Астрология - 12 тема

• 69 214
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Ето какви неща чета, тежки /англ./ за Скорпионската луна:
https://theastrocodex.com/natal-moon-in-scorpio/
https://www.google.com/amp/s/aquariusinterpreter.tumblr.com/post … /scorpio-moon/amp

Често са такива мистични, тежки, криипи неща. Слънцето ми е в Лъв, в началото. И съм мъж. Simple Smile

# 601
Аха, имало карта - извинявам се, че не съм я видяла.
И че не съм разбрала, че е на мъж.
Това, че слънцето е в лъв, а не в рак променя нещата.
Имам близък човек с такава комбинация - за мъж е супер!
Роже Федерер също има такива разпложения на слънце, луна и асцендент.
Роден победител, неслучайно е № 1 в тениса толкова години.

# 602
sotis обърна внимание на това, да гледаме аспектите между планетите, не само домовете сами по себе си.
Луната на мойта дева/също Иванчо/ е в твърд аспекст с Уран в първи дом. Което  е импулсивност, свободолюбие на пръв поглед хора, на които много не може да се разчита.  Луната му обаче е в 10-ти дом в рак, което пък е справедливост, добродетелност, ролята на майката в неговия случай.  Така в действителност зад човека с черния хумор до заядливост се крие крехка душичка. Приключенското се бие с общоприетото, като в крайна сметка Уран му дава едно самочуствие, независимо дали е точно на място в дадена ситуация, за един мъж е важно.

# 603
Аз мисля обаче, че ДНК-то има по-голяма тежест при преместване и изобщо от картата. Все си мисля, че на антидепресант околните се държат по-добре с мен. Тогава всичко е на 6. Явно наистина подсъзнателно моята енергия влияе на околните. Имам чувство, че при нелекуване на тази чисто физическа (ендогенна) депресия където и да съм не съм щастлив. А с лекуване може би и лунната линия би била добра (е, вече плутоновата линия не би била добре дори и тогава).

Със същия натал и аспекти но без правилните хормони изсмуквам енергията явно от една стая и околните не понасят енергията ми. Ако съм на тях изведнъж около мен са цветя и рози и късметът ми се отваря?! Наталът е по-скоро възможност, но явно не може да използваш тях пълноценно ако има нещо изпиващо ти енергията и всякаква радост (нищо не ми доставя удоволствие, изпитвам само лоши емоции и вялост ако не съм на АД)...

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 22:36 от Iwan87

# 604
  • София
Със Сатурн в стрелец е трудно да бъдеш позитивен. Луна в скорпион не значи емоционална нестабилност. Обикновено хората с това разположение не се обясняват много, защото често се чувстват неразбрани от околните. Тая ментална подтиснатост може да се дължи и на Меркурий в рак, той отговаря за мисълта. А негативната мисъл е много лошо нещо. Опитай медитация.

# 605
Днес попаднах на едни разшифровки за Аргалите.
Един текст ме смрази, защото звучи тежко. Моля, Sotis, luna, krisi_1979, a.l.e.n.a и всички, които се интересуват от ведическа астрология, да ми помогнат да разбера този абзац:
Цитат
If malefics alone are involved, and if this
is in the 2-12 or 5-9
houses, then this can cause actual physical bondage like kidnapping
or jail. Rahu and
Saturn involved gives being beaten with chains or other forms of
torture while Gulika
afflicting shows the use of poisonous substances.
Моля ви, погледнете си в картите, имате ли подобни на описаните позиции и аспекти.
Между 2 и 12 или 5-9 домове.
Споделете опит.
Скрит текст:
На сина ми по ведическата астрология, в 5 - ти дом е Раху, а в 9 -ти е велико присъствие от  Сатурн, Марс, Меркурий (ретро), Гулика, Манди, Хора Лагна, BB(Bhrigu Bindu)....
Надявам се, че ме разбирате как се почувствах, прочитайки тези редове.
от тук

# 606
  • в 1001-та нощ
Ами доста крайно звучи Simple Smile

"Ако самите малефици участват, и това е във 2-12 или 5-9 дом, това може да причини действително физическо робство, отвличане или затвор. Когато участват Раху и Сатурн, може да има бой с вериги или други форми на мъчение. A не добре поставена Guilika, показва употребата на отровни в-ва."

Източника не го четох, нямам вашите познания по ведическа, но 5 и 9 дом не са "страшни". Чак за такива крайни прогнози - не бих се хванала Simple Smile Подмини го, Катеричка Simple Smile Не е за детето ти това Simple Smile

# 607
Катеричка, аз от ведическа астрология нищо не разбирам, но имам усещането, че тя “доста вкарва във филма”, а и ти много се шашкаш като мен.
И аз като прочета или разбера нещо лошо го мисля постоянно и превъртам сценарии в главата, което хич не е добре.

# 608
a.l.e.n.a, Adriana11, благодаря ви много за отговора, и за съвета. По принцип се уча да не се шашкам. Имам го в себе си от малка, предполагам ми е натрупано от разни преживени неща.
Сега се опитвам само да синтезирам, без емоции.
Такива крайни и не галещи ухото изречения не за първи път срещам, в западната астрология, също ги има, но са описани в по- различен стил.
В моята " база " (ха ха , как само звучи авторитетно :Wink)   Blush, имам още една  карта с подобно откровено описание на планети, които са в 5 и 9 домове. Там в 5 е отново Раху, а в 9 са  Сатурн (У. 7 , 8 домове ) и Венера, (У. 5, 12 домове), т.е. - не са особени бенефици, защото и двете управляват духстана домове.
Момичето е на 23, след бакалавърска степен, прави магистратура, води активен живот, за отрови,  вериги и мъчения в затвори не съм чула, освен, ако не приемем, че затворът е живот извън мястото, в което е родена, т.е. е в чужбина.... То ясно, че тя е още малка и тепърва живот я чака и не се знае ...
Майка й се беше консултирала с мен за съвет относно ученето й.

