Грип 2018

• 75 749
  • 536
  •   1
Отговори
# 390
Джулая,ужас.Мен също така ме повтори грипа.
Мен ме потретва Crazy  И никой не казва грип ли е, вирус ли е, бактериална инфекция ли е. Всички изследвания са прекрасни Crazy
Джулая, пусни си утре суе и crp, ПКК, микоплазма и хламидия пневмония IgG IgM. Ще се види какво ти е.
Аз заради тази хламидия още съм като парцал, от 20ти януари от както вдигнах температура до момента...Ако бяха ме изследвали навреме, щях да пия 3 седмици морящи я антибиотици, а не такива дето не са подходящи.

# 391
  • Тра-ла-ла
Джулая, пусни си утре суе и crp, ПКК, микоплазма и хламидия пневмония IgG IgM. Ще се види какво ти е.
Аз заради тази хламидия още съм като парцал, от 20ти януари от както вдигнах температура до момента...Ако бяха ме изследвали навреме, щях да пия 3 седмици морящи я антибиотици, а не такива дето не са подходящи.
ПКК, ДКК, CRP и СУЕ - до тук все в норма. Бели дробове - чисти, синуси - чисти. Нямам пневмония и астма. Не кашлям, нямам хрипове от доста време. Нямам алергии към най-честите алергени. TSH, FT3 и FT4 в норма. Чернодробен пакет в норма. 2 микробиологии - на 2ри ден след АБ и на 7ми ден след друг АБ. Тук може и да не са коректни резултатите предвид липсата на много чисти дни и недоверието ми по принцип в лаборатории Crazy Единствено излезе, че съм изкара инфекциозна мононуклеоза, но не e ясно кога. Имам само антитела (IgG). Всички лекари до тук казват - "идва ти отгоре проблема". Т.е. от нос, синуси. Но никой не казва - "Ето това е диагнозата, пий това и това"

Чудила съм се какви други изследвания да пускам, но имунологичните и инфекциозните са много видове и не мога да стрелям на посоки и да кихам излишни пари. Ще имам предвид насоките ти Hug

П.П. Случвало се е да имам тежка инфекция в друга част на тялото и CRP-то да е било в норма. От тогава съм с едно наум, че не хваща всички инфекции.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 01:42 от Джулая

# 392
На мен болката отпред, под реброто и цялата лява страна и бодежи и натиск в гърдите са постоянно явление, плюс сухата кашлица. Вчера ме стегна сърцето и си тръгнах от работа. Отидох при личната и тя пак почна с глупостите си, че съм няква депресирана и някои нервчета са се засегнали. Изписа някви лекарства, които естествено не взех. Дори болничен не ми даде, че ходих пак до работа неплатена да си пусна, а колегите сигурно си мислят, тая как лъже, уж не е добре, а дошла пак.  Реших да посетя невролог и той ме опипа. Каза , че грипа тази година имал две лица. При едни повече хрема и много кашлица, а при други като мен - суха кашлица, която не се тушира от нищо. И понеже грешно е започнал синтеза на лекарства, първо с азакс, антибиотик и после тоя флексид, макар и само една таблетка да съм пила от нея, вика ти щом още кашляш, отделяш по-малко храчки, ти не си се излекувала. И от целият този период все кашляне, кашляне всички мускули, най-вече в ляво и горе гърдите са се раздразнили и те болят с всяка вид болка- пулсираща, бодежи, пробождане, схващане. А гърдите ме болели от недоизлекуване. Засега ми даде 20 дена по 2 таблетки геломертол, за 7 дена ми изписа по 3 сашета Дексофен, либексин също по две таблетки за 7 дена и за стомаха сутрин на гладно каза да пия панразол. След 7 дни да му се обадя по телефона и да кажа как е състоянието ми. Ако няма голям ефект ще мислим за изследвания. Не знам момичета, много ме е страх с това стягане вече около сърцето, което почна от вчера най-вече, тия систули, които имам всеки път щом се навежда или пътувам с градски автобус. А пък за тези изследвания, които казвате,няма кой да ми даде да си ги направя, а на свободно са много скъпи тук. Но ако се наложи, ще трябва..

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 06:41 от bubulina_baby

# 393
ПКК, ДКК, CRP и СУЕ - до тук все в норма. Бели дробове - чисти, синуси - чисти. Нямам пневмония и астма. Не кашлям, нямам хрипове от доста време. Нямам алергии към най-честите алергени. TSH, FT3 и FT4 в норма. Чернодробен пакет в норма. 2 микробиологии - на 2ри ден след АБ и на 7ми ден след друг АБ. Тук може и да не са коректни резултатите предвид липсата на много чисти дни и недоверието ми по принцип в лаборатории Crazy Единствено излезе, че съм изкара инфекциозна мононуклеоза, но не e ясно кога. Имам само антитела (IgG). Всички лекари до тук казват - "идва ти отгоре проблема". Т.е. от нос, синуси. Но никой не казва - "Ето това е диагнозата, пий това и това"

Чудила съм се какви други изследвания да пускам, но имунологичните и инфекциозните са много видове и не мога да стрелям на посоки и да кихам излишни пари. Ще имам предвид насоките ти Hug

П.П. Случвало се е да имам тежка инфекция в друга част на тялото и CRP-то да е било в норма. От тогава съм с едно наум, че не хваща всички инфекции.
Иди в МВР болница при Бенчев или Петров. Това са УНГ. Сестра ми е лекар, тя каза, че са едни от най-добрите в бг. Или във ВМА, апаратурата им е страхотна.
За синузит хинолоновите антибиотици са подходящи.
Уф, Джулая....да идва пролет, море после. Да се понапечем на слънце.....барем помогне Simple Smile

# 394
На мен болката отпред, под реброто и цялата лява страна и бодежи и натиск в гърдите са постоянно явление, плюс сухата кашлица. Вчера ме стегна сърцето и си тръгнах от работа. Отидох при личната и тя пак почна с глупостите си, че съм няква депресирана и някои нервчета са се засегнали. Изписа някви лекарства, които естествено не взех. Дори болничен не ми даде, че ходих пак до работа неплатена да си пусна, а колегите сигурно си мислят, тая как лъже, уж не е добре, а дошла пак.  Реших да посетя невролог и той ме опипа. Каза , че грипа тази година имал две лица. При едни повече хрема и много кашлица, а при други като мен - суха кашлица, която не се тушира от нищо. И понеже грешно е започнал синтеза на лекарства, първо с азакс, антибиотик и после тоя флексид, макар и само една таблетка да съм пила от нея, вика ти щом още кашляш, отделяш по-малко храчки, ти не си се излекувала. И от целият този период все кашляне, кашляне всички мускули, най-вече в ляво и горе гърдите са се раздразнили и те болят с всяка вид болка- пулсираща, бодежи, пробождане, схващане. А гърдите ме болели от недоизлекуване. Засега ми даде 20 дена по 2 таблетки геломертол, за 7 дена ми изписа по 3 сашета Дексофен, либексин също по две таблетки за 7 дена и за стомаха сутрин на гладно каза да пия панразол. След 7 дни да му се обадя по телефона и да кажа как е състоянието ми. Ако няма голям ефект ще мислим за изследвания. Не знам момичета, много ме е страх с това стягане вече около сърцето, което почна от вчера най-вече, тия систули, които имам всеки път щом се навежда или пътувам с градски автобус. А пък за тези изследвания, които казвате,няма кой да ми даде да си ги направя, а на свободно са много скъпи тук. Но ако се наложи, ще трябва..
АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е ПРИ МЕН. БОЛКАТА ОТ ЛЯВО ПРИ ДИШАНЕ Е МНОГО ОСТРА Sad ЛИЧНАТА НА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ.

# 395
АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е ПРИ МЕН. БОЛКАТА ОТ ЛЯВО ПРИ ДИШАНЕ Е МНОГО ОСТРА Sad ЛИЧНАТА НА ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ.
При мен е в дясно....
Нищо не помага

# 396
Джулая, опитай (нищо не губиш) да си пръскаш 3 пъти дневно по 2 капки във всяка ноздра Силвертус. И преди всяко ядене пий по две таблетки синус магна. Всичко е безвредно и билково (не е хомеопатия), и цели да ти се успокои лигавицата и да ти се прочистят синусите. След хиляда прегледа и много мъки това ме оправи. Ако проблемът ти идва от синусите, ще усетиш поне някакво подобрение. Когато отидеш на лекар, питай го за капки за нос с кортикостероид + АБ - това мен ме доизчисти от ифекцията.

# 397
  • Тра-ла-ла
По едно време лигавицата на носа ми беше толкова набъбнала, че никакви капки не облекчаваха - Морска вода, Олинт, Муконазал плюс, Кузикром, Макситрол. Силвъртус с прополис имам от преди и ми изсушава и щипе, а отпушва за кратко. Довършвам в момента капки Димиста - с кортикостероиди и антихистамин. Те успяха доста да отбъбнат лигавицата, обаче вече почна да ми разкървавява, дори след намаляване на дозата. Между тези капки слагам едни билкарски, които хем са мазнички и овлажняват носа, хем лекуват, хем от изпарението на лавандулата имат и арома ефект.

Google76
, благодаря за съвета. При мен дори не казват "инфекция на синусите". Ще пробвам Синус Магма bouquet Интересно, че като вдигна температура и носът се запушва. Като спадне и се отпушва Crazy

bubkab , тенкс.  Hug И аз с нетърпение чакам да се стопли да хукна сред природата Blush Може ли да питаш и за конкретни имена на УНГ във ВМА? Това ми е план Б - да отида на 3ти УНГ, но искам да се изолира все пак някаква бактерия, защото ми писна да пия АБ на принципа проба грешка, че организмът ми вече се задръсти и лятото сигурно ще ми избие слънчевата алергия, ако не си прочистя организма до тогава ooooh!

Мацки, бодежите отзад трудно ще минат от семосебе си. Аз докато не отидох на масажи - не разбрах колко е зле положението, а не ме е боляло. Гръдният кош и гърбът са ми били толкова сковани, че са правили нещо като менгеме на белия дроб. Още след 1вата процедура спрях да имам задух и започнах да дишам с пълни гърди. Но ходих при рехабилитаор, които освен, че разбира от анатомия, владее и юмейхо и други техники и знае как да помогне. А разни квартални масажисти, изкарали едномесечен курс, не само, че не могат да помогнат, ами и бели могат да сътворят. Някакви физиотерапевтични процедури от типа на магнито и елекротерапия също ще са от полза.

# 398
Джулая, тя ми препоръча тези, защото им познава работата и смята че са много добри специалисти и отговорни като хора. За ВМА не мога да посоча имена. Можеш да пуснеш за мнения в гугъл се сещам....
На масаж не смея да ида, че пукнах ребро от кашлицата..

# 399
  • shumen
При моето дете много помогнаха за кашлицата инхалации с Пулмикорт и Вентолин и сироп за кашлица Улитус.

# 400
Три дни след лекарствата - геломертол, Дексофен сашета и либексин болките си ги има още и все повече в ляво под формата на спазми и горенето на гърба, ушите, врата , краката с едновременно втрисане е почти цял ден. Меря температура макс е 36.8/36.9. иначе сутрин и вечер е 36.1, 36.4, 36.7.  Мисля да си пусна тези изследвания, за които казвате igG и IgM с кръвна картина пълна.

# 401
Бубулина, за това горене и болки, вероятно имаш и засегнати нервни окончания.  Ходила ли си на невролог?

# 402
Точно невролог ми изписа тези лекарства. Да и той каза, че ако се излекува този вирус, ще почне и нервите засегнати да лекува, но засега докато още кашлям, каза каквото и да се направи, щом кашлям ще усещам болки още

# 403
  • shumen
Геломиртола е ужасен.Аз,а колежките,който го пиха,не спряхме да кашляме докато не го спряхме.

# 404
Аз каквото и да пия, май ефект нулев. Ще се наложи да си пусна изследванията, които казахте

Общи условия

Активация на акаунт