Астрология - 12 тема

• 69 933
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Сатурн не действа веднага. Промяната идва с времето и то никак не може да бъде определено. Винаги възврата се свързва с криза, а колко ще продължи - зависи колко бързо си склонна да осмислиш уроците, които ти дава. Не упорствай, а се пусни по течението, овладей амбицията и се насочи нанякъде, не действай разпиляно и задължително стабилизирай професията/работното си място.

# 511
Момичета, тия дни покрай публикациите ви, се задълбах пак. 
Прочетох, че атмакараката, поставена в навамша, показва как точно ще се развие индивидът, как ще действа - ще си помага ли, ще си вреди ли, в зависимост от това, как е поставена атмакараката - в собствен знак, в екзалтация, в падение... Поразтърсих се, четох и за моя  Меркурий / в навамша е в овен/ Написаното е едно към едно с проявлението му в мен. Стана ми интересно дали сте изследвали, как е ако е атмакараката в навамша е в екзалтация, в собствен знак или в падение...
За меркурий в овен мога да кажа, че е бърз в речта, много бърз даже, нападателен, ако го настъпят или реши, че е настъпан неправомерно и няма авторитети. Вглежда се в детайлите и те му правят силно впечатление, даже повече, отколкото е за негово добро. Бързо намира решения, това отчитам само като плюс.

# 512
  • в 1001-та нощ
Благодаря алена за сайта. Ще го разгледам задължително.
Само едно нещо не можах да разбера, навсякъде пише, сатурновия възврат трае 2.5 години и настъпва около 29.5 годишна възраст. До кога трае ? Моментно или през тези 2.5 години ?

Не знам къде е това "навсякъде". Възвратът на една планета, светило ...  изобщо на един обект - означава да направи една "обиколка" на наталната карта и да се върне там, където е бил в момента на раждането. Направил е един цикъл и започва нов, при нови обстоятелства. Аз разглеждам възвратните карти спрямо наталната. Други си построяват отделна карта.

Слънцето се връща на рожденото място - всяка година и имаме нов слънчев възврат, соларна революция, солар. Луната - на 28 дни - и говорим за лунар. Разглеждат се и възвратите на Венера, на Марс, на Юпитер ... който желае, разбира се, но аз го правя, фазите също.

И в тази връзка - връщането на Сатурн до наталната му позиция се случва в точно определен момент, но действа по-дълго от един миг. И лично за мен - не е 2,5г. Да, докато е в знака на наталния - ще има влияние. Но ако разглеждам точно възврата, а не влиянието на тр. Сатурн в знака на наталния, аз стеснявам диапазона.

Когато действа Сатурн - той руши нездравото, освобождава те от излишното. Представи си, че живееш в паянтова барачка, ще я разруши, за да имаш пространство, за да си изградиш хубав дом. Но ако ти не положиш усилия - дом няма да има. Сатурн изисква пот, кръв, сълзи, усилия ... да го изстрадаш, да го осмислиш, за да го и цениш. Не ръси със щедри шепи Simple Smile

При моя възврат - бях започнала първия цикъл челюстни операции и точно в момента на възврата - всичко приключи успешно, и ми предложиха от фирмата, в която работех - да се установя в София. Преди това много пътувах. Започнах и сериозна връзка и си купих жилище. Все кардинални промени и установяване, за които и бях узряла.

Паралелно във Сатурновия възврат има и възврат на прогресивната Луна.

При теб Сатурн е тронов, ъглов ... качи карта, за да се види при теб картинката.

