Астрология - 12 тема

• 69 213
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • SF
Както каза Алена страница по-рано, Сатурн стои по две години и половина в знак. Няма как всички родени през този период да са с мрачни мисли заради него. Ако тревожността е характерна за теб, на нещо друго в картата ти се дължи, но няма да бързам с изложенията.

# 616
  • Стара Загора
Аз съм много боса в астрологията, и не мога да кажа как го усещам.Ако може някаква насока
Да, Сатурн ти е в Стрелец, съвпад със Слънцето даже.

Как го усещаш този съвпад?
.Това с  тревожноста не разбрах за мен ли е но абсолютно отговаря .Много съм тревожна, прекалено чувствителна, приемам всичко много вътрешно работя върху себе си вече две години с йога, Рейки , медитации, бахови капки и все още ми е трудно в някои моменти да остана спокойна.

# 617
Може ли струпване на мн планети в 12 дом да е причина за депресии, самота и меланхолия? Прилагам снимка, ако някой прояви интерес

Извинявам се. От телефона не мога да я сложа в скрит текст!

# 618
Ретро марса яко се отчете днес, не ми се мисли какво ще се случва два месеца, в 6ти дом ми е

# 619
  • София
Може, да. Със стелиум по дом човек придобива характеристики на конкретния знак. В случая имаш доста рибешки черти.

# 620
Меркурий и Сатурн в 12 дом от изгряващия знак и в опозиция с Луна в 6 дом носят тенденция към безпокойство и меланхолия. Но тази позиция на Мерк/Сатурн също така е добра за аналитична, изследователска дейност, включително и в метафизичната сфера. Може да даде и проницателна, задълбочена мисъл. Луната е тази, която страда повече, в случая дава тенденция към психосоматика. Но с толкова силен Марс на МС можеш да се мобилизираш в трудни обстоятелства, да се справяш, а не да се носиш по течението. Но е желателно да се пазиш от необмислени действия. Позицията и аспектите на Луната носят тенденция към колебание и безпокойство. Пази се от негативни мислоформи. Възможни са страхове и съмнения, също така и доза недоверие. Това може да се усети и в интимните връзки. Но добре, че Венера и Слънцето са в изгряващия знак. Те само привидно са в 12 дом. Не са обаче в 12ти знак от Асцендента, което би било по-неблагоприятна позиция, особено за Венера в лъчите и накшатра Мула. Депресии са възможни в резултат на негативно мислене, мнителност, недоверие, търсене на под вола теле, понякога и пристъпи на ниска самооценка.

# 621
  • в 1001-та нощ
Ретро марса яко се отчете днес, не ми се мисли какво ще се случва два месеца, в 6ти дом ми е

Надявам се да няма големи поражения Simple Smile

Отбелязала съм си, че след месец прави опозиция на Слънцето (кулминация на цикъла Слънце-Марс),  ден след това ще е най-ярък, а до дни и най-близо до Земята.

# 622
И на мен ретро Марс ми е в 6 дом. Освен, че съм много ангажирана в работата, изучавам и чета много.
Днес имах един голям успех, който го бях подготвяла няколко месеца предварително.
Много съм благодарна, че се получи.

С откритията си от снощи, които споделих тук,  съм все още в напрежение, изучавам много.
За който му е интересно, ето още линкове, описващи възможните рискови йоги:

http://varahamihira.blogspot.com/2004/06/concept-of-argala.html
https://www.yourfortune.in/article/bandhana-yoga-causes-jail/
https://astrologerraman.wordpress.com/2018/04/27/jail-in-astrolo … oga-in-astrology/
https://en.wikipedia.org/wiki/Bandhana_yoga

# 623
Много много благодаря за разяснението Simple Smile)) незнам вчера и при мен дали беше от ретроградието, но имаше нещо, дано е било просто ден

# 624
Моля ви, бихте ли ми помогнали в разбирането на това правило:

Х- Y-Z (които и да е две ), свързани в  трикона (дом) с управителя на трикона (дом), дава шансове за/може да доведе до  .......

Цитат
Х- Y-Z (any two) associated in a Trika house with a Trika lord expose the chances of .......
Според написаното разбирам, че не става дума за съвпад (т.е планетите да са всички заедно в една накшатра/дом), а става дума за взаимни аспекти помежду им.

