Грип 2018

• 75 719
  • 536
  •   1
Отговори
# 405
Бубулина, имаш ли опция да прекараш няколко дни на високо? Примерно, над 1500-1800 м на хижа? Понякога планинския въздух пресича такива обострени кашлици.

# 406
Туберкулоза изследвана ли е?

# 407
Не е . Нашите не ми дават пари за да давам за изследвания. Спряха да ми дават пари за лекари и точно това най-много ме ядосва. Ето 4 ден пия и тия лекарства сухата лека кашлица си стои, болките в гърдите и около лявото ребро и сърцето също. Постоянно ме втрисаше или ми загрява гърба  Аз и да искам няма как без да имам възможността да си пусна изследвания

# 408
  • Тра-ла-ла
След среща с микробиолог и пуснати изследвания от нос и гърло....В гърлото нищо не се изолира. В носа - Staphylococcus aureus MSSA. Т.е бактерията е чувствителна към предходните антибиотици, но явно не съм ги пила достатъчно дълго. А според доктора - те и не действат чак толкова перфектно на локално ниво. Изписа ми АБ капки за нос и никакви антибиотици, защото и без това организмът ми е преситен.

Отделно започнах да пия Кверцетин от 3-4 дни и съм доволна. Колкото и да не ми се вярваше хранителна добавка да действа толкова бързо - още с първата доза ми понамаля секрета от задната хрема. Температурата ми влезе в нормалните граници Praynig За 1ви път можах да се изкъпя като бял човек hahaha Без да ми се запуши носа, да се задуша, да стоя на отворена врата и да бързам да излизам Crazy Още обаче носът ми си стои целодневно полу запушен.

# 409
Джулая, днес в 4 аптеки търсих кверцетин. Няма....
Откъде мога да си купя?

# 410
  • Тра-ла-ла
Джулая, днес в 4 аптеки търсих кверцетин. Няма....
Откъде мога да си купя?
Аз също забелязах, че сред всякакви добавки в аптеките - няма Кверцетин. Предполагам, че с капаро може да поръчаш да ти доставят.

Иначе аз го купих от магазин за хранителни добавки в Студентски град. Може и онлайн да си поръчаш от подобни магазини. Марки и цени има всякакви.

# 411
Здравейте момичета !С вирус сме и имаме висока температура!Лекарят ни каза да и слагам свещички но тя не дава!Възможно ли е да и е неприятно и некомфортно и как да и ги сложа

# 412
  • Тра-ла-ла
Как сте другарчета?! Hug Оздравяхте ли?

# 413
  • София
Нее. Карам 3ти вирус тази зима. Много интересно ми се развиват нещата - почна изведнъж, на втория ден уж бях по-добре, на третия пак бях зле. Много ме болят раменете.

# 414
В момента съм с остър вирусен конюктивит...
Писна ми

# 415
Мойта е мнооого сложна 😟

# 416
  • Тра-ла-ла
Мойта е мнооого сложна 😟
Поне намери ли се някой доктор, който сериозно да се заеме със симптомите?

# 417
През последните две седмици се случиха мн неща и понеже не бях влизала много и съответно не бях писала, ще разкажа. Преди две седмици - четвъртък отивам си на работа както всеки ден и към 10 без нещо сутринта ме стегна сърцето, едва издържах, не знаех какво се случва. Реших да си пусна неплатена, за да отида на лекар, че иначе нямаше как , защото не ме пускаха много след като все ходих из лекари февруари. Та отидох при личната и тя започна с глупостите си, че карам няква нова инфекция и че всичко е на депресия и стресова основа. От прекаленото ми притеснение съм ставала такава невротичка, че съм развивала невралгия. Викам й , добре казвате, че имам невралгия, ами дайте ми направление за такъв лекар - невролог, нека поне специалист да ме поеме, но разбира се само за да не даде се изказа, не то не е за невролог, ще ти изпиша лекарства и лепенки за изтинал нерв. Идваше ми да заплача. Но болките продължаваха, а аз не знаех какво се случва и изпитвах адски мн страх. Реших на свободно да отида при невролог и ако не е за него , тогава вече пак да потърся кардиолог. Отидох аз, прегледа ме, опипа ме из целия гръден кош и изслуша всичко като диагнози, лекарства до момента и каза, че нямам никаква невралгия, а че е спазми на гръдния кош, поради сухата кашлица, която все имам. Изписа ми либексин, геломертол и нимезил за 7 дена и каза да му се обадя и да кажа как съм. Минаха 6 дена виждах, че подобрение няма и му звъннах , за да кажа, тогава той ми каза да ги продължа до понеделник и да отида на преглед. През тия дни започна кашлицата леко да се кърти и си виках, май има ефект. Но в събота болката и втрисанията се появиха пак и в понеделник помолих пак да ме пуснат, за да отида. Тогава ми насочи изследвания - ПКК, ДКК, СУЕ, Стрептококи и още едно. От кръвната картина всички беше наред без тромбокрита, беше ми мн под нормата, останалите също бяха добре, без стрептококите , там референтните стойности ги даваха от 0-200, а аз имах 300 и след като видя и той ми даде направление за нова снимка на белите дробове. На нея пишеше остър бронхит без симптоми в перинхема и неуточнена бронхопневмония. И от вчера ми изписа Аугментин 1000 2 пъти дневно, тия либексин и геломертол да продължат, витамини за подсилване от тия разтворимите и ацц 600. След 7-те дена да отида на контролен и ако няма ефект, вече болница . Днеска изпих първите две, засега ефект не усетих, ама ще видим

