Токсична връзка

• 3 826
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Цитат
Тя много пъти се опита да говори с него и сама си призна, че не е узрял още и му казваше на него, че така той не трябва да се държи, но той е твърдоглав

Няма връзка с "узряването". Момчето просто е разглезено и няма нито уважение, нито емпатия към човека, с когото има вземане-даване. Целият ти живот е още пред теб, а тия отношения ги приеми просто като урок – какъв човек да избягваш занапред. Най-важното между двама души е да могат да се изслушват и, ако има проблеми, да стигат до компромис. Гледай напред и не си губи времето с такива хора.
Хайде де, той е на 17. Понеже имам синове на тази и около тази възраст - ама хич не им е до връзки с разбор на отношенията и сериозни разговори.

# 46
Тотален БАН!!! Никакво толериране на токсичността!

# 47
Янтра, не говоря общо за тийнейджърите, а конкретно за този човек, съдейки по темата на авторката. Не става дума за сериозността на разговорите, а за това как самият човек ги избягва. Първо - може да се приключи дадена тема и без обиди и нападки към личността. Второ - на такава възраст има доста зрели тийнейджъри.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 10:49 от unserwahnsin

# 48
Ако не може да провежда разговори и стига до обиди и нападки е най-малкото комплексиран. Също невъзпитан и застинал ментално на 5 годинки.

# 49
  • Пловдив
17-годишния директно и го е казал в очите "като не ти харесва - хващай пътя". ДИРЕКТНО. На него му е добре, не иска да се оковава в сериозна връзка с какичка, и ако на нея не и харесва положението - да се махне. И е прав човека.

# 50
unserwahnsin,всъщност момчето просто не иска такава отговорност, и никой не може да го вини за това. На тази възраст е напълно нормално. Особено когато се замислите, че има и зрели хора на по 30-40, които все още мислят и се държат като на 15.

# 51
  • Пловдив
И тези на 30-40 имат същото право да търсят връзки, подходящи за себе си. И докато не лъже, а ясно е казал, че няма да стои в моногамна връзка, и ако не жената не и харесва - също има избор. Им хора, които са щастливи, в полигамни връзки.

# 52
  • Paris, France
Какви полигамни връзки на 17 и 19г? Аз съм била щастлива с мъже, които излизаха и с други жени, защото имах повече лично пространство и време, а и не се налагаше да влагам кой знае колко. Само дето подобни жени очакваме мъжът да полага всички усилия и не ходим далече за да се срещаме с него, нито отделяме много време в общуване с него. Авторката е доста досадничка.

# 53
  • Пловдив
Е, аз за 30-40 говорех за полигамни връзки. За 17 и 19 мъже (налични у нас, та от опит говоря) - изобщо не са склонни да се впускат в дълги моногамни връзки, с разбори на връзката и поведението им.

# 54
  • Down south
Не изчетох коментариите по драмата, но за сметка на това ми направи добро впечатление, колко добре и грамотно се изразява авторката.
Дано се фокусира и продължи с образованието си, останалото е просто натрупване на опит.

# 55
че се чувствах неразбрана, той ми казваше "не ти ща лекциите, професоре, ти си литературен критик, не ме занимавай с твоите глупости".
Тук определено няма никакво привличане от негова страна и те смята за крайно скучна.
Реално се долавя нещо такова - твърде много се фиксираш върху разбиране, отношения, изяснявания.
Момчето не иска да е емоционален тампон на драмите ти и от там идва токсичната връзка, защото имате различия в очакванията си. Намери си някой, за който това няма е крайно досадно, има такива.

И съжалявам за момичетата, които ще се припознаят в този пост.
Между другото, доста нисък опит за просене на съчувствие. Не е нужно.

# 56
Конкретно по темата за токсичната връзка - позволявам си да цитирам чуждо мнение.

Скрит текст:

# 57
Аз като бях на 18 години съвсем други неща ме вълнуваха. И не съм си помисляла да правя разбор на връзката с човека, да я анализирам и т.н.
Авторката звучи много по-зряло и пише много грамотно за годините, на които е. (по мои наблюдения от околните около мен).
Според мен се вторачва излишно в този младеж и дори го обсебва - свързвайки се с майка му и обсъждайки го, а самият той дори я обижда и се опитва всячески да я разкара.
Авторката да си помисли защо изобщо иска да е с него като трябва да бяга през девет планини в десета от типове като него. И защо иска да му е спасителка? Какво я привлича в него?
Thracian, и аз това си помислих. И защо да се припознават момичета, като може момчетата да се припознаят и тогава коментарът на Bowerick Wowbagger ще е много на място?
П.С. Странно, аз не мога да започна тема като анонимен, а само да коментирам като анонимен.

# 58
Не знам каква сериозна връзка търси 19 годишна от 17 годишен. Какво се занимавате с някакви глупости, а не си изживявате младостта с повече лекота. Голяма драма…

Общи условия

Активация на акаунт