А сега на къде?

• 4 187
  • 83
  •   1
Отговори
Здравейте,
Това е първата ми тема - щях да я кръстя "има ли живот след брака", но не съм омъжена.
На 37 г. съм, с две деца - момчета на 9 г. и на 6 г. Живея с бащата на децата ми. Заедно сме от 18 г. Връзката ни започна, когато бях на 19 г. В началото (първите 10 г. 🙂) беше голяма любов. Роди се първото ни дете, а след това второто.
Връзката ни в момента е добра, минахме трудния период с тригодишната възраст на децата. Даже не зная как останахме заедно. Бях на ръба на раздялата. Може би ни спаси това, че не сме женени. За женените е лесно, просто подаваш молба за развод. Когато си във връзка, живеете заедно в едно жилище и никой няма къде да отиде е по-сложно. А предвид наличието на деца, още по-сложно. Не мога да повярвам, че го казвам.
Както и да е. В момента съм го остави ла да прави каквото си иска, той е много вироглав, и винаги прави нещата напук. Иначе много обича децата и се грижи за тях. Имаме прекрасни сексуални отношения, и желанието не ни е напуснало. Но... Има огромно самочувствие и вечно ме подценява, подценява и другите хора в обкръжението ни. Ако му противореча, винаги стават скандали, а аз се изморих.
Миналата седмица се срещнахме случайно с дъщерята на негов приятел (20 г.), и като видях държанието му към нея, мил, любезен, нежен и усмихнат, си спомних отдавна отминалите времена, а те ми липсват.
Преди бях едно много усмихнато момиче, сега не виждам как това време може да се върне. Чувствам се самотна (душевно). Той е първият и единствен мъж с който съм била. Разбирам как звучи. В момента съм на кръстопът. Искам да си върна усмивката, но не зная как.
Аз вечно се лишавам, спестявам за жилище, спестявам за децата. Не съм от жените, който пръскат пари по козметични салони и почивки. Нямам и нужда от това. Просто искам отново да бъда щастлива.

# 1
  • Paris, France
Само и единствено ти можеш да решиш накъде да потеглиш.

Не знам дали бих тръгнала да се разделям с човек, който е добър баща на двете ми деца когато са на 6г и 9г. и нямам собствено жилище. По-скоро бих го оставила да си ме подценява и да си повдига егото и бих си организирала хубав социален живот без него.

Преди да тръгнеш да се разделяш си отговори на:
1. Имаш ли къде да отидеш?
2. Ако наемеш друго жилище или останеш в сегашното, ще се подобрят ли финансите ти или ще се влошат? Ако ще се влошат с две малки деца - лошо.
3. Децата при кого ще искат да останат? Ако не се разберете, съдиите изслушват деца над 10г и вземат желанието им под внимание доколкото е възможно.
4. Имаш ли кой да ти помага или поне да остава с тях ако се наложи да излезеш? Детегледачките са скъпа работа, но и трудно се намират. 
5. Мислиш ли, че той ще е съгласен с твоя план за гледане на децата? Ако не е, в съда работата става грозна и изцеждаща.

Аз бих поговорила с него, бих казала как се чувствам и бих се дистанцирала социално и даже у дома. Всъщност сигурно вече сте говорили.

Самотното майчинство на две малки деца е много тежко. Ако имаше едно дете над 12г, бих ти писала да си тръгнеш.

Успех и щастие ти желая, каквото и да решиш.

# 2
  • USA
Точен отговор няма как да се даде, защото нито познаваме Вас, нито мъжа Ви. Лесно е да се каже "ами ако не се обичате - разделете се!" и знам, че това вероятно сте го чувала и го осъзнавате. Най-правилният подход тук би бил да търсите собственото си щастие(разбира се, без да пренебрегвате това на децата) и да опитате по някакъв начин да се абстрахирате от проблемите в тази връзка. С времето със сигурност ще стане едно от две неща - или и двамата ще успеете да се върнете с всички сили обратно и да продължите да градите, или ще ви прелее канчето и ще се разделите. Важното е самата Вие да намерите собствена среда, подкрепа(извън тази на мъжа) и да се чувствате удовлетворена и щастлива. Много хора опитваме да разчитаме напълно на това "нашият човек" да е до нас и всичко за нас всеки един миг, но е трудно един единствен човек да запълни всичко това с години. Знам, че тези постове се правят от чувство на безизходица и липса на разбиране. Запомнете, че пътя е само и единствено напред - било то с този или без този човек. Няма значение колко време сте заедно и колко много сте се обичали време оно - факт е, че това не е реалността в сегашния момент. Бих препоръчала наистина да потърсите нови запознанства, среда, и да си напомняте, че романтичните и сексуалните връзки не са единственият начин да усещате подкрепа и разбиране. Пожелавам Ви успех.