# 418
През последните две седмици се случиха мн неща и понеже не бях влизала много и съответно не бях писала, ще разкажа. Преди две седмици - четвъртък отивам си на работа както всеки ден и към 10 без нещо сутринта ме стегна сърцето, едва издържах, не знаех какво се случва. Реших да си пусна неплатена, за да отида на лекар, че иначе нямаше как , защото не ме пускаха много след като все ходих из лекари февруари. Та отидох при личната и тя започна с глупостите си, че карам няква нова инфекция и че всичко е на депресия и стресова основа. От прекаленото ми притеснение съм ставала такава невротичка, че съм развивала невралгия. Викам й , добре казвате, че имам невралгия, ами дайте ми направление за такъв лекар - невролог, нека поне специалист да ме поеме, но разбира се само за да не даде се изказа, не то не е за невролог, ще ти изпиша лекарства и лепенки за изтинал нерв. Идваше ми да заплача. Но болките продължаваха, а аз не знаех какво се случва и изпитвах адски мн страх. Реших на свободно да отида при невролог и ако не е за него , тогава вече пак да потърся кардиолог. Отидох аз, прегледа ме, опипа ме из целия гръден кош и изслуша всичко като диагнози, лекарства до момента и каза, че нямам никаква невралгия, а че е спазми на гръдния кош, поради сухата кашлица, която все имам. Изписа ми либексин, геломертол и нимезил за 7 дена и каза да му се обадя и да кажа как съм. Минаха 6 дена виждах, че подобрение няма и му звъннах , за да кажа, тогава той ми каза да ги продължа до понеделник и да отида на преглед. През тия дни започна кашлицата леко да се кърти и си виках, май има ефект. Но в събота болката и втрисанията се появиха пак и в понеделник помолих пак да ме пуснат, за да отида. Тогава ми насочи изследвания - ПКК, ДКК, СУЕ, Стрептококи и още едно. От кръвната картина всички беше наред без тромбокрита, беше ми мн под нормата, останалите също бяха добре, без стрептококите , там референтните стойности ги даваха от 0-200, а аз имах 300 и след като видя и той ми даде направление за нова снимка на белите дробове. На нея пишеше остър бронхит без симптоми в перинхема и неуточнена бронхопневмония. И от вчера ми изписа Аугментин 1000 2 пъти дневно, тия либексин и геломертол да продължат, витамини за подсилване от тия разтворимите и ацц 600. След 7-те дена да отида на контролен и ако няма ефект, вече болница . Днеска изпих първите две, засега ефект не усетих, ама ще видим
Моя съвет е директно да те приемат в болница. Стига проби и грешки. Аз бях 10 дни в болница, венозно урбазон и антибиотик..
Иначе преди това бях пила 7 дни клациди др., но ме приеха в насипно състояние, нямах сили да ям, да вървя и да дишам....

# 419
Лекарката ти е идиотка с извинение. Депресия било. Сигурно и кашляш от депресия. Много мразя като започнат така с налучкване, а като не стане и нямат други козове минават на "луда си", "депресирана си".

Общи условия

Активация на акаунт