Почистване след наематели

• 2 387
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от професионално почистване на дома. Наематели сме и имаме куче, та не мога да се справя сама. Изнасяме се скоро и искам да оставим апартамента в отлично състояние, все едно не е живяло куче с нас. Въпросът ми е, дали бихте дали мнение за почистваща фирма за град Пловдив, която да не ни одере кожата, защото тези които намирам ми казват 600 лв. за 78 кв.м. апартамент. Благодаря ви предварително на отзовалите се!

# 1
  • София
Даже малко ви искат.

# 2
И аз мисля, че малко ви искат за такава квадратура, плюс наличие на куче.
За стандартна гарсониера мой наемател плати 150 лв., без куче, преди 5 години. Сега ще е двойно, а за вашия апартамент сумата е съвсем нормална, дори малка.

# 3
И мен ми се струва много малко. Но ако ти се струва като "одиране на кожа", може да споделиш ти за колко пари би изчистила 78 кв.м. апартамент след наематели с куче като го оставиш в отлично състояние.

# 4
Здравей! Преди 3 години ползвах услугите на Доместина (domestina.bg) и останах доволен. Тогава дадох 270 лева за "почистване след наематели" за двустаен в София и останах много доволен от услугите и персонала. Виждам че и най-вероятно и в Пловдив ги има, така че бих ги препоръчал. Персонала беше отзивчив, коректен и сравнително бърз за работата която свършиха.

# 5
600??? Имам чувството, че напоследък хората не познават парите. А отгоре на всичкото и коментари, че е малко даже. Да не става въпрос за някакъв бардак и изискване към персонала да са с висше образование?
Според мен за повече от 400 и дума не може да става.

# 6
  • София
След животно се чисти с машини, перат се дивани, килими и прочие.
Миене на санитарни помещения, печки, фурни, прозорци, шкафове.
Щом иска да оставя в отлично състояние - ще се наложи да заплати.
Пък и не мигла да се справи сама, едва ли е елементарно почистване.

Санитарно почистване на хотелска стая след животно е 40-50 лв.

# 7
600??? Имам чувството, че напоследък хората не познават парите. А отгоре на всичкото и коментари, че е малко даже. Да не става въпрос за някакъв бардак и изискване към персонала да са с висше образование?
Според мен за повече от 400 и дума не може да става.

Т.е. би го направила ти за 400 лева, така ли? Да изпереш и дезинфекцираш мебели, килими, пътеки. Да махнеш всякакви косми от фуги, процепи на подова настилка, евентуално от филтри на климатици и още, и още.

# 8
Разбира се, че да! Ако направим една груба сметка, за 5 апартамента по 600 лв, като включвам и консумативите, ще вземеш заплата повече от средната брутна за страната.

# 9
Разбира се, че да! Ако направим една груба сметка, за 5 апартамента по 600 лв, като включвам и консумативите, ще вземеш заплата повече от средната брутна за страната.

Еми супер. Обменете контакти с търсещата и проблемът и е решен. Няма да се занимава да издирва фирми, да иска оферти и т.н. И за теб 400 лева (или там колкото ти остават като си покриеш разходите).

# 10
😄
Щом Ви се струва много (за целият труд, който изброиха по-горе), защо не го почистите сами?

# 11

Понятие си нямам как вървят цените за почистване, намесвам се, защото това изказване силно ме възмути.
Първо, не се знае колко човека ще го чистят този апартамент.
Второ, не се знае дали ще има 5 апартамента за 1 месец.
И трето, ако работят на обичайните цени и си заработят парите, какво значение има колко пари ще вземат? Те са си ги заработили, не са ги откраднали, все пак!

Много ми е гнусно такова надничане в канчето на другия. Разбирам да е канчето на някого, на когото му плащат от нашите данъци, а то на обикновен работник, който дори няма да сложи цялата сума в джоба си, а само малка част от парите.

Четвърто, на когото му се струва, че почистващите фирми взимат луди пари, винаги може да стане от бюрото и да се пробва да стане богат с парцала и прахосмукачката в ръце.

# 12
Мога на лични да ти дам контактите на едни момчета - много надеждни, възпитани и работят добре. Нямам представа колко пари биха искали за точно тази дейност, не пречи да им звъннеш и да питаш.

# 13
Хора, съвсем нормално съм попитала за мение за почистваща фирма, а не за вашето собствено. За мен 600 лв са много предвид, че живеем от 4 месеца в този апартамент и дивани и килими сме си ги изпрали. Може би е моя грешката, че не съм обяснила от какво имаме нужда. Казаното от мен не е с цел да кажа, че е страшна мизерия, а че съм бременнна и просто физически ми е трудно. Та, моля ви за мнение за фирма.

# 14
Питай няколко фирми за оферта, така ще си съставиш мнение за нивото на цените. Отделно за тези фирми, които одобриш ценово, ще можеш да потърсиш мнение на клиенти и така да избереш според това, дали намериш положителни и отрицателни отзиви.
Аз лично нито съм от Пловдив, нито разбрах какви услуги ще окаже почистващата фирма, след като дивани и килими сте изпрали.

Направете си списък на услугите, поискайте оферти от поне 3 фирми и така.

Общи условия

Активация на акаунт