека с разговори с приятели в някоя кръмча или ресторантче вечерта, на спокойствие и да си разтягате локуми.
Какво ще рече "По морето можеш да разговаряш с всеки за всичко" - на други места не може ли? Мястото няма никакво значение, то и в интернет може да го направиш, защо да ходиш на морето?
"ходиш като цветарка" - в бившата ми фирма, където бяха 30+ жени, имаше точно жени, които ходеха да си говорят с всички, за всичко, но в крайна сметка ходеха да снасят на шефовете, кой за какво говори. Точно тях ги наричахме цветарки.
Повечето или голяма част от младите ходят на море, за да не мислят за ставане сутрин, да не мислят за работа, да си направят парти и да забият нещо. Ако не ме лъже паметта още преди години, бяха преправили израза: Каквото стане на морето, си остава на морето.
Аз съм ходил на море с колеги и приятели, и нарочно съм ги бъзикал - аз ще си лягам рано, за да стана сутринта в 4:30 за да ходя да дишам йодни пари край морето и всичките са ме гледали като слънчасал. Кой от "младите" да го кажем така, ходи на морето да диша йодни пари и да става в 5?

# 226
Не всички имат измекярски забавления.
Вие денем не излизате ли? За варена царевица да питате някоя девойка къде се продава или тя вас нещо?
Липсата на въображение се отразява и на общуването. Очевидно.

# 227
Добри съвети се дадоха в темата, аз бих казала и авторката да се отпусне и да го живее тоя живот, да е спонтанна и да не е постоянно в модус “търсене на мъж сега и на всяка цена”, защото и отчаянието се надушва и не е красиво.

# 228
  • Out of the Mix
Къде е Ази да поясни за неразбралите отново за "джентълмените".

Като прочете, ако, нека върже два, три реда, не че не е коментирала иначе.

Съгласен съм с на Босилека 223 - ти пост.

Боре, контекстът в момента е море и почивки.
Не всички се оливат с алкохол.
Умните пият по чаша, две, три, след което напускате и отивате другаде, все пак не може да си на водичка, наздраве, това, онова.
Ще се учудиш колко много жени, било сами, или в компания 2,3 сноват.
Една наскоро ми каза, че много по-добре е и предпочита на живо, на 4 очи, отколкото онлайн, иначе имала всякакви запознанства, както и аз, и много от вас.
Изобщо не съм съгласен, че каквото се случва, оставало на морето.
Дрън-дрън.
Една от дългите ми връзки беше точно забивка на морето.

# 229
Скрит текст:
Къде е Ази да поясни за неразбралите отново за "джентълмените".

Като прочете, ако, нека върже два, три реда, не че не е коментирала иначе.

Съгласен съм с на Босилека 223 - ти пост.

Боре, контекстът в момента е море и почивки.
Не всички се оливат с алкохол.
Умните пият по чаша, две, три, след което напускате и отивате другаде, все пак не може да си на водичка, наздраве, това, онова.
Ще се учудиш колко много жени, било сами, или в компания 2,3 сноват.
Една наскоро ми каза, че много по-добре е и предпочита на живо, на 4 очи, отколкото онлайн, иначе имала всякакви запознанства, както и аз, и много от вас.
Изобщо не съм съгласен, че каквото се случва, оставало на морето.
Дрън-дрън.
Една от дългите ми връзки беше точно забивка на морето.

Тъй като нямам много време пиша набързо.
Нищо лично, но защо влизаш в ролята на адвокат на някой и поясняваш какво има предвид? Който има нещо да казва, да си го каже сам.
3-4 чашки уиски не е оливане - ако не може да носи, това не е мой проблем
Защо да се учудвам? - да не мислиш, че не съм го виждал, че не съм си говорил, не съм срещал?
Изразът съм го чувал от първо лице още преди 20 години, ако не се използва вече, това е съвсем друго.
За някои дълга връзка е и 6 месеца. Какъв е твоят стандарт не знам. Апропо, ако си женен, къде срещна жена си? На морето ли?

# 230
Здравейте!
Напоследък често разсъждавам над една тема, която вероятно започва да ми носи дискомфорт.
На 25 години съм (знам, в разцвета на възрастта си, пред мен тепърва започва животът, но…”.
Започвам да се чувствам “невидима” и непълноценна. През целия си съзнателен живот съм имала една наистина сериозна връзка, която продължи 4 години. Разделихме се преди 3 години. Останахме си добри познати, раздялата беше съзнателна и за двете страни, така че това по никакъв начин не влияе на настоящето ми.
Живея самостоятелно, работя и уча. Не смятам, че имам някакви житейски проблеми, които да ми носят стрес или негативни емоции. Усмихнат и позитивен човек съм. Излизам, забавлявам се с приятели. Водя нормален начин на живот.
И тук идва моят проблем…не откривам човек за себе си. Не го търся буквално де, но вече потребностите ми за близост, интимност, дори и просто мъжко присъствие започват да ми липсват. От три години съм сама, не съм правила секс (знам, че може да звучи глупаво, но сме хора и това са нормални неща в живота). Не съм човек, който би се поддал на мимолетни преживявания и не бих се хвърлила през глава само, за да има някой до мен. Искам чувствата да са взаимни и от двете страни. Започва да ми липсва подкрепата от мъжката фигура. Искам деца и ми става много тъжно, че не откривам човека.
Моите родители са разделени от 15 години и започвам да си мисля да не би това да ми пречи. Карма, кръговрат.
Мисля си и да не би просто толкова да съм свикнала да бъда самостоятелна и да не излъчвам тази женска енергия, която да привлича мъжката фигура.
Не знам. Просто исках да споделя това, което ме терзае напоследък и бих се радвала да чуя мненията на по-възрастните дами. Или просто да видя себе си отстрани.
Благодаря!

Разбирам те напълно и мисля, че много жени (и мъже) са минавали през подобен период, в който сякаш „всичко друго е наред“, но липсата на връзка започва да тежи. Това не значи, че нещо не е наред с теб или че „излъчваш“ погрешна енергия. Понякога просто не сме срещнали човека, който да ни пасне на ценности, темпо и дълбочина на връзката.

Фактът, че не се хвърляш в мимолетни истории, говори за това, че имаш ясна представа какво искаш и не правиш компромис с важните си стандарти — и това е сила, а не слабост. Да си самостоятелна не е пречка да имаш връзка, стига да срещнеш човек, който не се плаши от силна и самоуверена жена.

Желанието за деца и партньор е нормално, но нека не го превръщаш в натиск към себе си. Понякога, колкото повече „търсим“ (дори и мислено), толкова повече влизаме в усещане за липса, а това само изостря самотата. Вместо това — продължи да живееш пълноценно, да срещаш нови хора и да си отворена за възможности, дори и там, където не очакваш.

А родителите ти и техният пример може да са оставили следа, но това не е карма или кръговрат — ти пишеш своята история, и тя може да е напълно различна.

Истинските връзки често се появяват, когато сме в баланс със себе си, а ти вече имаш здрава основа за това.

Общи условия

Активация на акаунт