# 3
На мен не ми се струва да имате кой знае какви драматични проблеми, които да не могат да се разрешат с говорене и разбиране помежду ви.
Ключът е обаче и двамата да го искате.

# 4
Аз не искам да се разделяме. Искам да променя ситуацията, в която се намирам.

# 5
Изчерпали  сте се от към страст и емоции, което е съвсем нормално след
18 години заедно.
Сега си гледайте децата в мир и разбирателство, да не мислите, че ние тук сме с пеперудки в корема.
От 19 годишна си с него, вероятно не си се наживяла и сега ще избие или към  недоволство и неудовлетвореност  или чувства  и залитане към друг.Много често така става, когато срещнеш любовта много рано.
А за държанието на мъжа ви-типичен балканец с нарцистични черти.С чуждите-мил и прекрасен, а в къщи със своите гадняр.

# 6
  • USA
Не мисля, че нагласата трябва да бъде "стой и си трай, т'ва е живота"  wtf

# 7
Само не разбрах как така за женените било по-лесно да се разделят. Аз съм се разделяла и неженена и женена. Първото е определено много по-лесно, хем имах и дете.
Връзката ви се е изчерпала, пеперудите няма да се върнат, не се надявай, само ще страдаш. Аз на твое място не бих стояла, но аз съм друг тип човек и не търпя поведение, което ми изнася. Ти доколкото разбирам си зависима от него, несамостоятелна, без жилище и с две малки деца. Не виждам какво можеш да направиш освен да търпиш, да се стремиш към самостоятелност и някак си да си намираш забавления извън дома засега. Нямам предвид да изневеряваш, ами да излизаш повече с приятелки, с децата, да ходиш на места, които ти харесват. Аз например много обичам балет, концерти, бих посещавала такива мероприятия за да си разнообразявам живота.

И аз като Рошел смятам, че мъжът е типичен балкански селяндур със съответното поведение, защото вече си му омръзнала. Тръгнал да се оглежда в младите момичета и да се прави на джентълмен. На твое място бих си отваряла очите на четири, че най-вероятно и някоя изневяра ще ти сервира в скоро време. Подготви се психически за тоз момент. Изобщо, винаги съм смятала, че за една жена най-важното е да постигне самостоятелност в живота, за да не се окаже в ситуация като твоята или по-лоша.

# 8
Как така за женените е лесно, защото само се подава молба за развод, а пък неженените живеят заедно и никой няма къде да отиде!?? Като са женени не живеят ли пак заедно, и каква е гаранцията при тях, че има къде да отидат?

# 9
  • Out of the Mix
Невена е направила разбора, но всеки си кове живота и щастието.

Тя казва, че сексът им е ок все още и е добър баща.

Въпреки това това не е достатъчно за да си щастлив, ако се държат с теб идиотски.

Кофти отношение не търпя.

Нито аз се лендзя с други пред жената до мен и то показно, унижавайки я, нито пък на мен ми се е случвало подобно нещо.

Пробваш с диалог.
Ако не стане, чао.

В брак, без брак, все едно.

С деца е по-сложно всичко, тръгва се по спиралата за попечителство и т.н., а както си и зависима, дори да останеш до 18 годишна възраст на децата в неговия имот, то животът би бил кошмар.

На твое място много жени ще са хитруши, пестят си тайно пари и моментът, в който се почувстват сигурни, или не срещнат друг, бият дузпата от раз.

Без брак е дори по-лесно, просто си събираш куфарчето, а с него само чрез адвокат комуникирате заради децата.

Внимаваш за полово предавани болести, защото 100 на 100 се плющите на голо, а не го знаеш той какви ги върши, ако не дори директно да спреш секса, но пък може да почне да те пошляпва. Дори се чудя как имаш желание в тази ситуация или защото ти е под ръка и все пак е бащата на децата ти.

Имам чувството, че ако се откъснеш, това няма да е бързо и лесно, после или ще живееш мега промискуитетен живот, наваксвайки щом до 37 си била само с един, или ще се затвориш и повече мъж много трудно би допуснала, бидейки травмирана и неможейки да се възстановиш дълги години.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 08:25 от Revoker

# 10
  • София
Искаш да промениш мъжа до себе си? Невъзможно.

Ммм, на кого е жилището?

