Токсична връзка

• 3 679
  • 58
  •   1
Отговори
Здравейте! Момиче на 19г. съм, преди две години се запознах с едно момче в Discord сървър, вследствие на което се харесахме, постепенно влюбихме и събрахме. Той е 07 набор, аз 06, имахме много общи интереси, теми на разговор, мислехме сходно за много неща, обаче му бях първа сериозна връзка и някои неща му бяха непонятни. Виждахме се често на живо, въпреки разстоянието. Преживяхме много неща заедно. Накратко: 2 години бяхме заедно, при наличие на проблем, когато аз исках да разговаряме за нещо, той лесно се изнервяше, неглижираше чувствата ми, когато плачех не ме утешаваше, изкарваше ме ненормална, когато се обяснявах повече вследствие на това, че се чувствах неразбрана, той ми казваше "не ти ща лекциите, професоре, ти си литературен критик, не ме занимавай с твоите глупости". Това се случваше, когато споделя, че усещам, че е студен, или чувствам липса на някаква опора, или че се чувствам неразбрана от него. А обикновено винаги е бил обичлив, заинтересован от мен, изслушвал ме е, когато съм споделяла за други неща отвъд връзката, тоест, държеше се добре и разговорите вървяха страхотно, освен ако няма проблем. Този цикъл се повтаряше две години, докато не се осъзнах. Разделяли сме се за месец (миналата година), още преди да ме остави разбрах, че си е потърсил бившата за втори път, винаги, когато се оставим, ме заменя бързо и лесно намира коя да "сваля". Разбира се, в гнева си и аз съм го обиждала много, защото аз се опитвам да проведа нормален разговор сто пъти, а той ми затваря, казва ми, че съм ненормална, че не всички момичета били като мен. Така се държи и с жената, която го е осиновила. Тя много пъти се опита да говори с него и сама си призна, че не е узрял още и му казваше на него, че така той не трябва да се държи, но той е твърдоглав. И сега ми изкарва това, че съм го обиждала и твърди, че един човек, когато обича, ще уважава половинката си и няма да обижда. Аз му отвръщам: ти през цялата връзка не ме уважаваше, пътувах 518 километра и прекарах с теб лятото си, за да може още в началото да ме оставиш в стаята и да отидеш да се видиш с брат си и друго момиче за един час, вместо да настаниш мен, която пътувах 12 часа и не сме се виждали от три месеца. Отделно цяло лято, когато съм искала да говорим за нас, бягаше при приятелите си и ме оставяше сама, а аз се намирам на непознато място. Те му казваха, че греши, но той това го осъзна чак когато си събрах багажа и си тръгнах след месец и половина. Той смята, че се държа като боклук, а дори не разбира защо. Иска уважение, като всеки път, когато желая да обсъдим нещо, той се държи несериозно и не иска да ме разбере. Много хора го определят като незрял. Не знам аз ли греша някъде, но аз винаги съм се стремяла да действам максимално зряло за възрастта си, да комуникирам, а обидите обикновено винаги идват след безбройните опити за разговор, защото чувствам безсилие. Но той обвинява мен, защото съм ги изрекла и казва, че нямам право. В същото време, ако той намеси миналото, ако той ме обижда, ако той не ме разбира и не се държи коректно, поведението му винаги е оправдано - бил ядосан, аз съм използвала различен тон и т.н. Изразете мнението си, с него сме разделени, но исках да взема поука и оттук, за да мога да наредя знанията си за следващите си отношения. Той наистина е много нервен като човек, с другите се държи перфектно, но върху мен и жената, която го е отгледала, си изкарва всичко. Да подчертая, че е от ромски произход, ерудирано момче, отгледано в българско семейство от малък, проблемът е, че жената е възрастна и сама каза, че е разглезила него и брат му, че с биологичното си дете и внучката си е по-строга. Затова момчето е неосъзнато и смята, че аз съм виновна и се държа като боклук, че съм токсична, че му правя проблеми от нищото, като нещата, за които правя "проблем" (по-скоро искам да обсъдя) са: липса на загриженост, липса на опора, разбиране, нервите, това, че ме съди, че съм писала на брат му с цел да попитам за него (това той определя като "подаване на искра" към собствения му брат). Досега никога не съм изневерявала и ако съм потърсила момче през връзката все е някой познат да попитам за него, докато при него е обратното. Изневерил е два пъти и като се скараме и аз го моля да се оправим, той си харесва друга. После нарича мен к*рва. Това е всичко. Какво мислите? И съжалявам за момичетата, които ще се припознаят в този пост. Млада съм и със сигурност не знам нищо за живота все още, затова в такива случаи си блъскам главата, задавайки си въпроса: в мен ли е проблемът? Защото той смята, че аз имам големи изисквания за някои неща (това са гореспоменатите) и казва, че не е 30-годишен, че да очаквам това от него и като не ми удисва, да хващам пътеките. След месец става пълнолетен. Всеки път, когато споделя чувствата си, ми се всява вина и напрежение.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:12 от Анонимен

# 1
Знач, че е трудно, но този го блокираш и забравяш.
Започваш да работиш върху себе си и най-вече да търсиш причина защо търпиш и позволяваш такова отношение към теб.Няма какво повече да се каже.

