Астрология - 12 тема

• 69 190
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Смятам да се откажа от астрологии, врачки и всичко мистично и окултно. Натоварва ме, тежка материя е и някак ми пречи да се радвам на живота. Вероятно не са за мен тези неща, защото ме изнервят и панират. Жалко че все нещо към тези теми ме тегли, но наистина колкото повече чета и следя хороскопи по-зле ми действат. Много от тълкуванията по сайтовете се фокусират върху негативното и проблемите.

Та последно искам да питам кои аспекти показват интерес към окултното? Как да премахна влечението към тези тематики? Поздрави и благодаря за всички отговори до тук, но като една страст ти вреди е редно да я избягваш!

Може би колкото повече се зачекваме в даден проблем, тълкуваме го, търсим отговори, нищим нищим , дълбаем , независимо как.... той става все по-голям , или по-точно призмата , през която го гледаме го уголемява . А в повечето случаи всичко е въпрос на тая призма/ на гледната ти точка/. Нямаш влечение към окултното, просто търсиш отговорите. Но те не са там. Те са в теб самия.

# 646
Католицизма или протестанството повече ми допадат. А астрологията ме натоварва със свръх очаквания. Слънце в 11 дом - това за групите например. Николета Йохансон астроложката си ми каза че докъм 30-33 годишна възраст ще изплащам лоша карма и е права. От 10 до 30-33 съм щял да плащам с лош късмет и хорската злоба. И е вярно. Все с мен касиерките са троснати и злобни, все в чужбина в една група ще се падна само аз чужденец с всички други местни, все гадни шефове...

Та до тогава нищо хубаво от картата ми няма как да се прояви. Дори вече не искам да си търся работа, уморих се от завист и то от хора, които знаят и могат колкото мен. Все едно че привличам лошото. По-добре безработен от колкото в гнездо на оси. Уморих се от големи градове, от Интернет, телевизия, медии, компютри и от работа и ми иде да се изнеса в къща в някое поле и да си гледам животни и растения. Grinning В чужбина за малко да се метна от един мост в Дунав, до там ми беше писнало. Завиждам на амишите в САЩ.

Няма нищо смешно в това да гледаш животни и растения. Ако имаш силна връзка със земното, земята под краката си може и това да е пътят. Много хора го правят и намират себе си в някое малко планинско село./примерно ако си чел "Стопанката на Господ"/ . Чистият въздух, красивите природни гледки и спокойната атмосфера биха били добро решение.

# 647
Катеричка, от астрото ли го купи?
От книжарница в града, в който живея. Предлагат го и он - лайн. В този линк има възможност за пробно разлистване и четене.
Скрит текст:
Alena, благодаря! От врачките, след чистения ми се влошиха нещата, скоро не съм бил. А за кармата все трябва да има начин за чистене освен търпене. Н. Йохансон така ми каза - да чакам и да приема, без обида и едва ли не безропотно. Grinning

Катеричка, програмата на БГ ли е?
програмата е тази, по която ти ми показа как се прави астрокартография Wink

# 648
Здравейте!Йохансон е нумеролог и хал хабер си няма от астрология. Говорила ти е за кармичните планове Иван, които ги има в системата, която използва, както и за събитийте периоди.
Що се отнася до проблема ти с астрологията, мисля че твърде много се впрягаш, но и че е напълно нормално, защото съм го преживяла. С нещастна Луна в Козирог /страхлива луна/, че и осмодомна, винаги силно съм се вълнувала от всичко окулнто, но и в началото изпитвах известен страх и притеснение от идеята за предопределеност. След n на брой консултации с астролози, който си "предписах" по различни причини, започнах да разбирам няколко неща - първо, най- точно мога да си прогнозирам вероятно сама, защото най-добре се познавам, малцина са тези, които може да ти отделят достатъчно време, за да те "усетят" и да изтълкуват добре картата, предопределението и неопределения път, наречен свободна воля е твърде вероятно да са уравновесени везни, ако беше противното, то познаваемостта би била 100 %, а тя изобщо не е и най-голямата ценност на астрологията е, че ти дава възможност да опознаеш всичките си старани - и светли, и не чак толкова светли. Всеки ден се изумявам, когато отворя картата си, защото откривам нещо ново, а ако ми е съдено някой транзит да ме отнесе, е сигурна съм, че това ще стане със или без него Simple Smile Радвай се на живота си и на страстите си и ако астрологията е една от тях и искренно я обичаш, аз съм сигурана, че ще намериш начин, за да преодолееш притесненията си

# 649
krisi_1979, продължаваш ли с изучаването на Джойтиш?

# 650
krisi_1979, продължаваш ли с изучаването на Джойтиш?
Dx

Катеричке, не съм узряла още за това знание. Това е истината. Не мога да отсея фатализма, от "бисерите",които ще ми послужат. Чета по малко, но не се увличам, както преди. Не владея добре чужди езици, а без тях никога няма да успея да изуча джьотиш, липсва достъпна литература. Превеждам си чужда, дори си купих няколко книги в ел форман на английски и ги превеждам с мъка.