# 513
luna,
Изследвам го, да. И още как .Simple Smile
Много ми е интересно.
При мен е малко по- ясно. АК ми е Луна, в 10 дом, управлява ми Лагна. Всъщност планетата управител на накшатрата ми е Сатурн... Ама нали Луна управлява Рак.......та и тя има място в 1 дом...
 Прави ми  Чандра - Мангала Йога, като Марсът ми е Йогакарака. Много неща са изключително точни по описание. Разбира се, не могат да се гледат само тези аспекти отделно. Имам и много други влияещи фактори. При сестра ми е абсолютно същия аспект, а се проявява  по друг начин - факт, който буди в мен големи въпроси. Търся отговорите в дробните карти...
При детето е много трудно да разчета, защото при него пък има размяна на знаци. АК му е в кофти навамша,  падение, но прави паривартхана йога и не ми е много ясно. Енергията на коя навамша в крайна сметка ще се прояви...При него има много паривартхана йоги, има и съединения, а това неминуемо ще даде отпечатък в общия прочит.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 21:37 от Катерица

# 514
Катеричке, това е основата, доколкото схванах. Че оттам нататък се гледа и аматякараката къде е в навамша, т.е. как ще помогне АК, къде е венерата / все пак е Д9/ и оттам и йогите ...
Пропуснах да кажа, че Д9, поне по мои впечатления, се задейства след брака. Имам наблюдения и за други, чиито карти съм проверявала, а тях познавам отблизо, при които като че ли се отпушва нещо и тръгва в определена посока. Силно.
Интересно ми е, за по-ясно/категорично поставени АК какво е обяснението на интересуващите се.
Благодаря ти за включването!

# 515
Катеричке, това е основата, доколкото схванах. Че оттам нататък се гледа и аматякараката къде е в навамша, т.е. как ще помогне АК, къде е венерата / все пак е Д9/ и оттам и йогите ...
Пропуснах да кажа, че Д9, поне по мои впечатления, се задейства след брака. Имам наблюдения и за други, чиито карти съм проверявала, а тях познавам отблизо, при които като че ли се отпушва нещо и тръгва в определена посока. Силно.
Интересно ми е, за по-ясно/категорично поставени АК какво е обяснението на интересуващите се.
Да, съвсем основата... Ами не знам дали се задейства след брака.....ами ако няма брак?
Може би, след определена възраст... а преди това, някак по- скрито, слабо въздействие.
АмК ми е Марс. Той ми е какво ли не Simple Smile)
В Д9 имам концентрация на планети в 5 дом. Сдобила съм се с две випарити (в Д1 е само една Wink  ), а също и с йога за аскетичност;-)

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 21:48 от Катерица

# 516
А в какъв знак ти е Луната в Навамша? По-силно поставена, по-слабо поставена от Раши!? И как отчиташ проявлението й?

# 517
А в какъв знак ти е Луната в Навамша? По-силно поставена, по-слабо поставена от Раши!? И как отчиташ проявлението й?
Отчитам Луната си в Навамша мега силна. В 3 дом е, в падение, понеже е в Скорпион. Знаеш енергиите на Скорпион... дълбочини дето са бездънни. Или нагоре или надолу Simple Smile
Обаче, прави Йоги отново с Марс, а също със Сатурн и с Юпитер (деветата му Аргала)....

# 518
Отивам да чета за Аргала. Това са някакви неизмерими все още за мен дълбочини на познанието. Тъкмо мисля, че нещо съм разбрала и поразчоплила и хоп, ами то било отгоре, ама много отгоре, направо по повърхността.  Joy

# 519
  • в 1001-та нощ

Хм, аз имам 3 връзки до момента - първата продължи 11 години - повече е от брак ... бяхме неразделни - 24/7 заедно, винаги заедно. Може би при мен Д9 се е задействала още тогава. Изкл. трудна връзка с много страст, израстване, уроци ...

Иначе - в Раши - Марс ми е АК  в 4 дом в Телец, а в Навамша е в 6 дом, в Дева, в един знак/дом с Меркурий и Сатурн. Асцендентът ми в Д9 е Овен. А Марс там е дара карака - съпругът. И първия, за когото споменах и настоящият (мъжа ми) са марсови, борбени. Първият беше изявен на международно ниво по бойни спортове - марсов отвсякъде, със овчо слънце по сидерал... Синастрично - неговият Сатурн беше в точен съвпад с моята Венера. Много доминиращ и властен ...