# 2
Има много риба в морето, време ти е за забавления и приятни моменти, някое друго гадженце, ама не и за истерии, драми и токсичност. Ясно, че на тая възраст последното преобладава, ама въобще не е нужно,

# 3
  • София
Ако беше по-голяма, щях да кажа, че си загубила 2 години от живота си. На тази ти възраст ще кажа, че си учиш уроците по трудния начин.
Нито едно нещо не виждам в него като плюс, за да го задържиш около себе си.

# 4
  • Paris, France
Какви връзки? Какви 5 лева? И двамата сте малки и незрели, а предвид, че е гледан в приемно семейство мъжът не разполага със средства за връзка.

Пиша ти това, което намилам на дъщеря ми, родена в края на 2003г - жените в края на тийн годините и ранните 20 сме в разцвета си и на върха на популярността с мъжете. Момчетата на същата възраст са хлапета. Трябва ти мъж, от когото да се учиш, а не от сега да ставаш "хвани кака да те отрака!". С малки момченца може да се занимаваш между другото, но само при условие, че не хлътваш, не пътуваш по 500км да се виждате и не си губиш времето с тях.

Ти си доста леплива и очакваш много внимание като сте заедно. Добре е да се събереш с подобен, а не с мъж, който предпочита приятели и семейството си. Въпросният ще бъде винаги близък с брат си, защото май не е в контакт с родното си семейство и не са близки.

Разделете се и се срещай с други мъже! Явно не може да ти даде това, от което се нуждаеш и с времето ще става все по-зле. Вложи в образование, пътуване и личностно развитие вместо да си губиш времето с недорасляци! Такива бол и има за всички.

# 5
Какви връзки? Какви 5 лева? И двамата сте малки и незрели, а предвид, че е гледан в приемно семейство мъжът не разполага със средства за връзка.

Пиша ти това, което намилам на дъщеря ми, родена в края на 2003г - жените в края на тийн годините и ранните 20 сме в разцвета си и на върха на популярността с мъжете. Момчетата на същата възраст са хлапета. Трябва ти мъж, от когото да се учиш, а не от сега да ставаш "хвани кака да те отрака!". С малки момченца може да се занимаваш между другото, но само при условие, че не хлътваш, не пътуваш по 500км да се виждате и не си губиш времето с тях.

Ти си доста леплива и очакваш много внимание като сте заедно. Добре е да се събереш с подобен, а не с мъж, който предпочита приятели и семейството си. Въпросният ще бъде винаги близък с брат си, защото май не е в контакт с родното си семейство и не са близки.

Разделете се и се срещай с други мъже! Явно не може да ти даде това, от което се нуждаеш и с времето ще става все по-зле. Вложи в образование, пътуване и личностно развитие вместо да си губиш времето с недорасляци! Такива бол и има за всички.

Авторката: Не е до това, че прекарва време със семейството си и брат си, а че си мисли, че когато съм се свързала с брат му, аз му давам искра за романтични отношения (тъй като брат му ме хареса) , което е нелепо. Иначе съм го блокирала, но гледам да си взема уроците от връзката. Така или иначе той не ме иска вече, аз него също вследствие на тези проблеми.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:35 от Анонимен

# 6
Защото той смята, че аз имам големи изисквания за някои неща (това са гореспоменатите) и казва, че не е 30-годишен, че да очаквам това от него и като не ми удисва, да хващам пътеките. След месец става пълнолетен. Всеки път, когато споделя чувствата си, ми се всява вина и напрежение.

Този 17-годишен май е по-зрял от теб в някои отношения.

# 7
Ама и вие като започнете да се изхвърляте. Защо се намила на млади момичета и момчета, че някой трябва да им средства за връзка? Ще кажеш всеки тийн ходи по ресторанти на първа среща, то направо е смешно. Семейство ли ще издържа, че трябва да има средства?

Този просто не е дорасъл, ама това не идва от това дали има пари. С някой батко може да се вкара в доста по-голям батак, отколкото с пишлегарски истории.

# 8
  • Paris, France
Така или иначе той не ме иска вече, аз също вследствие на тези проблеми.
Е, то остава и да искаш човек, който те нарича боклук и к*рва след като ти е изневерил!

Защо се намила на млади момичета и момчета, че някой трябва да им средства за връзка? Ще кажеш всеки тийн ходи по ресторанти на първа среща, то направо е смешно. Семейство ли ще издържа, че трябва да има средства?

Защото като няма средства, средствата за пътуване да се виждат, за хотел, ядене на място излизат от нейния джоб, който вероятно доскоро е бил пълнен от родителите. Те живеят далече един от друг и той все още е непълнолетен. Ако живееха в един и същ град щеше да е (леко) различно. Какво семейство да издържа на 17г? Те са от две години заедно и неговите джобни от социала и приемното семейство едва ли стигат и за самия него.

