А сега на къде?

• 4 374
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Скрит текст:
Това е първата ми тема - щях да я кръстя "има ли живот след брака", но не съм омъжена.
На 37 г. съм, с две деца - момчета на 9 г. и на 6 г. Живея с бащата на децата ми. Заедно сме от 18 г. Връзката ни започна, когато бях на 19 г. В началото (първите 10 г. 🙂) беше голяма любов. Роди се първото ни дете, а след това второто.
Връзката ни в момента е добра, минахме трудния период с тригодишната възраст на децата. Даже не зная как останахме заедно. Бях на ръба на раздялата. Може би ни спаси това, че не сме женени. За женените е лесно, просто подаваш молба за развод. Когато си във връзка, живеете заедно в едно жилище и никой няма къде да отиде е по-сложно. А предвид наличието на деца, още по-сложно. Не мога да повярвам, че го казвам.
Както и да е. В момента съм го остави ла да прави каквото си иска, той е много вироглав, и винаги прави нещата напук. Иначе много обича децата и се грижи за тях. Имаме прекрасни сексуални отношения, и желанието не ни е напуснало. Но... Има огромно самочувствие и вечно ме подценява, подценява и другите хора в обкръжението ни. Ако му противореча, винаги стават скандали, а аз се изморих.
Миналата седмица се срещнахме случайно с дъщерята на негов приятел (20 г.), и като видях държанието му към нея, мил, любезен, нежен и усмихнат, си спомних отдавна отминалите времена, а те ми липсват.
Преди бях едно много усмихнато момиче, сега не виждам как това време може да се върне. Чувствам се самотна (душевно). Той е първият и единствен мъж с който съм била. Разбирам как звучи. В момента съм на кръстопът. Искам да си върна усмивката, но не зная как.

Аз вечно се лишавам, спестявам за жилище, спестявам за децата. Не съм от жените, който пръскат пари по козметични салони и почивки. Нямам и нужда от това. Просто искам отново да бъда щастлива.

Благодаря на всички за отговорите. Жилището е мое, работя. Не съм финансово зависима, а емоционално. Всеки един от вас ми беше полезен, за да разбера себе си. Simple Smile
Извинявам се на всички, които са в брак и са се засегнали. Беше просто за визуализация. Естествено, никога не е лесно.

Последно ?

Нали знаеш, на някой не им достига за дворец, на други за панелка.
Третия вариант е да ни пързаля.

Да не се окаже, че не били точно скандали, ами сандали.

Ха ха, били компоти, не компютри
Сега още нещо ще излезе.

Аз продължавам да се чудя как може да си емоционално зависим от някой, който те обижда, унижава и подценява.

# 31
Кое всъщност ви пречи - това, че нямате брак, че години наред търпите характера му или че е загледал 20-годишна? Влизате в криза, годините минават, децата порастват и започвате да се чувствате уязвима, че може да бъдете заменена. Но няма значение дали става дума за 20 или 40-годишна,ако с мъжа до вас гледате в различни посоки, раздялата е неизбежна.
Вместо да си измисляте сценарии, обърнете внимание на живота и връзката си. В противен случай, ако непрекъснато му правите проблеми, той сам ще ви напусне.

# 32
  • Paris, France
О, да. Живеещ в нейно жилище, който няма къде да отиде, с 2 малки деца, за които ще плаща поне 500лв издръжка месечно като се разделят, веднага ще я напусне сам. Колкото и да се карат и колкото и да избухва авторката, мъжът седи и няма да си тръгне сам. Малко мъже си тръгват сами.

# 33
Малко мъже си тръгват сами.

20-годишната може да помогне. Wink

# 34
Малко мъже си тръгват сами.

20-годишната може да помогне. Wink

Имаше един лаф из фейсбук:
"Никой не се влюбва по-бързо от нарцисист, който търси покрив над главата си."

# 35
  • Paris, France
О, те 20 годишните умират за бащи с две деца, особено такива, дето нямат къде да идат и живеят у жените си. На повечето 20г жилищата са осигурени изцяло от родители или поне частично финансирани от тях.

Ако авторката с жилището реши да прибере 20-25 годишен, ще намери до дни, защото биха отишли за едното ......... , а ако има и жилище, още по-добре. Ако мъжът и иска 20 годишна - ало.бг и си има цена на час. Още не съм видяла 20 годишна да е прибрала 40г чичак с чавета.

# 36
Който си мисли, че цял един живот може да се разкаже в един пост, много греши. Дворци, сандали, компоти и всякакви други ....  браво, много сте оригинални. Някои хора разбраха, други се оляха. Приятна вечер на всички, надявам се да съм допринесла за хубавото ви настроение. Нито съм писала, че искам раздяла, нито че ми изневерява, нито че ме бие или обижда. Има разлика в епитетите. Има разлика и в светоусещането на хората. Някои от коментарите ми бяха много полезни. Това за дървото е топ! И не го асоциирам с раздяла, а с промяна. Промяна на моята нагласа за живота, промяна на моя вътрешен свят.

# 37
  • На изток от Ада
Аз те,разбирах. Тръдбо се променя човек.

# 38
Който си мисли, че цял един живот може да се разкаже в един пост, много греши. Дворци, сандали, компоти и всякакви други ....  браво, много сте оригинални. Някои хора разбраха, други се оляха. Приятна вечер на всички, надявам се да съм допринесла за хубавото ви настроение. Нито съм писала, че искам раздяла, нито че ми изневерява, нито че ме бие или обижда. Има разлика в епитетите. Има разлика и в светоусещането на хората. Някои от коментарите ми бяха много полезни. Това за дървото е топ! И не го асоциирам с раздяла, а с промяна. Промяна на моята нагласа за живота, промяна на моя вътрешен свят.