# 11
Здравейте,
Това е първата ми тема - щях да я кръстя "има ли живот след брака", но не съм омъжена.
На 37 г. съм, с две деца - момчета на 9 г. и на 6 г. Живея с бащата на децата ми. Заедно сме от 18 г. Връзката ни започна, когато бях на 19 г. В началото (първите 10 г. 🙂) беше голяма любов. Роди се първото ни дете, а след това второто.
Връзката ни в момента е добра, минахме трудния период с тригодишната възраст на децата. Даже не зная как останахме заедно. Бях на ръба на раздялата. Може би ни спаси това, че не сме женени. За женените е лесно, просто подаваш молба за развод. Когато си във връзка, живеете заедно в едно жилище и никой няма къде да отиде е по-сложно. А предвид наличието на деца, още по-сложно. Не мога да повярвам, че го казвам.
Както и да е. В момента съм го остави ла да прави каквото си иска, той е много вироглав, и винаги прави нещата напук. Иначе много обича децата и се грижи за тях. Имаме прекрасни сексуални отношения, и желанието не ни е напуснало. Но... Има огромно самочувствие и вечно ме подценява, подценява и другите хора в обкръжението ни. Ако му противореча, винаги стават скандали, а аз се изморих.
Миналата седмица се срещнахме случайно с дъщерята на негов приятел (20 г.), и като видях държанието му към нея, мил, любезен, нежен и усмихнат, си спомних отдавна отминалите времена, а те ми липсват.
Преди бях едно много усмихнато момиче, сега не виждам как това време може да се върне.Чувствам се самотна (душевно).Той е първият и единствен мъж с който съм била. Разбирам как звучи. В момента съм на кръстопът.Искам да си върна усмивката, но не зная как.
Аз вечно се лишавам, спестявам за жилище, спестявам за децата. Не съм от жените, който пръскат пари по козметични салони и почивки. Нямам и нужда от това.Просто искам отново да бъда щастлива.

Имаме роднина, който е като мъжа, който описваш - уморява с присъствието си не само жена си, но и околните, след час-максимум два общуване.
Но ние се виждаме веднъж или 2 пъти в годината по повод някое роднинско парти, а за жена му е нон стоп...

В душата ти е празно, защото доминира изцяло пространството, за теб няма място. Сексуалните отношения, добрите, не могат да компенсират липсата на уважение и споделеност на преживяванията.

Помисли за следващите 5 години. Ето например вариант - в различни жилища живеете, грижите се общо за децата, ти инвестираш в повече работа/второ образование или в каквото си решиш, но нещо, което те прави щастлива и удовлетворена. Вместо дните ти да са изпълнени с разсъждения около факта, че не си щастлива.
Възможен ли е такъв вариант?

Иначе да си поставиш за цел да излизаш с приятелки, на концерти, по заведения или където решиш, няма да оправи нещата - ще се усещаш така, както си  сега. Може и с 20 души да си в една стая и пак да се чувстваш самотна и нещастна. Няма значение къде си и с кой си, а дали това което правиш, с човека до теб, мъж или жена все едно, усещаш удовлетворение, съпричастност, споделеност.

Не го гледай като раздяла. Пак ще си общувате, ще си гледате децата, ще си помагате, но всеки на своя територия.
Как ти се струва като решение?

# 12
Как така не пръскаш пари за себе си? Този, който не пръска пари за себе си трябва да бъде глобяван. Пръскай, поддържай се, почивай си. Ти откъде смяташ, че идват  усмивките? Няма как да бъдеш щастлива без малките радости в живота. Ние сами правим така, че да станем незабележими за околните. И после се чудим: защо не ме забелязват?

# 13
Здравейте,
Преди бях едно много усмихнато момиче, сега не виждам как това време може да се върне. Чувствам се самотна (душевно). Той е първият и единствен мъж с който съм била. Разбирам как звучи. В момента съм на кръстопът. Искам да си върна усмивката, но не зная как.
Аз вечно се лишавам, спестявам за жилище, спестявам за децата. Не съм от жените, който пръскат пари по козметични салони и почивки. Нямам и нужда от това. Просто искам отново да бъда щастлива.

За женените било по-лесно, казваш, защото живеят в отделни жилища сигурно. Стана ми смешно. Пързалка ли е това?
Вечно те подценява, а имате прекрасни сексуални отношения? Как изобщо имаш желание при такова отношение от негова страна?

Престани да се лишаваш, не е живот това. Кой те е дресирал така? Родителите? Или вироглавия нарцис?
Не живей с трохи и милостиня, чакаща щастие от там, където няма да получиш. Животът тече много бързо.

Напълно съм съгласна с горните мнения и съвети, няма да ги повтарям.
Човек е отговорен за личното си щастие. Не става с инертност и пускане по течението.

# 14
Благодаря на всички за отговорите. Жилището е мое, работя. Не съм финансово зависима, а емоционално. Всеки един от вас ми беше полезен, за да разбера себе си. Simple Smile
Извинявам се на всички, които са в брак и са се засегнали. Беше просто за визуализация. Естествено, никога не е лесно.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 08:54 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт