Токсична връзка

• 3 797
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Много ще ти е полезно и ще ти отвори очите и врати занапред, които да ти помогнат да си добре емоционално и да намираш правилните мъже.
На мен не е имало кой да ми помага в тези дела и намирах сама отговори на загадките в живота си,  някои доста късно, можех да си спестя негативи Simple Smile
Сега поне е различно и събирането на емоционално знание, което да приложиш в опит , ще е много добър старт за една бъдеща прекрасна връзка.
Това момченце просто не е за теб.Нищо не ти носи, просто те използва по своя път.Вероятно и не осъзнава много от нещата, които прави и думите, които казва.Не си струва усилията.

# 16
Авторке, връзките не трябва да са такива - усложнена комуникация, проблеми, разговори и разправии. Трябва да сте влюбени и доволни, че сте заедно, а не да се карате и наричате с епитети.
Като видиш, че с някого те избива на скандал, а ти самата  ми се виждаш много изискваща и наистина леко досадна, просто потърси друг човек,с когото това няма да го има. Какво искаш от 17 годишно момче, да му намилаш на главата като професорка и даскалица. Момичетата сте по-зрвли на тая възраст, но, както той правилно ти е казал, не е на 30, за тия усложнени отношения.

Намери си някой да влюбен в тебе и да ви вървят леко и ненатоварващо нещата. И за предпочитане да е наблизо.

# 17
Е, аз наистина не виждам как ако някой мъж издържа пълнолетната дъщеря и се държи по същия начин е по-добър вариант, ама Ок.
За мен токсичното поведение не бива се толерира в какъвто и да е случай, независимо дали става дума за жена или за мъж, за финансово стабилен или нестабилен, в никой случай това не е добре
Авторке, връзките не трябва да са такива - усложнена комуникация, проблеми, разговори и разправии. Трябва да сте влюбени и доволни, че сте заедно, а не да се карате и наричате с епитети.
Като видиш, че а някой те избива на скандал, а ти самата  ми се виждаш много изискваща и наистина леко досадна, просто потърси друг човек, а когото това няма да го има. Какво искаш от 17 годишно момче да му намилаш на главата като професорка и даскалица. Момичетата с те по-зрвли на тая възраст, но, както той правилно ти е казал, не е на 30, за тия усложнени отношения.

Намери си някой да влюбен в тебе и да ви вървят леко и ненатоварващо нещата. И за предпочитане да е наблизо.
Съгласна съм, моят проблем е, че аз не виждам като голямо изискване това да водите нормална комуникация с човека и да се разбирате. Смятам, че това стои в основата на една връзка. Според мен, ако двама души се обичат истински, няма да решават проблемите си с нерви, а ще седнат и ще го изговорят, не е нужно да се обръща под формата на лекции, но както се вика, ще се изслушат и ще стигнат до консенсус. Едно е веднъж, два пъти да се изтървеш, друго е през цялата връзка при наличие на по-неприятна тема да "бягаш" и да обиждаш.

# 18
Авторке, мъжете ни и даже приятелите ни не са ни психолози. Мъжете не обичат да философстват толкова за емоции. Просто трудно споделят чувствата си, и трудно издържат постоянни драми.
Добрата комуникация е важна, но не трябва да го изискваш, или се получава или не. Ако той отказва да говори, а ти само намилаш и плачеш няма да се получи по принцип.

# 19
Авторке, мъжете ни и даже приятелите ни не са ни психолози. Мъжете не обичат да философстват толкова за емоции. Просто трудно споделят чувствата си, и трудно издържат постоянни драми.
Добрата комуникация е важна, но не трябва да го изискваш, или се получава или не. Ако той отказва да говори, а ти само намилаш и плачеш няма да се получи по принцип.
Съгласна съм и отдавна съм запозната с това, че мъжете не обичат излишното обясняване, затова винаги съм се стремяла към лаконичност и ясно си заявявам какво искам, без да увъртам, обаче виждах, че той не ме разбира по този начин. Грешката беше, че не се откъснах по-рано от него.

Причината да се задържим толкова е, че съм се насочила за висше образование в София (приеха ме в Академията на МВР със специалност пожарна и аварийна безопасност) и оттам пътищата ни се пресичат и съответно това разстояние се стопява и отпада. Но любовта не е само до разстоянието, а и до нивото на съвместимост.

# 20
Нищо, не е фатално. Не се съди строго, ще се оправи всичко, целия живот е пред теб, радвай се просто на всичко и се развивай. Дори на това да имаш свободно време и много избор от всичко.

# 21
  • Paris, France
Е, аз наистина не виждам как ако някой мъж издържа пълнолетната дъщеря и се държи по същия начин е по-добър вариант, ама Ок.
Малките момчета нямат опит и се пробват. Някой, който на 15 и 17г е наричал приятелката си курва и боклук за да види реакция, на 20 или 25г може вече да е чатнал, че трябва да я четка ако иска тя да е с него. И не става дума да я издържа, а поне да живее близо, да има терен и да може да я извежда. Даже и елементарното кавалерство струва.

На 20 и 25г поне е ясно накъде се е насочил, какво знае и може, какви дипломи има и каква работа работи.

# 22
Твърдите,че сте по-зряла и търсите нещо сериозно, а сте в ситуация без уважение и любов. Ако наистина искате зряла връзка,тя не започва с това да търпите незряло поведение, нито с това да пишете гневни постове за 17-годишен хлапак. Малък е,и вие също. Вместо да се вкарвате в драми и да „спасявате“ нещо, което изобщо не е връзка, просто си тръгнете с достойнство. Следващия път подхождайте с повече разум,зрелостта не се мери с възраст, а с действия.

# 23
Твърдите,че сте по-зряла и търсите нещо сериозно, а сте в ситуация без уважение и любов. Ако наистина искате зряла връзка,тя не започва с това да търпите незряло поведение, нито с това да пишете гневни постове за 17-годишен хлапак. Малък е,и вие също. Вместо да се вкарвате в драми и да „спасявате“ нещо, което изобщо не е връзка, просто си тръгнете с достойнство. Следващия път подхождайте с повече разум,зрелостта не се мери с възраст, а с действия.
Не съм гневна, нито се определям като нещо повече, просто съм малка още и предпочитам да се консултирам с по-големи хора, които вече са навлезли в материята, за да извлека нещо положително от ситуацията. Иначе съм напълно съгласна с всичко.

# 24
Смятам, че си доста досадна. Ако не си доволна от развитието на връзката, сърди се на себе си. Няма как насила да го накараш да те уважава. И защо постоянно наричаш осиновителката му " жената, която го е отгледала"? Дразнещо е.

# 25
  • Paris, France
И защо постоянно наричаш осиновителката му " жената, която го е отгледала"? Дразнещо е.
Аз разбрах  че го е отгледала. Според мене става дума за приемна майка/приемно семейство щом и братът е там или е бил гледан там. Явно не е осиновен щом получава стипендия и джобни от социала. Ако беше осиновен, щеше да е на издръжка на осиновителите си и това променя (леко) картинката.

# 26
...2 години бяхме заедно, при наличие на проблем, когато аз исках да разговаряме за нещо, той лесно се изнервяше, неглижираше чувствата ми, когато плачех не ме утешаваше, изкарваше ме ненормална ... винаги, когато се оставим, ме заменя бързо и лесно намира коя да "сваля". Разбира се, в гнева си и аз съм го обиждала много, защото аз се опитвам да проведа нормален разговор сто пъти, а той ми затваря, казва ми, че съм ненормална, че не всички момичета били като мен. Така се държи и с жената, която го е осиновила. ... И сега ми изкарва това, че съм го обиждала и твърди, че един човек, когато обича, ще уважава половинката си и няма да обижда. ... Той смята, че се държа като боклук, а дори не разбира защо. ... обидите обикновено винаги идват след безбройните опити за разговор, защото чувствам безсилие. ... с другите се държи перфектно, но върху мен и жената, която го е отгледала, си изкарва всичко. ....
Очевадно е, че момчето е незряло, а като чета какви ги върши, може и да не узрее изобщо. Никаква самокритичност, никакво уважение към близките, точно обратното - те първи го "отнасят", когато той не е в настроение. Пълно е и с възрастни, които, макар и малко поошлайфани и поизгладени от живота, си остават все същите егоисти, които очакват целият свят да се върти за тяхно удобство.