# 651
А аз сега имам нова краста – Традиционна астрология. И там има много полезни инструменти. И въпреки това сравнението пак е в полза на Джйотиш, където с по-малко и по-семпли техники успяваш да видиш нещата в голяма дълбочина.

# 652
  • в 1001-та нощ
Sotis, много се радвам на новината Innocent

А, днес ... честит ни Меркурий в Лъв, където през ли ще бъде ретрограден. Влиза в сянката на 7 юли на 12-я градус и тръгва назад на 26 юли от 24-я градус. Някъде по това време е и кулминацията на цикъла р.Марс - Слънце и пълно лунно затъмнение. Ретроградието приключва на 19 август, а от сянката излиза в началото на септември.

Ами трябва да огледаме 27 юли - Меркурий  назад, Марс в кулминация от цикъла си със слънцето, пълно лунно затъмнение. Отварям да гледам Stuck Out Tongue

# 653
Sotis, много се радвам на новината Innocent

Пак се набутах при хейтъри, да видим кога ще ми писне.
Но както се казва "в многото мъдрост има много тъга; и който трупа знание, трупа и печал". Сиреч всичко си има цена и трябва да си я готов да я платиш. Simple Smile)

# 654
Момичета, според вас кои са показателите  за промяна на работата?  И другият ми въпрос е, какво за Бога е мейджей астрология Grinning

# 655
krisi_1979, успех с езиците тогава. Simple Smile ама то отсяването на бисерите е навсякъде. За промяна на работата съм научила до сега, че обикновено се гледат У на 7, 10, 6, 2 (заради получаването на средства за съществуване) домове, както и планетите, разположени в посочените домове.
Sotis затова ли пак си възстанови специалната картинка?
традиционната астрология клон на коя астрология се води?

# 656
  • тук-там
Момичета, според вас кои са показателите  за промяна на работата?  И другият ми въпрос е, какво за Бога е мейджей астрология Grinning
И за мен е интересно какво да гледам за смяна на работа. Макар че вече я смених. Започвам нова през октомври, живот и здраве. Юпитер като си дойде в Стрелец, няма да има лоша промяна Wink

# 657

Нещо не може да се наместят аватарите. И не ми харесва новата версия на сайта, но това е положението.

Традиционната астрология не е никакъв клон. Но има две основни направления, те идват още от античността – арабска и елинистична. Обаче забелязвам, че повечето традиционни астролози използват тропически Зодиак. Много малко астролози имат психологическа готовност да преминат към сидеричния. За двата Зодиака вече много сме говорили – и двата работят, но за различни цели и детайли. Съвременната астрология е много психологизирана в своята същност, затова е напълно приложим тропическият Зодиак. Той показва какъв е нативът, каква е неговата майа. Това, което се вижда на повърхността. Особено в очите на социума, при взаимодействие с други хора. А какво ще му се случва на натива и защо – това вече е по сидеричния.

# 658
krisi_1979, успех с езиците тогава. Simple Smile ама то отсяването на бисерите е навсякъде. За промяна на работата съм научила до сега, че обикновено се гледат У на 7, 10, 6, 2 (заради получаването на средства за съществуване) домове, както и планетите, разположени в посочените домове.

Значи нищо чудно транзита, който ме притеснява след около две години, когато Плутон и Сатурн ще ми е в Съвпад с Луната, а Марс с Юпитер в осми дом, да сочи, че доброзорно ще сменя работа, и ще ми се наложи известно време да разчитам на средства от съпруга си. Луната ми е У на 2, Сатурн е младши У на 10, Марс ми е управител младши на 6, /старши е Плутон/, а Юпитер У на 7 Simple Smile Истината е, че си търся повод за смяна. Луната ми е бавничка, не мога да се реша да напусна сама. Притеснявам се, че сме с две деца, които не са много големи и че като загубя постоянния си доход, ще ми е трудно. Абе, нормални човешки неща, а вече не ми се работи на това място.
Благодаря за пожеланието! Засега се справям добре с руския, английския ми куца, но пък на руски има доста литература, та го преживявам някак.

# 659
Sotis, благодаря за разясненията. Когато реших да задълбая в индийската астрология, беше малко след като се бях обърнала към православието (вече не по наследство, а осъзнато), исках да разбера кое от кое произлиза. И стигнах до какви ли не  четива (с историята имам затруднения), спред които разбрах, че астрологията е произлязла от Халдеите и Вавилон. Оттам се е разпространила към Индия, Египет и Китай, а по вре­ме на за­ле­за на Рим­с­ка­та им­пе­рия сти­га и до Рим.
Както разбирам, традицонната е явно древната халдейска астрология.
Която някои православни четива я отнасят към Каин и неговите потомци, опитвайки се да ни обяснят/внушат греха в тези интреси и познание.
Обаче, Авел, безгрешния, си няма потомство,... така че, не знам какво да мисля.

Общи условия

Активация на акаунт