Астрология - 12 тема

• 70 837
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • SF
Сотис, какво значи да "провериш за радикалност"?

В София е зададен въпросът, да.

# 376
Не знам, ако се гледа по 5 дом, въобще не ми "говори" картата.
Наистина се чудя дали да не се разгледа ситуацията направо по АС.
Луната винаги отговаря за въпроса – за неговото бъдещо развитие и предистория. И тук близо до върха на 7 дом се предполага, че се пита за друг човек. Или може би показва ориентация на въпроса към някакъв "посредник".

Часовият управител е Марс, есенциално силен. Обаче домът, в който се намира, не ми се вижда директно свързан с въпроса. Освен ако не приемем, че се пита за член от семейството. Можем да приемем Марс като сигнификатор на спортистите, между другото. Има ли интензивни, силови тренировки?

В Овен Луната е гореща и суха, при това намаляваща. Така губи от влагата си. Нащърбена, отива към балсамична, после ще изчезне. Така че може да се предположи сваляне на килца.

Ако разгледаме щерката директно по Асцендента, тогава ще е представена от близнашка Венера, въздушен триплицитет, благоприятен дом. Тук също има тенденция към сухост. В земен или воден знак Венера би предположила по-едри и закръглени форми. Триплицитетните управители на АС също не са в знаци, които предполагат "раздуване". Ако разгледаме директно 6 дом от АС, а не 6ти от 5ти, имаме у6 ретрограден Юпитер в Скорпион. Тук трябва да се внимава с баланса на течностите, да не ги задържа. Какви храни и добавки приема, с какво качество. Но има някакво "изсушаване" и мисля, че водният баланс е важен, не трябва да се допуска прекалено обезводняване. И да се пази от интоксикации, ако прекали с разни химии.

Намаляваща, почти изчезваща Луна в горещ и сух знак е добра предпоставка за отслабване. Движението на Луната и сходящите аспекти определят единици време, но не и бройка килограми. Преди задаване на въпроса Луната е направила квадрат с ретрограден Сатурн. Чудя се дали спазва правилен и целесъобразен за нея режим. Да не би избраната диета не е била особено подходяща за нея и не помага да се постигне целта? Нахъсала се е доста, но й коства усилия.

Всеки хорар изисква проверка за радикалност. Има конкретни правила, изброени са в популярните книги. Трябва да сме сигурни дали картата е в синхрон с въпроса. Понякога човек пита едно, мисли друго и се получава объркващ отговор, неясни показатели. Има и моменти, които предполагат неверен или объркан отговор.

# 377
Преди две седмици Нептун ми направи квадратура с наталното слънце. Почти по същото време ми се засилиха интересите към духовните практики, като медитация, визуализация и йога. Възможно ли е това да ефект от транзита или е твърде рано. Все пак Нептун е бавна планета, а и транзита ще трае две години. Опитвам се някак си да ги "хващам" тези неща, но като че ли не ми се получава. Не виждам проява на "звездната картина" в живота си.
Освен, че разни астролози досега ме наплашиха, защото ми предстои съвпад на Плутон и сатурн с наталната Луна в 8ми дом в Козирог. Всъщност тя е на градицата с 9ти. Предполагам, че се гледа и той?. Според мен обаче транзита ще покаже трудностите, които ще имам с дъщеря ми - по същото време започва първи клас. Управителя на 8ми е в 5ти, а луната е управител на 2ри и съуправител на 3ти. Обаче още ми държи "влага", защото прогнозите бяха свързани с майка ми. Ако ме питате как е положението с дирекциите  - там ме разведоха, но не знам защо, много съм далече и за тях не съм чела нищо Grinning

# 378
  • SF
Транзитен Нептун не се задейства на точния градус, а неясно кога. Може да даде такива интереси, да, но може и да те разсее от тях. Отваря границите и събитията около него са малко илюзорни.

# 379
  • SF
Sotis, искам да ти благодаря за разясненията и за отделеното време.
Тренировките са интензивни, ежедневни, по няколко часа, но не са силови. Спортът е елегантен и килограмите са много важни. Между другото, не се сещам за спорт, в който килограмите да не играят съществена роля. Добавки не приема, нито някакви други медикаменти. Ограничава храната като количество и не яде тесто и сладки работи.

# 380
  • в 1001-та нощ
Преди две седмици Нептун ми направи квадратура с наталното слънце. Почти по същото време ми се засилиха интересите към духовните практики, като медитация, визуализация и йога. Възможно ли е това да ефект от транзита или е твърде рано. Все пак Нептун е бавна планета, а и транзита ще трае две години. Опитвам се някак си да ги "хващам" тези неща, но като че ли не ми се получава. Не виждам проява на "звездната картина" в живота си.

При мен сега Нептун е точно на асцендента. Не го очаквах с особено нетърпение - чела съм, че често човек се чувства изгубен, безпътен ... А при мен в този момент и пр. Луна е в 12 дом, в Риби, квадратира нат. Нептун. Прогнозите, че ще ми е ревливо и т.н. не ми допадаха  особено.

Е, прояви се по най-буквалния начин - проблем в семейството, който налага помощ от психиатър и такива терапии. Не лично за мен, но се налага да участвам плътно.