Но "разбира се, че си го обиждала" - извинявай, по нищо не се разбира. Ако той те обижда, прекъсваш връзката. Ако той те изоставя, за да общува с други, след като часове си пътувала да се видите - прекъсваш връзката. Дръж се на положение, не се оставяй да те тъпчат и да не те уважават, но ако ти самата се уважаваш, няма и ти да отвръщаш с обиди.
Пишеш: "Той смята, че се държа като боклук, а дори не разбира защо". Не е нужно да се държиш като боклук, няма никакво оправдание да се докарваш до такова ниско ниво. Това не помага той да те разбере, не оправя комуникацията, на която толкова държиш. Не си длъжна да общуваш с хора, които се отнасят с теб по този начин, дано го разбираш.

И още нещо: плачът не е оръжие. Усмивката е оръжие. Недей да плачеш и да разчиташ, че някой ще те утешава - не го правят.

# 27
И защо постоянно наричаш осиновителката му " жената, която го е отгледала"? Дразнещо е.
Аз разбрах  че го е отгледала. Според мене става дума за приемна майка/приемно семейство щом и братът е там или е бил гледан там. Явно не е осиновен щом получава стипендия и джобни от социала. Ако беше осиновен, щеше да е на издръжка на осиновителите си и това променя (леко) картинката.
Ситуацията там е сложна, защото не е точно осиновен, а се води като при близки и познати, защото това е бил единственият начин да ги задържат до 18-годишна възраст. В същото време ми обясняваше, че не се води и като в приемно семейство, защото там ги гледали около 5 години, не съм много запозната. Затова наричам жената така.
Смятам, че си доста досадна. Ако не си доволна от развитието на връзката, сърди се на себе си. Няма как насила да го накараш да те уважава. И защо постоянно наричаш осиновителката му " жената, която го е отгледала"? Дразнещо е.
Не съм го карала да ме уважава насила, нито съм му поставяла каквито и да е щури ограничения, защото това е токсично. Единственото, което исках, е нормална комуникация без драми. Затова има поговорка: Насила хубост не става. Аз не мога да го накарам да ме обича насила, да ме уважава насила и прочее. Но уважавам Вашето мнение.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 16:11 от Анонимен

# 28
Таня, забелязвам, че за пореден път генерализирате, без да познавате всички мъже. Какво означава "мъжете ни не са психолози"? Нима и те нямат нужда да бъдат изслушвани, утешавани и съветвани?
В моят брак, освен партньори, сме и приятели. Споделяме си всичко. Вярвам, че в една здрава връзка двамата трябва да бъдат всичко един за друг - приятели, опора, любовници и съветници. Само така се изгражда истинско партньорство.

# 29
Таня, забелязвам, че за пореден път генерализирате, без да познавате всички мъже. Какво означава "мъжете ни не са психолози"? Нима и те нямат нужда да бъдат изслушвани, утешавани и съветвани?
В моят брак, освен партньори, сме и приятели. Споделяме си всичко. Вярвам, че в една здрава връзка двамата трябва да бъдат всичко един за друг - приятели, опора, любовници и съветници. Само така се изгражда истинско партньорство.
Не съм била по-съгласна! Точно това е примерът за едни здравословни и силни отношения. Но според мен тя по-скоро визираше това, че мъжете не обичат до такава степен да обсъждат темата за чувствата и да анализират, както ние, жените.

Общи условия

Активация на акаунт