Примерно Х се намира в 5 дом,  Y в 9- ти , а Z в 1-ви с Trika lord;
Или Х се намира в 1 дом  заедно с Y,  а Trika lord в 9-ви;
Или  Х Y, Z са всичките заедно в 1, 5 или 9 дом, а Trika lord е с някой от  Х Y, Z съединен съответно в 1, 5 или 9 дом и т.н. комбинации между тези домове и три планети?
Ами ако някоя от  Х Y, Z е също Trika lord, тогава правилото отпада ли?

Правилно ли съм разбрала това правило?

# 625
И аз така го разбирам, Катеричке. Само допълвам, с който и да е от трикона управителите, поставен в трикона дом.
А може и в един или два трикона домове да е.

# 626
  • в 1001-та нощ
Само от този цитат, без други пояснения:

Цитат
Х- Y-Z (any two) associated in a Trika house with a Trika lord expose the chances of .......

Аз го разбирам, като три обекта в триконен дом - два обекта от X, Y или Z + един управител - У1, У5 или У9.
X, Y или Z може да са У1, У5 и У9, но са нужни 3 обекта. Например:

X в 1 дом, Y в 5 дом и У9 в 9 дом
X=У5 в 1 дом, Y и У1 в 9 дом

# 627
Благодаря много.  Hug  Значи правилно съм разбрала.
сега трябва да търся йоги за отмяна на тази йога.

# 628
Смятам да се откажа от астрологии, врачки и всичко мистично и окултно. Натоварва ме, тежка материя е и някак ми пречи да се радвам на живота. Вероятно не са за мен тези неща, защото ме изнервят и панират. Жалко че все нещо към тези теми ме тегли, но наистина колкото повече чета и следя хороскопи по-зле ми действат. Много от тълкуванията по сайтовете се фокусират върху негативното и проблемите.

Та последно искам да питам кои аспекти показват интерес към окултното? Как да премахна влечението към тези тематики? Поздрави и благодаря за всички отговори до тук, но като една страст ти вреди е редно да я избягваш!

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 21:14 от Iwan87

# 629
Iwan87, след като определяш този свой интерес като страст, разбира се, че е редно да се откажеш. Мистика е и християнството/ православието. Там всичко е таинства, ритуали, връзка с духовното, с Бог, молитви (дали ще ги наречем мантри, наричания или дори "заклинания" е може би до някъде въпрос и на терминология) .
Аз не слагам врачките и астрологията под един знаменател. Въпреки, че в днешно време на астролозите им се е изградила точно такава репутация не без основание.
За съжаление, астрологията се ползва предимно в тази посока и много рядко срещам материали, в които се отварят действително други платформи.  Не слагам един духовен астролог редом с врачките и баячките, правя разлика. Както и правя голяма разлика между техните гадаения с откровенията, които имат отците и монасите, с които са помагали и казвали на хората неща, които Бог им е открил.
Ако искаш да спреш с астрологията, обърни се към православието. То има много силно отричане , едва ли не анатема за астрологията и астролозите. Но имай предвид, че и там материята е тежка, сложна и няма захарни памуци.
Аз се обърнах към Христос, към православието, но ето, че продължавам да изучавам енергията на планетите ; -), вярвайки в Иисус и Бог като Троица.
Самата аз не знам как ще се развия занапред. Знам, че практикуващ астролог не искам да ставам, при все, че имам заложено в картата си за интерес към астрология и духовност. Кету и  Раху са ми много силни, в съответните накшатри и домове, а също и Лагната, Юпитер и Меркурий....

Имам следните две карти на двама млади хора, които са между  20 и 30 г.
Пример 1

Пример 2

В двете карти се наблюдава правилото, описано по - горе. Х- Y-Z са съответно Сатурн, Марс и Раху.
Скрит текст:
Оригиналният цитат е следният: Saturn – Mars – Rahu (any two) associated in a Trika house with a Trika lord expose the chances of unnatural death due to fire, explosion, etc.
От тук
Това означава, че и в двата случая, йогата е актуална и двата индивида имат "шанс" да им се случи написаното ли?

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 22:48 от Катерица

Общи условия

Активация на акаунт