Астрология - 12 тема

• 70 839
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • SF
Покарай вълненията с акцията по издирването на българския изчезнал алпинист, реших да му погледна картата, само по рождена дата и място. Затова и я направих по западната астрология. Да погледна аспектите и кои планети са силни. Силно впечатление ми направиха тригоните, а също и Уран...
Дори и най- прохождащия астролог, ще забележи, че картата е силна и че има заряд за постижения, известност...
Какво обаче, открих. Уран му съвпада с неподвижната Звезда Спика.  А за такъв съвпад се посочва, че след издигане и почести, следва падение с трагичен финал, напразна смърт.... От тук
Онемях.
Зачудих се , нима, всички, родени в периода на този въвпад, все пак Уран не е бърза планета, ги чака описания завършек на земния им път?
Ще бъда благодарна на мнения.

Катеричка, би ли споделила къде си чела за Уран и Спика? Аз имам точен съвпад на Меркурий и Спика в първи дом и бих искала да прочета това тълкувание.
На мен са ми казвали, че Спика е щастлива звезда и носи много късмет на планетата, която съвпада с нея. Но това са общи приказки и бих искала да прочета пвече.

# 361
  • в 1001-та нощ
Дала е линк в мненито си, което ти цитираш.

# 362
  • SF
Ох, да! Понеже е подчертала и изречението преди линка, не съм видяла, че накрая има връзка.

Ами аз съм голям мошеник, много талантлив и проницателен измамник, който с лекота може да ви завлече. Simple Smile Но пък съм надарена с нужната ми артистичност, така че без проблеми да подвеждам и да печеля доверие. Мани, мани! Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 13:30 от Esmee

# 363
# 364
  • в 1001-та нощ
Ох, да! Понеже е подчертала и изречението преди линка, не съм видяла, че накрая има връзка.

Ами аз съм голям мошеник, много талантлив и проницателен измамник, който с лекота може да ви завлече. Simple Smile Но пък съм надарена с нужната ми артистичност, така че без проблеми да подвеждам и да печеля доверие. Мани, мани! Simple Smile

Именно затова ...работата по шаблон, с копи пейст и общи приказки не работи. В картата има множество аспекти, взаимовръзки и влияния, и трябва да се гледа комплексно, а не "на парче". И дори човек да има възможност за едно или друго - той избира - дали с огъня да сгрее дома или да го запали.

# 365
Цоп и в тази тема.... здравейте!
От години имам желание да навляза в астрологията, но проблемът беше, че майка ми не помни часът ми на раждане... не се чудете , явно не помни. А и знам колко има да се чете и анализира и съм оствила всичко за дни , в които ще разполагам с повече свободно време. Както и да е, майка ми скоро ми сподели че съм се родила около осем сутринта... как мислите , ”около” дава ли надежда за пълноценна карта? Пробвах по разни калкулатори с осем и на пръв поглед нещата съответстват, но нищо не разбирам.
От къде да започна всичко това? Иска ми се каточе ли някой да ми направи хороскоп и аз по него да си продължа изследването Simple Smile  нямам никаква идея ...

# 366
Като за начало потърси съответствие с този час – виж дали полученият хороскоп отговаря на твоите характеристики, темперамент, навици, предпочитания, житейски избори... И ако усетиш някакъв синхрон, отиваш за ректификация при професионален астролог. Сама с тази материя няма да се справиш, нито с астро калкулатори.

Ректификация без никакъв ориентировъчен часови диапазон прави само Загата, но там цените са непосилни – четирицифрени суми, доколкото разбрах.

Пусни си автоматизирана интерпретация с този час на раждане в някой астро сайт. И ако отговаря, тогава с този час отиваш на ректификация.

# 367
Здравейте
Не ми става ясно  , кои планети се смятат за силно поставени  в картата и кои за слабо поставени?  А какво означава една планета да не се изявява и това променя ли се с времето?  А от какво зависи да се изяви?

# 368
  • SF
Имам хорарен въпрос за сваляне на килограми - конкретно 4 кг за лятото. Гледам 6 дом като дом на диетите. Но аз съм астролог, а кверентът е майка, която пита за дъщеря си. Значи гледам управителят на 5 дом (дъщерята и на 10-и дом (шести от пети, където  е дъщеря й) - така ли е?

Там е работата, че ако е така, управителите нямат аспекти помежду си. И на всичко отгоре, управителят на  5-и дом, където е детето е Уран в Телец (лакомник), а управителят на 10 е Луната (в риби) - и тя също гледа да не заслабне.
АСЦ обаче е във виа комбуста - 17 градус във везни.
Какъв е отговорът за тези 4 кг надолу за лятото и правилно ли разсъждавам?

# 369
Имам хорарен въпрос за сваляне на килограми - конкретно 4 кг за лятото.

Точния брой килограми надали ще видиш. Откъде пък им хрумна това?
Хорари за отслабване никога не съм виждала.
В случая нали си само посредник и тълкувател? Не задаваш ти въпроса.
Така че кверентът е майката и я гледаме по АС. Ако тя пита, а не дъщеря ѝ. Зависи от кого е зададен въпросът.
И съответно детето минава по 5 дом. Естествен сигнификатор на момичетата и младите жени е Венера.

