Страх или оправдание?

• 8 936
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Умиргам !!
Пиши следващия път на платежното в други пояснения “Кажете благодаря, неблагодарници ньедни!”
Като ти е важно да ти благодарят и да ти връщат жеста си го кажи бе, или не го прави. Ето, сега си решила да не го правиш, пък се терзаеш, че ти се сърдел. Ма имайте ги тез топки като тропате с крак поне да можете да си удържите до край на “принципите”. Ей сега една в една друга тема и тя милата страда, че като била булка не ѝ върнали златните гривни и парите дето подарила на тяхната сватба, и на фризьор била даже отишла.
Не ми е “изискване”,но би трябвало да се подразбира като някой прави жест.

# 31
Жест! Жест е великодушна постъпка, красиво дело, акт на даване. Жестът сам по себе си не предполага възвръщаемост, защото се прави като дарение.
Другото е пак жест, комбинация от три пръста с преобладаващ средния …
Не ти разбирам драмата, която премина неусетно от тяхното нежелание да идват да оцеляват в чужбина и сами да си купуват душгеловете към тяхната неблагодарност.
Общо взето говорим тука за едни лоши хора, а ние сме благи и добри.

# 32
Жест  — Доброволен акт или действие, чрез който човек изразява внимание, доброта, съчувствие или признателност към някого. Това е знак на уважение, съпричастност или подкрепа, който не изисква отплата.

Ти не правиш жестове, ти искаш да провеждаш транзакции. Тъй си им го кажи на хората - искам да ми бъде заплатено за това, което съм похарчила за вас и приключвай с драмата.

# 33
Не ползвам марката, но гугъл казва, че такива душ гелове има в Нотино. Отдавна имат сайт в БГ. Хората могат да си ги поръчат и онлайн. Дали са в 20 век откъм технологии и не знаят как, дали искат точно определен вид дет ого няма тук или им е по-лесно да занимават авторката и мъжа й остава неясно. Щом са такъв препъни-камък тези козметики, може авторката да опита елегантно да се измъкне, че точно исканите душ гелове са били свършили в магазина при тях, но случайно е видяла, че ги има налични на ей тоя български сайт с доставка в БГ Simple Smile И да види каква ще е реакцията.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:39 от Miss_Kaprisse

# 34
Оххх, яд ме е, че ще пиша, понеже сега ще ми излизат нови отговори до край. Дано скоро заключат темата, а междувременно според мен авторката е права - искат специална душ-кабина, доставки, чудеса. Те тук душ-кабините са скъпи, пък какво остава за чужбина.
Следващият път ще поискат апартамент.
Нахалници!

Душ ГЕЛ бе, душа, две бутилчици по 5 евро...

# 35
Оххх, яд ме е, че ще пиша, понеже сега ще ми излизат нови отговори до край. Дано скоро заключат темата, а междувременно според мен авторката е права - искат специална душ-кабина, доставки, чудеса. Те тук душ-кабините са скъпи, пък какво остава за чужбина.
Следващият път ще поискат апартамент.
Нахалници!

Душ ГЕЛ бе, душа, две бутилчици по 5 евро...
Ирония е това на светулката, даже сарказъм

# 36
  • Далечният изток
В твоя случай напълно резонно не получаваш уважение от роднините на мъжа ти.
Два душ-гела моля ви се....

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 15:01 от Не се сърди, човече

# 37
Жест! Жест е великодушна постъпка, красиво дело, акт на даване. Жестът сам по себе си не предполага възвръщаемост, защото се прави като дарение.
Другото е пак жест, комбинация от три пръста с преобладаващ средния …
Не ти разбирам драмата, която премина неусетно от тяхното нежелание да идват да оцеляват в чужбина и сами да си купуват душгеловете към тяхната неблагодарност.
Общо взето говорим тука за едни лоши хора, а ние сме благи и добри.
Умиргам !!
Пиши следващия път на платежното в други пояснения “Кажете благодаря, неблагодарници ньедни!”
Като ти е важно да ти благодарят и да ти връщат жеста си го кажи бе, или не го прави. Ето, сега си решила да не го правиш, пък се терзаеш, че ти се сърдел. Ма имайте ги тез топки като тропате с крак поне да можете да си удържите до край на “принципите”. Ей сега една в една друга тема и тя милата страда, че като била булка не ѝ върнали златните гривни и парите дето подарила на тяхната сватба, и на фризьор била даже отишла.
Не ми е “изискване”,но би трябвало да се подразбира като някой прави жест.
Айде сега пак прочети коментара ми и тогава ми обяснявай значението на думата
В твоя случай напълно резонно не получаваш уважение от роднините на мъжа ти.
Два душ-гела моля ви се....