Никой не е казал да си разказваш живота, но поне да се изразяваш по-ясно, няма да е лошо.
Явно с изразяването имаш проблем. Мисли не четем. Ние сме непознати и това е форум. Също така и мъжът ти няма да чете мисли.
Ами да, всъщност ето ти една идея. Вземи седни с тоя човек и що на него не му кажеш тия работи. Ама по-разбираемо, че да не ти каже и той - какви компоти искаш Stuck Out Tongue Winking Eye
И не бъди толкова докачлива.

# 39
Аз също мисля, че проблемът е в отношението му към 20-годишната. Авторката ревнува от нея и тъжи по отминалата младост. Мъжът е престанал да я забелязва като жена, вероятно няма комплименти и добро отношение, а разговорите се свеждат до това какво ще се яде и има ли чисти чорапи.

Не смятам, че има връщане назад като се стигне то тази точка, още повече че му шарят очите по млади момичета. За мене това семейство ще се разпадне, ако авторката започне да става трудна и изискваща. Засега седи, защото му е удобно, има и безплатно жилище. Ако някой фактор се промени, като например младата да му върже, ще си бие камшика за нула време.

# 40
На мен ми звучи като просто да я е приел за даденост, особено както тя пише и че е пестелива и рядко ще поиска нещо за себе си, та и съвсем го улеснява в това.
За съжаление не е рядко срещано в дългогодишна връзка мъжът да спре с всякакви кавалерски прояви и мило държане към собствената си жена, но с всички останали тези неща да си ги има иначе, дори не става дума за сваляне или мераци винаги.
Може и така да си остане, а може и да не, особено ако си припомни че както на него чуждите са му интересни а неговата не, така пък тя за всички други мъже е чужда Grinning На това не става ако и тя все нищо не иска и нищо не очаква или поне се примирява ако не получава. За елементарно уважение и възхищение към половинката говоря, не се хващайте за думата получава че ще забие темата в посока материализъм.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 23:10 от natka

# 41
Авторке, съфорумките ти дадоха много добри съвети и за сефте не прочетох израза "бягай с 200", което означава, че връзката ви все пак има шанс да бъде спасена.
За това обаче и ти и той трябва да се потрудите.
На първо четене звучиш като много изнервена и сприхава жена.
Почвам да си мисля, че поведението на партньора ти е провокирано от теб (колкото много и да ти иска да го изкараш като някакъв злодей в цялата история).
Остави децата на баби и дядовци за един уикенд, отиди на фризьор, маникюр, педикюр, купи си секси бельо.
Съблазни го тоя мъж - не му мрънкай за щяло и нещяло и ще видиш как няма да се зазяпва по други жени.

# 42
На мен ми звучи като просто да я е приел за даденост, особено както тя пише и че е пестелива и рядко ще поиска нещо за себе си, та и съвсем го улеснява в това.
За съжаление не е рядко срещано в дългогодишна връзка мъжът да спре с всякакви кавалерски прояви и мило държане към собствената си жена, но с всички останали тези неща да си ги има иначе, дори не става дума за сваляне или мераци винаги.
Може и така да си остане, а може и да не, особено ако си припомни че както на него чуждите са му интересни а неговата не, така пък тя за всички други мъже е чужда Grinning На това не става ако и тя все нищо не иска и нищо не очаква или поне се примирява ако не получава. За елементарно уважение и възхищение към половинката говоря, не се хващайте за думата получава че ще забие темата в посока материализъм.
И според мен я е приел за даденост.
Само не разбирам щом не мислиш за раздяла, защо темата е озаглавена "А сега накъде", или алтернативата - "Има ли живот след брака"?

# 43
Е, тя и да не е хукнала да се разделя с него, пак нещо иска да се промени тепърва, а не да стоят нещата както досега, поне аз така го чета въпроса.

Много са тези, които приемат партньора си за даденост когато се установят трайно заедно. Умишлено не пиша мъже, защото се случва и при двата пола. И става така че връзката им се дели наистина на преди брака и след брака, защото едно е докато са гаджета и полагат усилия да я развият тая връзка, пък после вече приемат че няма накъде да я развиват вече и си усядат в някакъв комфорт и до там с усилията. Нали са се "взели" вече. И да не е брак по документи, заживяването заедно не е чак толкова по-различно в това отношение, а като се появят и децата в картинката и съвсем става "че за кога да се умилквам на другарчето, то накъде повече?". Не при всички, за щастие, но хич не е и рядкост.

# 44
Темата е "А сега накъде", защото искам промяна, а промяната е свързана с движение в една или в друга посока. Осъзнавам, че поведението на всеки един от партньорите в една връзка, винаги е в корелация с поведението на другия и аз го разбирам. Никога не съм казвала, че е злодей, напротив. Отбелязах и силните и слабите му страни, които оценявам обективно. Няма нищо фрапиращо, няма трагедия. Просто момент на слабост от моя страна, който отмина бързо. Донякъде и благодарение на вас, които бяхте така добри да отделите време, за да прочетете поста, пък и да отговорите. Който казва, колко лесно е да си тръгнеш от такава връзка, не я е изпитал. Когато си преживял толкова много неща със своя партньор, било то добри, било лоши, не можеш да махнеш с лека ръка и да си тръгнеш. Който е обичал, знае че когато вземаш решения, ще те е грижа и за партньора ти, а не само за теб.

Общи условия

Активация на акаунт