За сваляне на килограми в хорар не знам какво се гледа – може би търсим намаляваща фаза, гледаме есенциалните качества на сигнификаторите. Сигнификатор в аспект със Сатурн ще се изгърбва, линее, изтънява, отслабва. В аспект с Юпитер – обратното. Трябва да се познава добре и природата на знаците, техните качества – горещо, влажно, студено, сухо... Това е от традиционната доктрина, не от модерната.

Има и правила за радикалност, които задължително се разглеждат. Да видим дали хорарната карта отразява естеството на въпроса. Така по преразказ на отделни парченца от хороскопа няма как да се определи. Но знакът на АС отразява естеството на въпроса, позицията на Луната в 6 знак от изгряващия – също.

Има и случаи, когато въпросът може да се разгледа директно по АС, без да броим производни домове. Чудя се и за този дали не може така. Някои хорари за здраве така се гледат, дори ако се пита за друго лице.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 22:14 от Sotis

# 370
Не ми става ясно  , кои планети се смятат за силно поставени  в картата и кои за слабо поставени?  А какво означава една планета да не се изявява и това променя ли се с времето?  А от какво зависи да се изяви?

Този материал се усвоява в рамките на астрологично обучение. И не е чак толкова лесно да се определят най-изявените планети, кои са доминантите.

Гледат се есенциални и акцидентални достойнства – по знак/триплицитет и дом. Трябва да се знае кои домове са силни, кои са по-благоприятни, а кои са неблагоприятни. Спрямо АС как са поставени. В секта или извън секта. Планети във фаза, ако има. Видими или невидими, в лъчите. Всичко това се взема под внимание и се оценява.

Съвсем неизявени планети няма, по-скоро неутрални. Например слаб бенефик, в лош дом, извън секта.

# 371
Есме, на теб транзитния Юпитер замина ли си от 1ви дом?

# 372
  • SF
Има и правила за радикалност, които задължително се разглеждат. Да видим дали хорарната карта отразява естеството на въпроса. Така по преразказ на отделни парченца от хороскопа няма как да се определи. Но знакът на АС отразява естеството на въпроса, позицията на Луната в 6 знак от изгряващия – също.

Има и случаи, когато въпросът може да се разгледа директно по АС, без да броим производни домове. Чудя се и за този дали не може така. Някои хорари за здраве така се гледат, дори ако се пита за друго лице.

Сотис, благодаря! Аз също се зачудих на 4-те килограма, но да кажем, че дъщерята е 54, а трябва да бъде 50. Дъщерята е спортист и за тях понякога и килограм е от значение.

На мен не ми пречи да пусна картата тук, за да я разгледате цялата, но не искам да ви занимавам да отговаряте на въпроса, а да се науча дали правилно подхождам. До момента, разбирам, че съм права - майката задава въпроса, значи дъщерята е в 5-и дом - управителят му е важен. А шести на дъщерята е 10-и в картата на въпроса.

Иначе да, Венера е управител на АС във везни. Луната се намира в 6-и дом в Овен и е намаляваща. Прави квадрат със Сатурн, който е в трети дом в Козирог - ограничение, дисциплина.
Със Сатурн пък тригон прави Уран, който управлява 5-и дом в картата и се явява АС на дъщерята. Между Уран и Луна няма аспект. Луната управлява 10-и дом в картата, който е 6-и за дъщерята - дом на диетите.
Венера е в Близнаци и НЕ прави аспекти с Уран, Сатурн и Луна. Единственият й аспект е квадрат с Нептун.
Според мен картата ясно показва какво е естеството на въпроса.

Иначе въпросът е зададен от майката на 12.05.2018 в 17:36.

Есме, на теб транзитния Юпитер замина ли си от 1ви дом?

Точно върху К2 е в момента, но се връща обратно в 1-ви дом.

# 373
Иначе въпросът е зададен от майката на 12.05.2018 в 17:36.

В София или друг град?
Ще пробвам да построя карта и да проверя за радикалност.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 23:46 от Sotis

# 374
Оле, и аз искам да поотслабна. Simple Smile
Бях писала преди време- напоследък аз се позаоблих, а сестра ми съвсем се стопи. Знаете, че сме с еднакви аспекти Joy

medeira, може би е абсолютно неуместно да пиша след като Sotis ти е отговорила.
Това, което трябва да се отчете (самата аз се уча), е че силата на планетите се определя по положението им - силни са в ъглови домове, в знак- свой, екзалтация, слаби са в падение, изгнание.Но падението може да бъде анулирано, ако са налице някои фактори (в книгите има абзаци с изредените условия). Ако са в дустхана домове, силата на благотворните планети остлабва, а злотворните планети като цяло са добре, защото успешно се борят със злото. Силата се определя и  според аспектите, в които са свъзрани с останалите планети.
Задължително за сила се гледа Управители на кои домове са планетите.
Една планета не може да не се изявава. Може да има слаба изява, която да е вследствие на конкретен период, характеристиката й в картата или и двете. Зависи и от работата ти с енергията й и твоето развитие като личност.

Общи условия

Активация на акаунт