А ако аз ти кажа,че искам нещо от тях,а те ми откажат,дали няма да ми отговориш “Никой не е длъжен да прави нещо за теб”?
Какво уважение,какви пет лева?Нито съм говорила с тях,нито аз,нямаме контакт,нито мисля лошо за тях,нито имат значение в моя живот.
Така че не знам ти откъде разбра,че не заслужавам уважение?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 15:01 от Анонимен

# 38
Ааа, сори, помислих, че в бързината е прочела, че е душ кабина, защото то от величината на драмата как да повярваш, че за душ гел става въпрос..

# 39
За не разбирам какви са тези безмислени спорове. Някой да ми обясни къде точно е проблема да пратиш някой душ-гел от време на време като се биеш в гърдите, че изкарваш много пари, а в БГ мизеруват. Те не искат да им пращаш злато.... За мен авторката е егоист... Каква благодарност, ти да не си им дари бъбрек да ти целуват ръка. Това е един дуж гел. Купуваш го и край! Точка по въпроса. Няма скандали и всичко е ток и жица, а ти правиш от мухата слан. То излиза, че си или си бедна, или си стисната...

# 40
Сестрата на мъжа ми живее във Франция, имат прилични доходи и могат да си купят хубава козметика и сами. Винаги, когато се виждаме обаче им взимаме нещо малко, от типа на душ гелове от България. Не че при тях ги няма, не че не могат да си ги купят, просто ей така. Ние също не сме опрели до просешка тояга, но те също ни носят дребни неща, повечето от които ги има и тук. За мен е нормално.

Ако мъжът ти е обещал да им занесе нещо, което не ти е подръка, нека си освободи време и да отиде да го вземе сам. Но за такива неща, които са ти под носа и можеш да ги сложиш в количката, докато си пазаруваш ежеднените покупки, не виждам причина да се създава напрежение.

Единствено, ако те показват явно неуважение към мен, тогава няма да ги купя. Но без да правя скандал - просто със спокоен тон ще си кажа защо.

# 41
Явно авторката с такъв светоглед никога не се радва на нищо в живота, не изказва благодарност и не цени малки неща. Затова й е толкова трудно да изпрати нещастни душ-гела на близките от сърце.

Но на такива хора никой няма да казва "благодаря" или да ги поздравява за рождения ден. Както се казва: каквото посееш, това ще пожънеш. Научи се да бъдеш благодарна - може би тогава хората ще започнат да ти се усмихват.

# 42
Ся пък се обърках и аз. Не си общувате, не сте близки по никакъв начин, но те бърка дали са ти казали "благодаря" и дали са ти пратили обратно 2 душ гела и на теб? Както споменаха по- горе - казваш, че нямало у магазина и толкоз. Иначе не се подразбира нищо от правенето на жестове. Те затова се наричат жестове, все пак.

И да - не си длъжна да им правиш никакви жестове. Не знам тогава кво те бърка кой и защо ти се сърди?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 15:04 от duhduh

# 43
Да обобщя - твой роднина по съпружеска линия моли за евтино подаръче от чужбина, а ти се мариноваш в злоба за това, че си взела решение в живота да заминеш за чужбина и да се бъхтиш четворно, а той не желае да върви по твоя път?
Пий един валериан и се моли някой твой роднина да не му се появят проблеми и да не каже мъжът ти - мен какво ме интересува, оправяй се сама с тях.
Ами,да.Аз пък съм човек,който не обича да занимава другите с глупости,даже и да са роднини от моя страна.

Много хора вярват (често с основание), че козметиката, която се продава в чужбина, е с различно качество от продаваната у нас. И затова си купуват чужбински козметики, прахова за пране и прочее. Та за него може би не е глупост, а искрено убеждение.   
А ти наистина се впрягаш за глупости, вместо да се радваш, че минаваш тънко и лесно. Не осъзнаваш колко по-трудно и отговорно е да търсиш подарък без поръчка.
Иначе не за всекиго се получава с емиграцията. Някои на свикват, други наистина се страхуват дали ще се справят...

# 44
Това, че тя не си обува с тях, не означава, че двамата братя не си общуват.

Общи условия

Активация на акаунт