Грип 2018

• 75 719
  • 536
  •   1
Отговори
# 420
  • Стара Загора
Невролозите не знам как да коментирам, отидох и аз с болки, платен преглед, онзи даже не ме докосна и започна да пише рецепта за АД. Аз стоя и го гледам учудено, казвам му няма да пия такива неща, и той ми изписа невролаксин... просто стоях и не знаех какво да кажа. Това не сега де, но просто във връзка с лекарите...

# 421
След моята кашлица развих междуребрена невралгия от напъването.
Когато отидох, първата невроложка обясняваше как не знаела и не можела нищо да каже. Прати ме на вътрешен лекар за всеки случай. Той още по-малко знаеше какво да е, но ме наплаши с някакви измишльотини за странни тонове в сърцето и можело да значи, че не са ми наред клапите (аз бягах маратони по това време, да отбележа) и нищо по належащия проблем. После отидох пак при същата невроложка, която отново се прекръсти как идея си няма какво да прави с мен.
От отчаяние отидох в Токуда (50 лв преглед), където въпросната взе да ми дудне глупости за сколиоза и да ме праща на рентгени (30 лв), след което седна да изписва противовъзпалителни - всичките, богато рекламирани в кабинета й в брошурки, плакати и прочие. Беше такъв цирк, че още се чудя с какъв акъл след като не ми мина, отидох пак (този път 30 лв вторичен преглед), при което тя реши да измисли схема да ме вкара в болницата на системи с някакви абсурдни такси за престой (те са си такива в Токуда де), а като отказах, предложи да ме издруска поне с малко платено лежане на системите. Записа какви лекарства да ми вливат - засукани марки на аналгин и парацетамол. Теглих й една. Оправих се с доста мъки като си отделих няколко дни за пълна почивка, разтривах си гърдите с етерични масла и фелоран и пиех МНОГО невробекс (милгама).

# 422
Гугъл, това за фелорана не съм се сетила!
И аз пия милгама и много ми намаляха болките. Сега ще ида да се намажа с волтарен Simple Smile
Благодаря!!!

# 423
Гугъл, това за фелорана не съм се сетила!
И аз пия милгама и много ми намаляха болките. Сега ще ида да се намажа с волтарен Simple Smile
Благодаря!!!
Да, мазането с противовъзпалителни кремове адски помага. Ако с волтарена не стане, сложи дийп рилийф - то е с ибупрофен и е доста силно. Ако кашляш също, преди лягане си направи смес от етерични масла - смесваш масажен гел с няколко капки етерично масло от евкалипт и няколко капки от мента, мажеш. Успокоява, а и дишаш по-леко, кашлицата понамалява.
Успех!

ПП. Аз имам и един друг номер, който съм научила покрай бягането: отиваш във ветеринарна аптека и искаш рефригеранс (то е за коне и крави - за обезболяване и успокояване) - то не е като мощните конски мазила, от които щипе и пари, а е много нежно и лекува.

# 424
  • Тра-ла-ла
Аз....както си бях добре и с темп 36,4 почти 2 седмици и днес усещам, че нещо не ми е добре. От вчера малко трудно преглъшам в ляво и тогава и ухото ме боли леко. Венците ме болят/сърбят. Прибрах се вкъщи и ОМГ - 37.6. Нищо не пих и след няколко часа температурата сама си спадна до 36.8. За втори път ми се случва такъв куриоз. Утре пак съм за микробиологично изследване. А следващата седмица по-живо по-здраво ще ме пратят на препоръчан УНГ в родния град. Писна ми вече никой по трасето да не си върши работата.....

За докторите какво да коментирам. През целия си съзнателен живот 1 път не съм попадала на читав лекар или зъболекар от раз. Да не говорим за последните "модни" тенденции всичко да изкарват, че било на психическа основа или че си хипохондрик ooooh! Ми да вземат всички да се преквалифицират на психиатри, барем да цъфнем и да вържем с шепа весели хапченца Crazy

Рефригеранс доста цапа бели дрехи. Една тениска така си замина преди години Grinning В крайна сметка, ако не мине с мазане - ще мине с професионален масаж.