Ние не сме съгласни да издържаме пълнолетната ни дъщеря за да ходи да се такова  с 15 годишен, който имал бивши и я наричал к*рва.

# 9
Защото той смята, че аз имам големи изисквания за някои неща (това са гореспоменатите) и казва, че не е 30-годишен, че да очаквам това от него и като не ми удисва, да хващам пътеките. След месец става пълнолетен. Всеки път, когато споделя чувствата си, ми се всява вина и напрежение.

Този 17-годишен май е по-зрял от теб в някои отношения.

Напълно възможно е, аз не съм съвършена, никой не е перфектен, животът е пред мен и тепърва си попълвам пропуските. Просто винаги съм подбирала човека до себе си по характер и поведение. И смятам, че ключът към успешните взаимоотношения се крие в комуникацията, и ако тя не върви, всичко тръгва надолу.
Така или иначе той не ме иска вече, аз също вследствие на тези проблеми.
Е, то остава и да искаш човек, който те нарича боклук и к*рва след като ти е изневерил!

Защо се намила на млади момичета и момчета, че някой трябва да им средства за връзка? Ще кажеш всеки тийн ходи по ресторанти на първа среща, то направо е смешно. Семейство ли ще издържа, че трябва да има средства?

Защото като няма средства, средствата за пътуване да се виждат, за хотел, ядене на място излизат от нейния джоб, който вероятно доскоро е бил пълнен от родителите. Те живеят далече един от друг и той все още е непълнолетен. Ако живееха в един и същ град щеше да е (леко) различно. Какво семейство да издържа на 17г? Те са от две години заедно и неговите джобни от социала и приемното семейство едва ли стигат и за самия него.

Ние не сме съгласни да издържаме пълнолетната ни дъщеря за да ходи да се такова  с 15 годишен, който имал бивши и я наричал к*рва.
Той използваше спестяванията си, стипендиите си и взимаше пари от жената, която го гледа, аз също използвах основно стипендиите си, не парите на нашите, защото жената, която го гледа, дава стаи под наем и аз не съм плащала нищо. Което го оценявам, разбира се.

# 10
Просто винаги съм подбирала човека до себе си по характер и поведение. И смятам, че ключът към успешните взаимоотношения се крие в комуникацията, и ако тя не върви, всичко тръгва надолу.

Е, моля те, нека погледнем фактите - ходила си с тийнейджър, който ти изневерявал и те наричал курва. Кажи ми, какво си подбрала в него като характер и поведение?!

# 11
Ключът се крие в много неща и тепърва ще се сблъскваш с тях, не е толкова просто уви, но сега има много информация в нета и бих те насърчила да четеш.Ще се изненадаш колко сме различни мъже и жени, и колко моменти има, които са необясними за нас като жени.Логиката ни е друга, емоциите, при мъжете много влияят инстинктите.Та…попрочети малко.

# 12
Просто винаги съм подбирала човека до себе си по характер и поведение. И смятам, че ключът към успешните взаимоотношения се крие в комуникацията, и ако тя не върви, всичко тръгва надолу.

Е, моля те, нека погледнем фактите - ходила си с тийнейджър, който ти изневерявал и те наричал курва. Кажи ми, какво си подбрала в него като характер и поведение?!
Ако трябва да бъда искрена, аз самата се чудя. Дълго време се хващах за това, че пътуваше за мен, че си използваше всички спестявания, че водехме приятни разговори и се чувствах добре с него, единственият ми проблем бяха нервите и липсата на всякакво разбиране и добра комуникация, ставайки дума за даден проблем. Но ценях всичко хубаво, което прави за мен. Много тийнеджъри са наивни и не виждат нещата, които големите, вече улегнали хора виждат, което според мен е проблем. Аз чак сега започнах да загрявам и да разбирам повечето неща около мен и какво трябва да променя аз самата в живота си.
Ключът не крие в много неща и тепърва ще се сблъскваш с тях, не е толкова просто уви, но сега има много информация в нета и бих те насърчила да четеш.Ще се изненадаш колко сме различни мъже и жени, и колко моменти има, които са необясними за нас като жени.Логиката ни е друга, емоциите, при мъжете много влияят инстинктите.Та…попрочети малко.
Със сигурност ще прочета, съгласна съм с написаното, просто ще трябва да се просветя по някои теми.

# 13
Е, аз наистина не виждам как ако някой мъж издържа пълнолетната дъщеря и се държи по същия начин е по-добър вариант, ама Ок.

# 14
Това поне е нормална тема за тийн. Защото такива са пускали 30+ жени.
Радвай се, че си се оттървала, сега учи и се забавлявай с приятелки и компании. Иди на еразъм, направи няколко стажа, не се хващай с момчета веднага. Съгласна с Невена.
Като бях на тази възраст много бях впечатлена от момче, което ми взе билетче в автобуса. Не е нужно ресторанти естествено, но още тогава личи от какво семейство си, какво е отношението ти към жените, и какви амбиции имаш. И определено не бих пътувала за никой мъж на толкова км.

Общи условия

Активация на акаунт