Скрит текст:
а, сега видях, че и картата на черна орхидея има запълнени 5 и 9 домове с не особени бенефици...
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 01:09 от Катерица

# 609
  • в 1001-та нощ
Може би съотнесено към по-древни времена е реалистично, но сега съвремието ни е друго. Ограничаването на свободата има други измерения - например, когато една жена трябва да лежи за задържане на бременност - за няколко месеца ставаш затворник на стените, или един счупен крак пак те връзва .... работа от вкъщи за по-дълъг период - може да те постави в своеобразна  "изолация" ...

Картата на детето - бих могла да коментирам, ако е по западната. По-добре, че малефиците не са в 6, 8, 12 дом ...

Аз съм изтеглила жребия на Сатурн (и Луна) в 6 дом (кадентен, упачая), при Асцендент Водолей (по сидерал) ... ами цялата му малефична сила си действа - минала съм през ада на тема здраве и кости ... Но пък малефиците в упачая уж дават сила за преодоляване на трудностите.

Не се вторачвай така еднозначно, нищо не е само черно или бяло, баланс има - когато с едната ръка се взима, с другата се дава Simple Smile Всеки човек има ресурс да се справи с предвидените житейски ситуации Simple Smile

# 610
Катеричке, напълно споделям мнението на Алена. Тези древно звучащи описания и тълкувания ги съотнасям към сегащето. Не се стряскам излишно. Освен това, дори подобно тълкувание да е адкватно на действителността ни, то нали има и други домове и и те се попоглеждат и тълкуват... Има си упачая /3,6,10,11/, трикона/1,5,9/, дхарма, артха, кама, мокша/..., че не мога и да ги изброя всичките им положения още Laughing , но пък всяка от тези гледни точки разлиства по още едно листо ., добавя още един цвят. Та, не е всичко само черно или само розово. Ако нещо те шашне, докато четеш, разглеждай домовете от този дом, за който си се стреснала, ще ти разширят картинката...

# 611
a.l.e.n.a благодаря много.  По западната обаче тези същите планети са вместо в 9, в 8 дом.
Аз много си обикнах ведическата карта, защото изместването им ми се стори благоприятно. Обаче, пък се образува дур йога, защото У. на 10 дом се настанява в 8-ми.

luna напълно съм съгласна, разлистването го откривам всеки ден. И се опитвам да направя общ синтез, а не така на парче да се хващм. Защото на парче има и много приятни, успешни неща...
Благодаря ви!  Hug
и преди съм споменавала, че се стремя към синтез. Само и единствено към него. Моята сила обаче е да виждам частите на атома, до протони, неутрони и електрони; умея да сканирам. В това съм се убедила вече и от видимия 'реален' живот, и във вътрешния ми, духовен. От както влязох в Джойтиш, видях и корена- това ми е дадено, заложено. Все едно се гледам отсрани и изследвам ' чужд обект'. Ха ха - много е интересно.

Относно онзи цветуш цитат, днес на свежа глава пак четох целия текст.
Нали казват, че утрото е по- мъдро от вечерта Wink
Е, аз съм малко сова, се оказа, вечерите и нощите много ми се отварят някои синапси, но пък денем синтезирам и ми 'просветва' .
Та според онзи текст, разбирам,  че става дума за равностойни по сила малефици.  "If malefics alone are involved" , го разбирам, че се има предвид, че в образуваните Аргали, са включени само  малефици.
И равни по брой в двата дома. И силата на аргалите, показващи препятствие или проблем, са еднакви. Също се казва, че когато има съмнение за такива указания, се търсят природни бенефици в тези домове.
В крайна сметка, като се разлиства (луничке, благодаря за израза, много ми хареса Wink ), тогава и може да се види тенденцията и кое ще доминира. Конкретно в картата на детето, има няколко  паривартхана йоги, като две от тях са точно с Марс и Сатурн. Т.е. те са свързани с природни бенефици... Освен това Сатурн му се явява антибадхака. Планетите със сигурност не са равни от двете страни (3:1 за девети дом). А и не знам дали Раху  влиза в случая в  сметките, понеже е сенчеста планета.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 12:04 от Катерица

# 612
  • в 1001-та нощ
Хайде Simple Smile честито ретроградие на Марс Simple Smile Аз съм с  ретро Марс в натала и предното му ретроградие ми се отрази великолепно Simple Smile Но беше в знака на Слънцето ми Simple Smile Да видим сега това как ще е Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 12:29 от a.l.e.n.a

# 613
  • Стара Загора
Здравейте, чета ви с голям интерес от няколко дни  ,но аз съм много назад от вас.Стана ми интересно ,че Сатурн в Стрелец е негативни мисли.Като цяло се определям като положително настроен човек ,но съм изпадала в дупки .Което си обяснявах с житейският път ,който съм минала.Може и от Сатурн да е.Ще си публикувам карата само ако може да ми кажете правилно ли гледам.Дали Сатурн е в Стрелец, за да мога и за другите планети да се ориентирам
Скрит текст:

# 614
Да, Сатурн ти е в Стрелец, съвпад със Слънцето даже.

Как го усещаш този съвпад?

Общи условия

Активация на акаунт