# 425
  • shumen
Аз и детето бяхме така все болни почти целия февруари.Март,аз бях здрава,но детето изкара ларингит.Да си отива вече тая зима и да се стопля най-после,че лекинко взе да ми писва.

# 426
И аз колко се мазах преди да отида при невролога, колко Милгама пих, ефект нямаше, защото невролога каза ти нямаш невралгия. Да може да си засегнала окончания, но болките са от гръдния кош в последствие инфекции и кашляне. И аз исках в болница, ама като не ме вкарват какво да направя. То затова колежките на работа не ме пускат и не ми вярват. Едната все казва - нищо ти няма, здрава си кво слушаш лекарите. Спри пий лекарства и всичко ще изчезне. А другата вика щом идваш на работа нищо ти няма, ако беше зле, щеше да си в болница. И от тия подхвърляйки по мой адрес без малко да ме изгонят. Не че е късно де, затова вече се надявам да ми минава

# 427
  • София
Да кажа един трик за гадна жълта, дълга хрема. Виброцил и Гентазон едно след друго.

# 428
Тези дни се разболях и понеже нашите са на работа по цял ден, ме оставиха при баба ми и дядо ми. Имам много висока температура и от 2 дни не спирам да повръщам, така че всички лекарства с които ме тъпчат не помагат, защото веднага ги изхвърлям. Днес извикаха личната ми лекарка. Когато дойде, баба ми, дядо ми и леля ми която дойде да види как съм, се строиха в стаята. Като чу, че постоянно повръщам, каза, че ще ми предпише свещички Sad Най-ужасното беше, че имаше от тях и докато се усетя, ме накара да легна по корем, каза на баба ми да ми свали пижамата и ми сложи 2 пред всички! След това като ме преслушваше, ми вдигна блузата до врата и всички ми видяха гърдите. На всичко отгоре така и не ми вдигна пижамата и освен Д-то, леля ми, баба ми и дядо ми, ме видяха и отпред Sad(( Сега баба ми постоянно ме гони с тия свещички, а аз не искам да ми ги слага тя и не й давам, защото искам аз самичка да го правя. Само се караме, защото според нея съм малка и не можело. Все пак съм на 14
и бих могла, но тя не иска и да чуе Sad(((( Как да я убедя, че супер ме е срам и не искам? Освен това се оплака и на майка ми и тя ми се накара жестоко и каза да спра да се лигавя... Някой имал е подобен проблем и как да се справя с положението?

# 429
  • Пловдив
Ау, голям срам... Когато са ти мили нааканото дупе... Я се стегни. Обясни спокойно, че тия свещички можеш да си ги слагаш сама и няма нужда да те гонят и да ти се карат.
Знаеш ли, едно време имаше градски бани и там всички ходеха голи.
За 14 годишна си добре с писането, та ми намирисва на пързалка. Но, може и да греша.

# 430
  • shumen
Писаното е пързалка май.А аз,ако бях първо бих казала да излязат на всички и чак тогава да ти сложа свещичка.

# 431
От този Аугментин до момента нищо не усещам като положително, само бодежа в сърдечната област , пак суха кашлица, болки в гърдите и много втрисане без температура

# 432
Ау, голям срам... Когато са ти мили нааканото дупе... Я се стегни. Обясни спокойно, че тия свещички можеш да си ги слагаш сама и няма нужда да те гонят и да ти се карат.
Знаеш ли, едно време имаше градски бани и там всички ходеха голи.
За 14 годишна си добре с писането, та ми намирисва на пързалка. Но, може и да греша.
Ами няма как да си ги сложа сама защото тя неиска и да чуе!

# 433
  • Пловдив
Не я ли свали вече тази температура? Ако още я поддържаш толкова висока, не си за домашно лечение, а за болница.

# 434
  • София
Мъжът ми пък, защото не се лекува и ходи по командировки май прави ангина сега. Ще го следя утре дали ще вдигне Т и ще го пращам на лекар!

Общи условия

Активация на акаунт