Ето двете карти и детайлите са за Д9:

Прекалено никакви са ми познанията по ведическата астрология, но и с беглите ми такива - намирам резон в това, за което питаш.

# 520
Отивам да чета за Аргала. Това са някакви неизмерими все още за мен дълбочини на познанието. Тъкмо мисля, че нещо съм разбрала и поразчоплила и хоп, ами то било отгоре, ама много отгоре, направо по повърхността.  Joy
Хи хи....и аз съм по повърхността....аргала е термин, който ведите използват за "аспект ",  "влияние "...има различни аргали -първични и вторични.
На мен в Д9 ми се сменят АК и АмК....
АК ми е вече Марс, а АмК - Меркурий. Не съм ги изследвала в тези им роли до сега.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 23:01 от Катерица

# 521
Алена, дала си за основни параметри Д9 и оттам се променят знаците и посоката. Аз гледам основното инфо - от Раши към Навамша.  Гледа се от Раши къде отива в Навамша АК, по същия начин и за АмК - той играе подкрепяща роля за АК, т.е. в кой дом, в кой знак и по какви теми ще се включва, оттам/тук не съм сигурна дали естествения сигнификатор за партньора ли или Даракараката /аз гледам даракараката/, т.е. какъв ще е, как ще протича комуникацията...
Това за включването на навамша с брака/връзката, го написах, защото съм го установила за себе си и за още трима... като нямам предвид единствено отношенията във връзката, отключват се и положения и действия на планети на личностно ниво и на обществено. променя се картинката на повече фронтове от строго погледнатото само във връзката...
Но е то, на теб ти е направило впечатление за Марса.. как е в Раши? В навамша, виждам,че е в четвърти дом. Е, това е къщата, семейното щастие. Как се проявява един Марс, си обрисувала..., а АК и АмК?

Катеричке, прочетох за аргала. даже опитах да го приложа веднага, но запецнах. Значи да броя от естествения сигнификатор ли, или от У на дома, от дома ли, чиито теми търся да разгледам как и що!? Ъъъъ!? Ще потърся и друго инфо, че станах разногледа.Grinning

П.П. Да не вметвам, че не съм изследвала смяната на АК и на останалите в Навамша...

# 522
  • в 1001-та нощ
При мен Марс е в 4 дом в Раши, там е АК, а в Навамша става ДК в 6 дом. Венера ми е АмК в Раши, в Навамша май е добре - в собствен знак (Телец) със Слънцето и Раху. Ще помисля малко Simple Smile

Ето детайлите и за Раши:

# 523
Луничке, правилата с Аргалите са много. Още не съм установила кои ми трябват Wink 
Конкретно това, което за моята Навамша споменах, беше най- лесното: стандартните влияния на Юпитер- броим от дома, в които се намира 5-ти, 7-ми  и 9-ти дом от него.
В нета има калкулатори за всякакви аргали- първични и вторични.
Ето например: http://www.astrologycircle.com/argalas/
Излиза един дълъг списък с влиянията.

# 524
Враг в къщата. Така ми прозвуча това от четвърти в шести. А това преминаване от Ак/4/ в ДК/6/ е като мъжът, помощник в израстването на Духа. Венера поне на мен ми харесва по местоположение. С годините, то се вижда, ставаш и по-красива, явно ти помага отвсякъде и по отношение на работата, по отношение на онова, което печелиш. В Раши ДК ти е Раху - да не би да е имало ограничение по тази линия - да не си била доволна  от онова, лично за теб - работа, постижения.... Не съм срещала още такова положение. Все, от личния ми прочит, ми напомня на ... и още нещо, и още нещо...все не достига нещо...
Ще разгледам и откъм навамша моята...
Благодаря ви и на двете за включването.

Общи условия

Активация на акаунт