Твоята карта не я познавам, какво управляват Нептун и Слънцето при теб, в които домове са като квадратура?

Освен, че разни астролози досега ме наплашиха, защото ми предстои съвпад на Плутон и сатурн с наталната Луна в 8ми дом в Козирог. Всъщност тя е на градицата с 9ти. Предполагам, че се гледа и той?. Според мен обаче транзита ще покаже трудностите, които ще имам с дъщеря ми - по същото време започва първи клас. Управителя на 8ми е в 5ти, а луната е управител на 2ри и съуправител на 3ти. Обаче още ми държи "влага", защото прогнозите бяха свързани с майка ми. Ако ме питате как е положението с дирекциите  - там ме разведоха, но не знам защо, много съм далече и за тях не съм чела нищо Grinning

Следя го и аз  - ще бъдат в съвпад с Луната на сестра ми. На 12 януари 2020г - в един градус застават Слънцето, Плутон, Сатурн и Меркурий. А на 12 март 2020г - Юпитер, Марс, Плутон и Сатурн. Виж и активните дирекции в този период, както и прогресивната карта  за емоционалната страна. Виж затъмненията преди/след. Огледай го Simple Smile Без карта нищо не бих казала, но това бих гледала първо Simple Smile

# 381
Esmee, според мен има шанс да смъкне, макар че никога досега не бях гледала такива хорари. За бройката килограми не мога да кажа.

# 382
  • SF

Следя го и аз  - ще бъдат в съвпад с Луната на сестра ми. На 12 януари 2020г - в един градус застават Слънцето, Плутон, Сатурн и Меркурий. А на 12 март 2020г - Юпитер, Марс, Плутон и Сатурн.

Е, само да допълня, че всичките тези съвпади ори мен ще са върху моя натален Марс върху К4. От сега треперя.

# 383
Аз имам точен съвпад на Меркурий и Спика в първи дом и бих искала да прочета това тълкувание.
На мен са ми казвали, че Спика е щастлива звезда и носи много късмет на планетата, която съвпада с нея. Но това са общи приказки и бих искала да прочета пвече.

След дъжд качулка, но все пак Simple Smile
https://astrologyking.com/spica-star/

Има инфо и за другите фиксирани звезди.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 13:40 от Пит

# 384
  • София
Момичета, някоя от вас би ли могла да ми помогне с разчет на една синастрия? Става дума за един аспект (точна опозиция Сатурн-Венера), който ме притеснява и нямам идея как да го обработя. Става дума за моя лична връзка и предпочитам да погледне страничен човек.

# 385
asen_mihaylov, не се чувствам достатъчно грамотна, иначе разбира се, че бих опитала.
Ако искаш, сложи я в темата, за да стане дискусия.

Усетихте ли енергетиката от новолунието и от вчерашния Спасовден? Бях много впечатлена как в един материал, описващ значението на Възнесение Господне за нашия живот се намесват и мистичните астрологични влияния на светилата!
Не за първи път срещам материали, в които абсолютно се прави взаимовръзка на мистиката на християнството с влиянието на звездите. Ето, на който му се чете. Материалът изобщо не е астрологически, но има "скрита" астрология в него.

# 386
  • София
Това е линк към картите. Благодаря на всички отзовали се. Орбисите на аспектите са малки (под 2 градуса).

http://imgur.com/a/NNTgRAR

# 387
Хайде, като обучаваща се, се осмелявам първа да споделя какво виждам в синастрията. Имай предвид, че съм  аматьор. Flushed
Ще започна с опозицията Сатурн- Венера. Такава опозиция може да бъде доста плодотворна, даваща сериозност и разумност в една връзка, но при теб, ми се струва освен сериозност, че има и чувство на "ограбване" и самотност. Мисля така, защото Луната ти е самотна в 3 дом, не е обградена от други планети  и защото твоята Венера е в 8 дом. Енергийният обмен е силен, и в двете карти Сатурн е близо до Луната на другия, което носи обща отговорност, сериозност, независимо дали е в бизнес или личен план, както и в двете. Тригонът между твоята Луна и Слънцето на партньора ти благоприятства хармонизирането на връзката. Това, заедно с хармоничната връзка между Слънцата ви, наред с твоя Юпитер ви носи социална стабилност и финасова сплотеност, но и зависимост един от друг. Според мен, това се потвърждава и от оста 2-8. дом. Считам, че по- неблагоприятен е нехармоничния аспект на твоята Луна с Нептуна на партьора ти. От него може би идват някаква зависимост, пристрастяване, може би болнавост, дори неясни физически оплаквания и симптоми, като болки в корем или слабост, понякога и психосоматични. Ти си този, който поиш връзката с повече живост.

Последна редакция: сб, 19 май 2018, 00:28 от Катерица

# 388
  • София
Имаш основание. Не съм сигурен, че поя връзката повече, но при всички положения съм по-дейния от двамата. На аспект Луна-Нептун честно казано не обърнах внимание, но го тълкувам като идеализъм към моята личност от негова страна (планетата на илюзиите към чувствата на луната). За болките в стомаха си напълно права, признавам, че съм изненадан.

# 389
  • в 1001-та нощ
Момичета, усетихте ли ингреса на Уран в Телец, в квадратура с Марс?

Общи условия

Активация на акаунт