Почистване след наематели

• 2 393
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Хора, съвсем нормално съм попитала за мение за почистваща фирма, а не за вашето собствено. За мен 600 лв са много предвид, че живеем от 4 месеца в този апартамент и дивани и килими сме си ги изпрали. Може би е моя грешката, че не съм обяснила от какво имаме нужда. Казаното от мен не е с цел да кажа, че е страшна мизерия, а че съм бременнна и просто физически ми е трудно. Та, моля ви за мнение за фирма.

И на мен ми се вижда доста. А защо се занимавате вие с това, имате такава клауза в договора ли? По принцип почистването след наемателите си го прави наемодателя, те просто трябва да си изнесат багажа, да минат една метла и парцал и ако нещо са счупили да си го оправят. Идеята на депозита, който сте оставили е да покрие последните сметки и едно такова професионално почистване поради амортизация.

# 16
Депозита се връща. Ако има останала сума.
Апартамента е редно да се остави в изряден вид. Както е предаден от наемодателя.
Друг е въпросът колко човека го правят.

# 17
Виж ти! Малко било 600 лева. Хм, радвам се, че стандартът на живот в България се е вдигнал, но дали...

В района на Ню Йорк за подобна квадратура, основното почистване е около 200 долара (335 лева).
Средната заплата в България през 2024 беше малко под 2400 лева бруто. Средната заплата в САЩ  сега е 5500 долара бруто, което в момента е 9220 лева по курса за деня. Явно съм пропуснала това увеличение на заплатите  в България, но много се радвам, че толкова се е вдигнал стандарта, че 600 лева да ви се струва малко за еднократно основно почистване.

Кога ли американците ще стигнат българите по стандарт, и най-вече по цени.

# 18
Човек 1 Е как, тук в Булгаристан, всеки толкова много си цени труда, че за някакви си смешни 600 лв не биха изчистили един апартамент.🤣

# 19
Може да си пуснете обява, че търсите жена за почистване. Плаща се на час с предварителна договорка. Минимума е 20 лв. на час.
За непознат човек в чужд имот може би ще е добре да се въртите около нея.

# 20
Ако минимумът е 20 лева на час, тогава 600 делено на 20 излиза, че някой ще почиства цели 30 часа.
С тази цена от 600, определена тук като много малко, нещо не излизат сметките.

# 21
А бе, ти 30 часа чистене? Тя няма да сменя мазилките и плочките в банята!
Един такъв апартамент 6-8 часа му е максимума и то ако хладилник, пералня, печка, баня са много захабени. И докато едното кисне с препарати - друго се върши.

Най-мръсен апартамент, почти като кочина, при нас е оставян от тези, които безвъзмездно сме давали на украинци. Бяха и с голям папагал и всичко бе осрано където е кацал, а печката не разбрах без съдове ли са си готвили що ли. Жената чисти 2 дни по 6-7 часа и това е най-голямото чистене, което съм плащала.

# 22
Аз предлагам на авторката професионално да й почистят само меките мебели и евентуално прозорците, защото е по-трудоемко, а останалото като печка, хладилник, шкафове, баня и тоалетна да си го почистят те сами (по тях следи от кучето едва ли има). Тя по-леките неща, мъжът й - по-тежките. Така ще им излезе по-евтино.

# 23
  • Бургас
Питай няколко фирми за оферта, така ще си съставиш мнение за нивото на цените.

Ами тя е поискала, всички казват 600 лв. и сега тук се търси някаква неведома тайна фирма, която ще вземе половината на тези пари.
За едно миене на прозорци вече искат 200 лв.
Скъпи станаха тези услуги. Свиквайте - или сами.

# 24
  • Варна
Ако минимумът е 20 лева на час, тогава 600 делено на 20 излиза, че някой ще почиства цели 30 часа.
С тази цена от 600, определена тук като много малко, нещо не излизат сметките.
От тези 600 лв махни ддс, препарати, консумативи, амортизация на техника, осигуровки, транспорт, други разходи,  печалба за фирмата и виж колко надник остава за персонала. Ами ако са две чистачки?

Не доумявам какво се блещите на цитираната сума. На когото му е скъпо, да си чисти сам. Аз така правя. А който завижда, фирма се регистрира за два часа и стотина лева. Да ходи да забогатява, не да цъка с език по форумите.

За Пловдив не мога да помогна с конкретна препоръка, но поздравявам авторката за намерението да върне жилището в изряден вид.

# 25
Не мисля, че 600 лева е много за почистване на жилището, когато пресметнете, че ще работят най - малко 2 души и дават и гаранции, че няма да имате проблеми след предаване в изряден вид на апартамент, където сте живяли с куче.
На мен само за почистване на прозорци в жилището ми взеха 300 лв. и даже чакаха за добър бакшиш.

# 26
Може да си пуснете обява, че търсите жена за почистване. Плаща се на час с предварителна договорка. Минимума е 20 лв. на час.
За непознат човек в чужд имот може би ще е добре да се въртите около нея.
Бих предложила същото. Смятам, че има много жени, които са камериерки, и в свободното си време извън работа, си докарват някой друг лев. Ние намерихме такава в alo.bg. Иначе сме ползвали услугите на Бачорски-доволни сме

# 27
Разбира се, че да! Ако направим една груба сметка, за 5 апартамента по 600 лв, като включвам и консумативите, ще вземеш заплата повече от средната брутна за страната.
Аз за 400 работя около 30 часа като лекар в хемодиализа, за 600 около 46 часа...

Общи условия

Активация на акаунт